Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf Achter gesloten deuren: Filipijnse arbeiders die vastzitten door de pandemie

Achter gesloten deuren: Filipijnse arbeiders die vastzitten door de pandemie


Anushka Asthana praat met de journalist Corinne Redfern van The Fuller Project over de impact die de pandemie heeft gehad op de duizenden Filipijnse vrouwen die in het buitenland zijn gestrand. De Filippijnse regering zegt dat ongeveer een derde van de 10 miljoen overzeese burgers vrouwen zijn die in ‘elementaire’ banen werken – een term die algemeen wordt geïnterpreteerd als verwijzend naar huishoudelijk personeel dat lage lonen krijgt om huizen schoon te maken, maaltijden te koken en voor rijke gezinnen te zorgen, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Human Rights Watch heeft migrerende huishoudelijk personeel, duizenden kilometers van huis en uit het zicht verborgen in de huizen van vreemden, lang beschreven als een van de meest kwetsbare demografische groepen ter wereld.

Het VK geeft jaarlijks ongeveer 23.000 visa af aan buitenlands huishoudelijk personeel, van wie de helft afkomstig is uit de Filippijnen, volgens rapporten. In de eerste twee maanden van de uitbraak van het coronavirus was volgens meer dan de helft van de ondervraagde Filippijnse arbeidsmigranten in het VK hun baan kwijtgeraakt. een verslag samengesteld in juni door Dr. Ella Parry-Davies en het Kanlungan Filipino Consortium – een in Londen gevestigd consortium van grassroots-organisaties die pleiten voor de rechten van Filipijnse migranten. Corinne vertelt Anushka erover Mimi (niet haar echte naam), een Filipijnse vrouw die werkt voor een welgestelde familie in Londen die haar slechts £ 5 per uur betaalt en haar vroeg om te blijven werken tijdens de eerste lockdown, wat illegaal was. Corinne vertelt Anushka er ook over Rowena, die in Bahrein vastzit door een werkgever die haar seksueel heeft lastiggevallen. Haar baas heeft beloofd haar vlucht naar huis te betalen, maar hij heeft haar niet verteld wanneer, en daarom kan Rowena momenteel niet terugkeren naar haar dochter en haar kleinzoon in de Filippijnen.

Foto: deelnemers aan een intensieve huishoudcursus in een trainingscentrum in Manilla


Foto: Veejay Villafranca / Getty Images

Steun The Guardian

The Guardian is redactioneel onafhankelijk. En we willen onze journalistiek open en voor iedereen toegankelijk houden. Maar we hebben onze lezers steeds meer nodig om ons werk te financieren.

Steun The Guardian
Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments