Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Het Duitse consumentenvertrouwen daalt nu de markten wachten op het besluit van...

Het Duitse consumentenvertrouwen daalt nu de markten wachten op het besluit van de Fed – zaken live


Goedemorgen en welkom bij onze doorlopende berichtgeving over de wereldeconomie, de financiële markten, de eurozone en het bedrijfsleven.

Microsoft heeft gisteravond geweldige resultaten vrijgegeven toen de Covid-19-pandemie een enorme toename van de pc-verkoop en videogames veroorzaakte en een hoger gebruik van de clouddiensten van het bedrijf veroorzaakte. De Xbox- en pc-maker boekte tussen oktober en december een omzetstijging van 17% tot $ 43,1 miljard, wat beter was dan de voorspellingen en zijn aandelen naar een recordhoogte stuurde.

Vandaag zullen Facebook, Tesla en Apple hun inkomsten vrijgeven nadat Wall Street is gesloten.

Afgezien van de technische resultaten, is de belangrijkste gebeurtenis het beleidsbesluit van de Amerikaanse Federal Reserve aan het einde van de tweedaagse bijeenkomst – de eerste in 2021. Verwacht wordt dat het beleid ongewijzigd zal blijven en vast blijft aan zijn ultra-losse houding.: dat wil zeggen bijna nul rentetarieven en elke maand $ 120 miljard aan obligatieaankopen en andere maatregelen om de liquiditeit te verlichten om de door Covid geteisterde Amerikaanse economie te helpen.

Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank, zegt:


En er zal in de nabije toekomst zeker geen sprake zijn van een aanscherping of afbouw van het beleid, aangezien de gezondheidscrisis geen vaart verliest door de mutatie van het virus en de vertragingen in de verspreiding van vaccins over de hele wereld. Het lijkt erop dat Joe Biden te optimistisch is geweest om tegen het einde van de lente iemand te laten vaccineren. Nu wordt gezegd dat het einde van de zomer een realistischer doel is, als alles goed gaat met de productie en de distributie van doses.

Daarover gesproken, de onvoorziene schaarste aan vaccindoses kan de handelsspanningen tussen de VS en Europa die onder de regering van Trump ontstonden, veranderen in een vaccinoorlog, aangezien Duitsland nu dreigt wraak te nemen op de Amerikaanse handelsbeperkingen door de export van AstraZeneca te beperken. Niemand zag dat aankomen.

Als zodanig zijn de laatste ontwikkelingen rond het vaccin al erg genoeg om de Fed-duiven de baas te blijven.

Het consumentenvertrouwen in Duitsland is voor de vierde maand gedaald in de aanloop naar februari, niet verwonderlijk gezien het feit dat het land opnieuw in de val zit van het coronavirus. Bondskanselier Angela Merkel en de staatsleiders kwamen vorige week overeen om de lockdown te verlengen tot half februari.

Het onderzoeksinstituut GfK zei dat de index van het consumentensentiment, gebaseerd op een opiniepeiling onder 2.000 Duitsers, daalde tot -15,6 punten ten opzichte van een herziene -7,5 in januari. Het is de laagste waarde sinds juni. GfK-onderzoeker Rolf Bürkl zei dat het vertrouwen waarschijnlijk in maart gedempt zou blijven.

Aziatische markten zijn meestal hoger na een schokkerige sessie, waarbij de Japanse Nikkei 0,31% hoger sloot, terwijl de Hong Kong Hang Seng 0,1% daalde en de Australische aandelenmarkt 0,72% daalde. We verwachten een gemengde openstelling voor Europese markten.

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum – digitaal Davos – gaat vandaag verder. Vanmiddag zijn er een reeks sessies gewijd aan het bespreken van netto nul en klimaatverandering, waaronder een met de voormalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, nu een speciale VN-gezant voor klimaat en financiën, en Al Gore, de voormalige Amerikaanse vice-president en milieuactivist . Carney heeft zich ook aangesloten bij de Canadese fondsbeheerder Brookfield Asset Management om milieu- en sociale investeringen te leiden.

WEF-sessies:

  • 13:00 GMT: op Net Zero met Mark Carney en Al Gore
  • 15:00 GMT: over klimaatverandering met Alok Sharma, president van COP 26, en Shell CEO Ben van Beurden
  • 17:00 GMT: op Net Zero Aviation met de Britse transportsecretaris Grant Shapps
  • 18:00 GMT: Koolstofmarkten met Bill Gates, Mark Carney en Bill Winters, CEO van Standard Chartered

De agenda

  • 13.30 uur GMT: IMF Global Financial Stability Report
  • 13.30 uur GMT: Amerikaanse bestellingen van duurzame goederen voor december (voorspelling: 0,9%)
  • 19:00 GMT: rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve
  • 19.30 uur GMT: Fed-persconferentieSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments