Tuesday, March 9, 2021
Home Bedrijf De kosten van Hinkley Point C kunnen met £ 500 miljoen stijgen...

De kosten van Hinkley Point C kunnen met £ 500 miljoen stijgen als gevolg van de Covid-crisis


De Covid-19-pandemie zou de bouw van de Hinkley Point C-kernreactor met zes maanden kunnen vertragen en de kosten met £ 500 miljoen kunnen verhogen, aldus de ontwikkelaar.

De nieuwe vertragingen zullen naar verwachting de kosten van de eerste nieuwe kerncentrale in een generatie in het VK oplopen tot £ 23 miljard, zei EDF Energy, en de lancering ervan uitstellen tot de zomer van 2026.

Voorafgaand aan de uitbraak van het coronavirus, werd verwacht dat Hinkley Point tegen het einde van 2025 zou opstarten, voor een bedrag tussen £ 21,5 miljard en £ 22,5 miljard. EDF Energy, dat eigendom is van de Franse staat, waarschuwde echter dat de pandemie vorig jaar tot drie maanden vertraging had geleid en naar verwachting ook in 2021 tot vergelijkbare vertragingen zou leiden.

“Tien maanden nadat het begon, worden we nog steeds geconfronteerd met de volle kracht van de pandemie”, zei Stuart Crooks, de algemeen directeur van Hinkley Point C, in een videoboodschap aan de medewerkers.

Hij zei dat ondanks het feit dat het aantal werknemers op het terrein van 160 hectare (400 acre) in Somerset is toegenomen van minder dan 2.000 tot meer dan 5.000, fysieke afstandsvereisten ‘nog steeds het aantal mensen beperken dat we veilig op een locatie kunnen hebben. tijd”.

De vertragingen van Covid-19 hebben geleid tot de tweede grote kostenstijging voor Hinkley in minder dan twee jaar nadat EDF Energy in 2019 had toegegeven dat de bouwkosten tot £ 2,9 miljard waren gestegen als gevolg van vertragingen.

De kosten van Hinkley Point zijn de afgelopen vijf jaar met £ 5 miljard gestegen. Het kost bijna het dubbele van het bedrag om te bouwen, zoals eerst werd gedacht in 2008, en zal beginnen met het opwekken van elektriciteit bijna een decennium later dan de oorspronkelijke startdatum van Kerstmis 2017.

Crooks zei: “Geen van deze extra kosten wordt gedragen door Britse consumenten.”

De stijgende kosten van het project zullen worden gedragen door EDF Energy, dat een gegarandeerde prijs van £ 92,50 heeft afgesproken voor elk megawattuur elektriciteit geproduceerd door Hinkley, die onveranderd blijft door de vertragingen.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

EDF Energy levert naar schatting nog steeds een rendement op van 7,1% tot 7,2% op zijn investering, dat zal worden terugbetaald via energierekeningen. De kerncentrale zal naar verwachting tussen de £ 10 en £ 15 per jaar toevoegen aan de gemiddelde energierekening gedurende 35 jaar, waardoor het een van de duurste energieprojecten is die wordt ondernomen.

De regering is in gesprek met EDF Energy om een ​​tweede kernreactorproject te bouwen met haar junior partner, China’s CGN, in Sizewell in Suffolk om te consolideren wat zij heeft geleerd van de bouw van Hinkley Point.

De ministers zijn echter niet bereid om een ​​soortgelijke financieringsovereenkomst voor Sizewell te herhalen na felle kritiek van parlementsleden, consumentengroepen en groene activisten, en hopen een nieuw financieringskader te vinden om de plannen te ondersteunen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments