Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf De Brexit heeft een concurrentievoordeel opgeleverd op het gebied van autobatterijtarieven, zegt...

De Brexit heeft een concurrentievoordeel opgeleverd op het gebied van autobatterijtarieven, zegt Nissan-chef


Nissan heeft gezegd dat de Brexit het bedrijf een voorsprong heeft gegeven, aangezien de Japanse autofabrikant zei dat het meer batterijen in het VK zal kopen om tarieven te vermijden.

De eigenaar van de grootste autofabriek van het VK, in Sunderland, zei ook dat het dit jaar door zou gaan met de productie van een nieuwe versie van zijn Qashqai SUV, nadat het nieuwe model was vertraagd omdat de coronavirus-pandemie grote schade aanrichtte aan de verkoop en productie van auto’s.

Ashwani Gupta, de chief operating officer van Nissan, zei: “Brexit geeft ons een concurrentievoordeel, niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk, maar ook buiten het Verenigd Koninkrijk.”

Gupta zei vanuit het hoofdkantoor van Nissan in Yokohama dat de Brexit-deal positief was voor de autofabrikant. Het voordeel is dat het niet afhankelijk is van batterijen die zijn geïmporteerd uit Oost-Azië, in tegenstelling tot veel van zijn rivalen. Vanaf 2027 zullen alle Britse en Europese autofabrikanten batterijen moeten betrekken uit het VK of de EU, zoals afgesproken in de Brexit-deal, anders moeten ze tarieven krijgen op hun export.

De commentaren markeren een abrupte verandering in toon van Nissan, dat samen met de rest van de auto-industrie eerder een van de luidste stemmen was die waarschuwden voor een ontwrichtende Brexit.

De voormalige CEO van Nissan, Carlos Ghosn, zei in 2016 dat de Britse regering autofabrikanten zou moeten compenseren voor eventuele extra kosten als gevolg van het vertrek van het VK. Nissan verzekerde zich uiteindelijk van geheime toezeggingen van overheidssteun in eerste instantie ter waarde van £ 80 miljoen, die later werden teruggebracht tot £ 61 miljoen. De autofabrikant maakte later een ommezwaai in de plannen om een ​​andere SUV, de X-Trail, in Noordoost-Engeland te bouwen, terwijl hij waarschuwde dat de onzekerheid over de Brexit zijn bedrijf schaadde. De fabriek in Sunderland biedt werk aan ongeveer 6.000 mensen en produceerde in 2019 bijna 350.000 auto’s, hoewel het een capaciteit heeft van 600.000 per jaar.

De Europese baas van de autofabrikant waarschuwde later dat een no-deal Brexit die resulteerde in tarieven of quota voor export vanuit het VK, het hele Europese bedrijfsmodel zou vernietigen.

De last-minute Brexit-deal die op kerstavond werd overeengekomen, zorgde er echter voor dat de meeste auto-export tussen het VK en de EU vrij zal zijn van tarieven – grensbelastingen op buitenlandse import – op voorwaarde dat ze voldoende onderdelen bevatten die aan beide kanten van het Kanaal worden gekocht.

De opmerkingen van Nissan zullen waarschijnlijk worden gezien als een opsteker voor de regering in een tijd waarin veel andere fabrikanten klaagden over extra kosten en verstoring in havens als gevolg van de Brexit.

De Brexit-deal heeft nieuwe douanepapieren toegevoegd, maar Gupta voerde aan dat de kosten “peanuts” waren in vergelijking met de gevolgen van de Covid-pandemie of natuurrampen. “Voor een wereldwijde fabrikant die 150 markten en 14 fabrieken over de hele wereld runt, is het niets om aanvullende documentatie te hebben en een formulier in te vullen aan de grens”, zei Gupta.

Veel van het extra papierwerk heeft te maken met de complexe oorsprongsregels die bepalen of een export al dan niet tariefvrij is. Nissan zei dat alle in Sunderland geproduceerde auto’s voldoende Britse of EU-inhoud bevatten om tarieven te vermijden, met uitzondering van de elektrische Leaf met een groter bereik.

Dat model is afhankelijk van de invoer van waardevolle batterijen met een capaciteit van 62 kilowattuur [kWh] geïmporteerd uit de VS. Nissan heeft echter een deal gesloten met zijn batterijpartner, Envision AESC, om de 62kWh-batterij te produceren in een fabriek naast de fabriek van Nissan. De batterijfabriek in Sunderland, die momenteel batterijen met een capaciteit van 40 kWh maakt, was tot 2019 eigendom van Nissan en levert uitsluitend aan Nissan Sunderland.

De overschakeling van uitgaven van Azië naar het VK zal waarschijnlijk resulteren in extra banen in Sunderland, hoewel Gupta zei dat het in dit stadium niet mogelijk was om te zeggen hoeveel. Hij weigerde ook te specificeren hoeveel nieuwe investeringen de fabriek nodig zou hebben, maar zei dat het mogelijk zou zijn om het voor het einde van dit jaar te voltooien.

De Envision-fabriek, waarvan de jaarlijkse batterijcapaciteit ongeveer 1,9 Gigawattuur is [GWh], wordt als relatief klein beschouwd in vergelijking met andere autobatterijfabrieken. Insiders uit de industrie omschrijven het over het algemeen niet als een “gigafabriek” op de schaal van degenen die in Europa worden gebouwd door bijvoorbeeld de Amerikaanse pionier op het gebied van elektrische auto’s Tesla of Northvolt, een Zweedse startup, terwijl ze racen om de EU-doelstellingen te halen om een ​​Europese batterij-industrie.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments