Saturday, February 27, 2021
Home Binnenland Blij zijn: hoe Nederland de boel houdt - DutchReview

Blij zijn: hoe Nederland de boel houdt – DutchReview


Nederlanders zijn meertalig en veelzijdig. Afgezien van fietsen door harde wind en het vinden van de beste goederen die hun euro waard zijn, zijn ze gepassioneerde tuiniers. De passie voor groen wordt breed gedeeld – ook buiten de mensen die voor de tulpentuin van Keukenhof werken.

Tuinieren glorie

Je weet dat dit waar is wanneer tuincentra (tuincentra) zijn zelfs in hartje winter druk. Van decoratieve vlinders, knoestig pompoen (pompoen), kabouters (kabouters) en zelfs waterspuwers, er zijn meer accessoires voor tuinen dan voor de gemiddelde modieuze mens.

In het voorjaar barsten de meeste tuincentra en Action outlets van de tuinbenodigdheden (en onnodige zaken). Maar de laatste tijd is er iets anders in hun rekken aanwezig – insectenhotel (insectenhotels). Deze kleine houten huisjes gevuld met hol riet, dennenappels en geperforeerde blokken hout zijn het nu haute. Ze symboliseren ecologisch bewustzijn, helpen bestuivers de winter door te beschermen en voegen natuurlijk een rustieke charme toe.

Winterslaap in stijl. Beeld: Mika Baumeister/ Unsplash

Veilig bijen

Zoals wetenschappers het belang van bijen en andere bestuivers benadrukken en opnieuw benadrukken, is de liefde van Nederland voor flora nog nooit zo gewaardeerd. De EU heeft, na jarenlang onder druk gezet te zijn geweest, eindelijk het gebruik van bijenbeschadigende pesticiden verboden. Nu zet Nederland zich in om de bijen te redden en te verspreiden.

Dus hoe houden Dutchies groene ruimtes levend met griezelige crawlies? Gemakkelijk. Ze laten stroken van het land in het wild groeien en strooien daarnaast wilde bloemenzaden. Inheemse planten en bloemen profiteren er snel van, dringen door de grond en op hun beurt zwermen bijen en andere bestuivers om zich te voeden.

Terwijl de Verenigde Staten verloren 40% van zijn bijen in één jaar tijd heeft Amsterdam alleen al een piek gezien 45% (sinds 2000) in zijn bijenpopulatie! Rotterdam en Utrecht zijn begonnen met het verfraaien van bushaltes met bijvriendelijke bloemen. De regering lanceerde zelfs een “Bed and breakfast voor bijen ”programma. Ook daarbuiten voeren organisaties als Friends of Bees campagne om deze belangrijke insecten te redden.

Imker-veranderde-redder

Ook de dagelijkse burger neemt het heft in handen. Deborah Post is een gecertificeerde biodynamische imker waarvan het aantal bijen begon af te nemen. Ze deed het enige logische om ze in leven te houden: bloemen planten. Wat begon als de inspanning van één persoon in haar eigen buurt, is nu verspreid over 110 kilometer. Ze heeft snelwegen opnieuw gebloeid (A4, A2, N15, N14, etc) en treinstations in Gelderland, Schiphol, Delft-Zoetermeer en meer. Dit wordt gezamenlijk de Honing snelweg en helpt nu bijen, Nederlandse boeren en hobbytuinders.

En zo kwamen inheemse bloemen en planten weer in zwang. Ondanks de toenemende warmte van de zomers overleven de planten en de zoemers ook. Gemeenten identificeerden stukjes land om deze onderhoudsarme planten in te zaaien en al snel begonnen anderen dit succesverhaal in het hele land te herhalen.

De natuurminnende Nederlanders

Zoals iemand (mogelijk Nederlander?) Ooit zei: de beste dingen in het leven zijn gratis. Dit is de overtuiging waarmee generaties kinderen worden grootgebracht en het is in deze specifieke context nuttig geworden.

Nederlandse kinderen zijn in harmonie met de natuur. Ze rennen ongehinderd en blootsvoets door het gras en het kokende zand. Ze maken boeketten met wilde bloemen. Het verzamelen van schelpen, dennenappels en herfstbladeren zijn favoriete bezigheden. Het voeren van zwaarlijvige eenden in de grachten is een nationaal tijdverdrijf. Fietsen door fotogenieke fietsroutes en picknicken in velden met tulpen en narcissen is een ander avontuur. Op deze manier leren ze het belang van de natuur en dus onze verantwoordelijkheid om deze te behouden.

Holland misschien niet ‘natuurlijk’ natuurplekjes, maar wat ze wel hebben is veel respect voor Dame Nature en geweldige vaardigheden om haar te kopiëren. Dankzij dat heeft bijna elke buurt groene wildernis en zelfs bruisende steden hebben een speciale bosruimte gevuld met groen, eenzaamheid, bestuivers en poep. Misschien hoort dat bij de natuurlijke ervaring. Dus misschien is het tijd om mestkevers te verspreiden ?!

Wat vind jij van het geroezemoes rond bijen in Nederland? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Andriyko Polilnyx/ UnsplashSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments