Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Mijn 'Brexit-bonus' bleek een douanefactuur van DHL te zijn

Mijn ‘Brexit-bonus’ bleek een douanefactuur van DHL te zijn


Mijn dochter kocht op 30 december online enkele prints en lijsten uit Zweden. De kosten (inclusief btw) waren £ 71,74 met “gratis levering”, die ze betaalde. Ze heeft nu van DHL te horen gekregen dat er een “invoerrecht” verschuldigd is van £ 25,34 – meer dan een derde van de oorspronkelijke prijs. Is dit wat de regering bedoelt met een “Brexit-bonus”?

GW, Edinburgh

Ik kocht een paar sportschoenen van een bedrijf in Italië die in totaal € 490 kosten. Ik heb twee paar verschillende maten en stijlen besteld, met de bedoeling er een terug te sturen.

De schoenen zijn vandaag aangekomen door DHL gevolgd door een sms waarin staat dat ik £ 131 aan invoerrechten verschuldigd ben. Waarom was er geen indicatie van toen ik ze bestelde? Waar moet ik ook recht op hebben als ik een paar terugstuur?

RG, Londen

Nu de overgangsperiode voorbij is, worden douanerechten en invoerbelasting geheven op alle goederen van meer dan £ 135 (en op items zoals alcohol, tabak of parfum die minder waard zijn).

GW‘s dochter heeft de aankoop gedaan de dag voordat de overgangsperiode afliep, maar de nieuwe regels zijn van toepassing vanaf het moment dat goederen worden verzonden, niet vanaf het moment dat ze zijn besteld. BTW bij invoer wordt in rekening gebracht tegen hetzelfde tarief (meestal 20%) als gelijkwaardige artikelen in het VK. Er zijn geen douanerechten verschuldigd op producten van oorsprong uit de EU.

Het probleem is dat dingen die in de EU worden gemaakt of verkocht, in gevaar kunnen komen als een onderdeel van elders wordt geïmporteerd. Dus als de frames hout of klinknagels bevatten die bijvoorbeeld in China zijn gekocht, kan de douane van toepassing zijn, en een toevallige klant zal het niet kunnen zien.

Als er douanerechten verschuldigd zijn, varieert het tarief afhankelijk van de exacte aard van het product. Om erachter te komen, moet u overleggen www.trade-tariff.service.gov.uk. Wacht enkele uren en een stevige drank.

Wat betreft de sportschoenen, er zijn een aantal categorieën voor schoenen, afhankelijk van waar de zool van is gemaakt en hoe deze is bevestigd, waardoor je haar overeind blijft staan. Voor kleding, schoenen en eten gelden de hoogste tarieven; op 40% van de koopwaar is er helemaal geen.

Daar komt nog bij dat het bezorgbedrijf de administratiekosten in rekening brengt – en klanten kunnen zelden kiezen welke het is.

Royal Mail heeft een vast bedrag van £ 8, en zal pas bezorgen als je betaald hebt. DHL betaalt namens u de douanerechten en invoerbelasting, maar rekent een vergoeding van 2,5% van de invoerrechten / belasting aan, met een minimum van £ 11.

De vragen laten zien hoe de Brexit veel van de consumentenrechten die we als vanzelfsprekend beschouwen, in gevaar heeft gebracht. Neem bijvoorbeeld het verzuim van een verkoper om te waarschuwen voor de extra kosten.

Volgens James Kane van het Institute for Government is de EU-wetgeving inzake consumentenbescherming over het algemeen niet van toepassing nu het VK de EU heeft verlaten, hoewel lidstaten ervoor kunnen kiezen om deze uit te breiden tot niet-EU-consumenten onder de nieuwe omnibusrichtlijn.

Dus nee, de verkoper hoeft niet per se een waarschuwing te publiceren naar klanten buiten het blok. En wat betreft het retourneren van artikelen, hoeven EU-verkopers mogelijk geen regels voor verkoop op afstand toe te passen, waardoor klanten binnen 14 dagen kunnen annuleren.

“Verkopers in de EU weigeren mogelijk retourzendingen uit het VK te accepteren, omdat ze dan het gedoe zouden hebben om de goederen weer in te klaren bij de douane en om vrijstelling van EU-invoerrechten te vragen”, zegt Kane. “U, als ‘exporteur’ van de goederen die u retourneert, moet een douaneaangifteformulier invullen, dat u bij het postkantoor kunt krijgen.”

Een laatste stukje pech voor RG koos ervoor om schoenen te kopen die onder de hoogste douanerechten van 16% vallen.

Als je hulp nodig hebt, stuur een e-mail naar your.problems@observer.co.uk. Voeg een adres en telefoonnummer toe. Indiening en publicatie zijn onderworpen aan onze algemene voorwaardenSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments