Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Het gebruik van geldautomaten daalde in 2020 met 38% als gevolg van...

Het gebruik van geldautomaten daalde in 2020 met 38% als gevolg van de angst voor Covid-contact


Een scherpe daling van het gebruik van geldautomaten vorig jaar heeft geleid tot een waarschuwing dat er meer geldautomaten zouden kunnen worden gesloten of kosten in rekening kunnen worden gebracht.

Koppeling, het grootste geldautomatennetwerk van het VK, zei dat uit de laatste gegevens bleek dat het aantal geldautomaten in 2020 met 38% afnam, grotendeels veroorzaakt door de coronavirus-crisis.

John Howells, CEO van Link, zei dat deze scherpe daling in het gebruik van geldautomaten “aanzienlijke problemen met zich meebrengt” en “een enorme druk legt op de geldinfrastructuur”.

Hij vertelde de Guardian: “Geldautomaten worden beheerd door commerciële exploitanten en aangezien we minder contant geld gebruiken, zullen ze sluiten of opladen als ze geen geld verdienen aan die geldautomaten. We verwelkomden de belofte van de regering van wetgeving nadat deze in de vorige begroting was aangekondigd, en die is nu dringend nodig. “

De uitbraak van het coronavirus heeft de acceptatie van contactloos betalen snel versneld en veel mensen geven er momenteel de voorkeur aan om niet met fysiek geld om te gaan vanwege de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Link zei dat in totaal £ 81 miljard aan geldautomaten werd opgenomen in 2020, vergeleken met £ 116 miljard in 2019 – een daling van 30%. Ondertussen is het totale aantal transacties (bestaande uit geldopnames en saldo-onderzoek) gedaald van 2,6 miljard naar 1,6 miljard over de periode, een daling van 38%.

Tegelijkertijd daalde het aantal geldautomaten met 10% – van 60.600 naar 54.300. Bijna een op de vier van alle geldautomaten brengt kosten in rekening.

Link zei dat ATM-transacties doorgaans met ongeveer 10% per jaar zijn gedaald. In april 2020 daalden de geldautomaattransacties aanvankelijk echter met wel 68%.

Howells zei de pandemie “Heeft onze relatie met contant geld veranderd … Uit ons onderzoek blijkt dat 75% zegt dat ze in de toekomst minder contant geld zullen gebruiken.” Maar hij voegde eraan toe dat miljoenen mensen nog steeds afhankelijk zijn van contant geld en niet klaar of in staat waren om digitaal te gaan.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

Link heeft 35 leden en is een vrijwillige regeling, dus een of meer banken zouden in theorie kunnen besluiten te vertrekken als de kosten te hoog waren. De afwikkelingsvergoeding van Link – een betaling die de kaartuitgever aan de ATM-operator doet telkens wanneer een automaat wordt gebruikt – bedraagt ​​ongeveer 21 cent per transactie.

Natalie Ceeney, de voorzitter van de onafhankelijke Toegang tot Cash Review, zei dat het VK vrij uniek was omdat het een uitgebreid gratis te gebruiken netwerk van geldautomaten had, plus gratis geldopnames en stortingen bij postkantoren. “Dit gebeurt echter allemaal op vrijwillige basis. Als slechts één grote bank de postkantoorovereenkomst of de overeenkomst met Link voor geldautomaten zou verlaten, zouden we dit hele model kunnen zien instorten, ”voegde ze eraan toe.

In de begroting 2020 kondigde de regering plannen aan om wetgeving in te voeren om de toegang tot contant geld te beschermen voor degenen die het nodig hebben, hoewel de industrie zei dat het hier nog steeds op wacht.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments