Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf NS & I-baas verontschuldigt zich voor de klantenservice te midden van een...

NS & I-baas verontschuldigt zich voor de klantenservice te midden van een toename van het aantal opnames


De baas van de Britse staatsspaarbank heeft zijn excuses aangeboden voor de slechte klantenservice na een sterke stijging van het aantal opnames. Hij zei dat de bank moeite had om te voldoen aan de “ongekende” vraag en een afname van het personeelsbestand als gevolg van de pandemie.

In een brief aan parlementsleden van de Treasury-commissie zei Ian Ackerley, CEO van National Savings & Investments, dat de bank vier nieuwe callcenters opende om aan de vraag te voldoen, nadat grote bezuinigingen op de uitbetalingen van obligatieprijzen en spaarrentes ervoor zorgden dat klanten zich contant geld.

NS&I, dat maandelijks prijstrekkingen organiseert voor houders van premieobligaties, onderbreekt ook een controversiële beslissing om te stoppen met het sturen van fysieke cheques naar winnaars die angst hebben veroorzaakt bij sommige oudere en kwetsbare spaarders. De verhuizing droeg bij aan een stijging van 43% in klachten in de zes maanden tot september.

“Het spijt me zeer voor de klanten die vorig jaar een slechte service hebben ondervonden en ik ben vastbesloten om NS&I terug te brengen naar het leveren van de hoogwaardige service waaraan onze klanten al jaren gewend zijn”, aldus Ackerley.

De beslissing is echter te laat gekomen voor sommige spaarders die in de laatste drie maanden van 2020 £ 26,5 miljard van de bank hebben gehaald. NS&I waarschuwde dat het waarschijnlijk meer dan £ 9,5 miljard tekort zou komen ten opzichte van zijn £ 35 miljard voor een heel jaar door Maart.

Conservatief parlementslid en voorzitter van de Treasury-commissie Mel Stride zei: “De schade die de reputatie van NS & I de afgelopen maanden kan zijn toegebracht, is zorgwekkend. NS&I heeft een grote rol te spelen bij het helpen van de overheid bij het financieren van de kosten van het herstelplan voor het coronavirus en het zal hard moeten werken om klanten terug te winnen. “

NS&I stond onder druk om ongeveer £ 35 miljard op te halen om de overheidsleningen te ondersteunen tijdens de Covid-crisis, een stijging ten opzichte van het vorige doel van £ 6 miljard.

Hoewel het aanvankelijk spaarders aantrok die tijdens lockdown nesteieren hadden opgebouwd, leidde een verlaging van de uitbetalingen tot een golf van opnames. Acklerley zei dat NS&I achterop begon te raken bij telefoontjes en opnameverzoeken omdat het personeel ziek werd, gedwongen werd te beschermen of voor familie moest zorgen.

Ondertussen moesten de backoffice-sites in India tussen maart en juni minstens drie keer sluiten. “Dit heeft een aanzienlijke impact gehad op de verwerking van claims over rouwverwerking, algemene correspondentie en klachten”, zei Ackerley. NS&I heeft die activiteiten inmiddels teruggebracht naar het VK.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments