Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Digitale innovatie in de farmaceutische en chemische industrie

Digitale innovatie in de farmaceutische en chemische industrie


In de afgelopen twee of drie jaar is het tempo van digitale transformatie toegenomen dankzij de verbeterde prestaties, kracht en aanpasbaarheid van tools en investeringen in cloud computing, data-architectuur en visualisatietechnologieën. Er is ook een toenemend aantal use-cases voor machine learning en, in de toekomst, quantum computing, die de ontwikkeling van moleculen en formuleringen zullen versnellen.

De brede digitale transformatie die plaatsvindt in O&O stelt onderzoekers in staat tijdrovende handmatige processen te automatiseren en nieuwe onderzoekshorizons te openen voor netelige problemen die geen doorbraken hebben opgeleverd. Dit nieuwe rapport, gebaseerd op interviews met R & D-leidinggevenden bij bedrijven als Novartis, Roche, Merck, Syngenta en BASF, onderzoekt de use cases, best practices en roadmaps voor het digitaliseren van wetenschap.

Patronen onderzoeken in complexe datasets

Rijke, toegankelijke en deelbare gegevens zijn de brandstof waarop de huidige baanbrekende analyse- en computertools vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat datasets bruikbaar zijn voor wetenschappelijke doeleinden, richten toonaangevende bedrijven zich op FAIR-dataprincipes (vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar), ontwikkelen ze robuuste metadata en governance-protocollen en gebruiken ze geavanceerde analyse- en datavisualisatietools.

Digitale transformatie opent R & D-horizonten op gebieden zoals genomics die kunnen leiden tot doorbraken in precisiegeneeskunde. Het creëert ook kansen voor gedecentraliseerde klinische onderzoeken en ontketent toekomstige innovaties op het gebied van digitale apparatuur en wearables voor de gezondheidszorg.

Sneller de juiste studie bereiken

Experimenten en klinische proeven brengen enorme kosten met zich mee voor beide industrieën, zowel financieel als in termen van menselijke en wetenschappelijke middelen. Geavanceerde simulatie, modellering, op AI-gebaseerde analyses en kwantumcomputers helpen bij het identificeren van de sterkste kandidaat voor nieuwe therapieën, materialen of producten, waardoor alleen de meest veelbelovende door kan gaan naar de kostbare experimentele fase.

Organisatorische revisie

O & O-leiders stimuleren innovatie van onderaf door onderzoeksteams de vrijheid te geven om te experimenteren met nieuwe technologieën en technieken. Ze stimuleren ook strategische initiatieven van bovenaf voor het delen van ideeën, het harmoniseren van systemen en het kanaliseren van budgetten voor digitale transformatie. Zoals in elke branche, veranderen AI en automatisering de manier van werken in wetenschappelijk onderzoek. In plaats van gezien te worden als een bedreiging voor onderzoekscarrières, tonen toonaangevende organisaties in de farma en chemie aan dat digitaal nieuwe mogelijkheden biedt voor samenwerking en het afbreken van silo’s. Ze vieren overwinningen, moedigen feedback aan en voeden open discussies over cultuurveranderingen op de werkplek.

Download de volledig rapport.

Deze inhoud is geproduceerd door Insights, de afdeling voor aangepaste inhoud van MIT Technology Review. Het is niet geschreven door de redactie van MIT Technology Review.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments