Thursday, February 25, 2021
Home Politiek Coronavirus-problemen, belastingkantoorschandaal hebben geen impact op kiezers - DutchNews.nl

Coronavirus-problemen, belastingkantoorschandaal hebben geen impact op kiezers – DutchNews.nl


Foto: DutchNews.nl

De invoering van een avondklok om 21.00 uur en het fraudeschandaal voor kinderopvangtoeslag hebben niet veel invloed gehad op de kiezers, zeven weken na de algemene verkiezingen. Volkskrant meldde woensdag.

Een nieuwe opiniepeiling van I&O Research bevestigt eerdere trends – dat kiezers al een besluit hebben genomen over op wie ze moeten stemmen, aldus de krant. En als er de komende weken niets verandert, kan de huidige coalitie nog vier jaar aan de macht blijven.

Zowel D66 als het CDA staan ​​nog steeds achter hun standpunt bij de parlementsverkiezingen van 2017, maar de VVD van premier Mark Rutte heeft sindsdien winst geboekt en steekt ver boven de rest uit.

Als er morgen algemene verkiezingen waren, zou de VVD 42 zetels of 28% van de stemmen winnen, stelt de I & O-peiling. ‘Kiezers blijven Rutte belonen voor zijn aanpak van het coronavirus en zijn leiderschap tijdens de crisis’, zegt onderzoeker Milan Driessen tegen de krant.

Volgens de VK is er ook relatief stabiliteit onder de extreemrechtse partijen. Geert Wilders PVV blijft op 19 zetels, of 13% van de stemmen, met Forum voor Democratie op 3%. Nieuwe partij JA12, gevormd door afwijkende FvD-leden, zou twee zetels of 1,3% van het totaal winnen.

De algemene verkiezingen vinden plaats op 17 maart. Dit jaar zal de campagne voornamelijk online plaatsvinden, gezien de beperkingen op sociale afstand, maar op 28 februari wordt het eerste grote televisiedebat uitgezonden op RTL.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ‘s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments