Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Laagbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans...

Laagbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om baan te verliezen bij een pandemie


De laagstbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om hun baan te hebben verloren tijdens de coronaviruspandemie dan hogerbetaalde werknemers, volgens een onderzoek dat de toenemende ongelijkheid tijdens de crisis aan het licht brengt.

De Instituut voor Arbeidsstudies zei dat een op de 20 laagbetaalde arbeiders in elk kwartaal geen baan meer had sinds de pandemie – gelijk aan 250.000 arbeiders in heel Groot-Brittannië – vergeleken met een op de 50 van degenen met een hoger loon.

Terwijl de werkgelegenheid keldert voor laagbetaalde werknemers – gedreven door banenverlies in sectoren die het zwaarst worden getroffen door lockdowns zoals foodservice en horeca – ontdekte het rapport dat de werkgelegenheid voor hogerbetaalde werknemers toenam, ook in de publieke sector, technologie en financiën. De studie definieerde een laag loon als minder dan £ 9,50 per uur en £ 10,85 per uur in Londen.

De kanselier, Rishi Sunak, staat onder druk om een ​​nieuw pakket financiële steun voor bedrijven en werknemers te lanceren nu de Britse economie dichter bij een dubbele dip recessie komt tijdens de derde nationale lockdown in Engeland. De kanselier wordt ook gevraagd om een ​​verhoging van £ 20 per week in de waarde van universele kredietvoordelen, die vorig jaar werd gelanceerd en eind maart afloopt, te verlengen.

De nieuwste lockdown-maatregelen zullen naar verwachting ertoe leiden dat ongeveer tweederde van de laagbetaalde werknemers – 4 miljoen mensen – ofwel weg is van het werk, verlof heeft of minder uren werkt dan normaal, aldus het Institute for Employment Studies. Het zei dat dit het dubbele aantal werkonderbrekingen zou zijn voor personeel dat niet laag wordt betaald.

Het rapport waarschuwde dat de pandemie de ongelijkheden in de arbeidswereld dramatisch zou verergeren, en bevatte ook interviews met 40 laagbetaalde werknemers, en ontdekte dat velen door de kloven glipten in de noodhulpregelingen van de overheid, zoals verlof. Het zei dat in veel gevallen laagbetaalde werknemers aangaven dat hun verlof werd geweigerd, dat hun uren moesten worden gekort, van hen werd verwacht dat ze zonder voldoende bescherming zouden werken en dat hun kosten voor levensonderhoud toenamen terwijl hun inkomen daalde.

Het instituut drong er bij de regering op aan om verdere maatregelen te nemen ter ondersteuning van laagbetaalde werknemers die het hardst door de pandemie zijn getroffen, en zei dat het handhaven van de verhoging van £ 20 in universeel krediet van vitaal belang was voor het ondersteunen van gezinnen in moeilijkheden, en een tijdelijke schorsing van het uitkeringsplafond – wat het bedrag beperkt. van overheidssteun die huishoudens kunnen ontvangen – was dit jaar nodig.

De werkloosheid zal naar verwachting dramatisch stijgen nadat de verlofregeling eind april afloopt. Het rapport zei dat 2,6 miljoen mensen werkloos zouden zijn, tegen ongeveer 1,3 miljoen voordat de pandemie toesloeg.

Het instituut zei dat de wettelijke uitkering bij ziekte moet worden verhoogd tot ten minste £ 200 per week, meer dan het dubbele van de huidige £ 95,85.

Tony Wilson, de directeur van het instituut, zei: “Dit [report] toont de ongelijke aard van de pandemie aan. Nu de werkloosheid dit jaar fors zal stijgen, bevinden we ons waarschijnlijk nog steeds in de uitlopers van de werkgelegenheidscrisis, maar deze heeft al een aanzienlijke tol geëist van laagbetaalde werknemers. We kunnen nu en binnen het budget actie ondernemen om dit aan te pakken. Verder vooruitkijkend, moeten we plannen maken voor het herstel en ervoor zorgen dat we volledige werkgelegenheid en fatsoenlijk werk centraal stellen. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments