Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Chris Packham vecht mee om een ​​einde te maken aan de 'beschamende'...

Chris Packham vecht mee om een ​​einde te maken aan de ‘beschamende’ export van plastic afval in het VK


Chris Packham, de natuuronderzoeker en tv-presentator, heeft de regering ervan beschuldigd de Britse milieuactivisten “rillingen van angst” te bezorgen door sinds de Brexit terug te komen op groene toezeggingen.

De natuurdeskundige beschuldigde de regering van “onverantwoordelijke en gênante” praktijken met betrekking tot plastic afval, naar aanleiding van een rapport van The Guardian vorige week dat het VK ongesorteerd plastic afval naar ontwikkelingslanden zou blijven verzenden, ook al heeft de EU dit sinds 1 januari verboden. .

Packham bekritiseerde ook de recente goedkeuring van het VK voor noodgebruik van een pesticide waarvan wordt aangenomen dat het bijen doodt, ondanks een EU-wijd verbod op het gebruik ervan buitenshuis en een Britse regering die belooft zich aan de beperkingen te houden.

“Deze twee dingen zorgden voor rillingen van angst en schokgolven door de milieugemeenschap”, zei Packham. “Het ziet ernaar uit dat we een giftige strijd zullen voeren.”

Packham was een van de vele milieuactivisten, experts en parlementsleden – van Labour, de liberaal-democraten en de SNP – die donderdag een open brief aan de regering ondertekende, waarin hij deze beschuldigde van het scheppen van een “gevaarlijk precedent” door haar milieubeloften niet na te komen.

In de brief, gesteund door groepen die campagne voeren om plastic afval te verminderen, werd aangedrongen op een einde aan de “terugtrekking na de Brexit” op het gebied van milieubescherming en werd opgeroepen tot een onmiddellijk verbod op de export van ongesorteerd plastic afval naar ontwikkelingslanden.

Er stond: “Het verlaten van de EU werd aangeprezen als de kans van Groot-Brittannië om zich op het wereldtoneel te onderscheiden als een leider op het gebied van milieu. Dit had een ‘groene brexit’ moeten zijn, maar de acties van de regering suggereren tot dusver iets anders. “

Ondertekenaars waren onder meer Georgia Elliott-Smith, speciale junior gezant van Unesco voor de jeugd en het milieu, prof. Sir Brian Hoskins van Imperial College London en dr. Paul Butler van de Universiteit van Exeter, evenals verschillende parlementsleden.

Eerder deze week trok een petitie die werd opgezet door een negenjarig meisje nadat ze het Guardian-rapport had gelezen, waarin werd opgeroepen tot een verbod op de export van ongesorteerd plastic naar niet-OESO-landen, meer dan 70.000 handtekeningen.

Packham zei: “De EU-wetgeving op het gebied van het milieu is behoorlijk robuust geweest, met betrekking tot zaken als de vogelrichtlijn en de habitatrichtlijn. Maar in de eerste dagen van januari hebben we gezien dat onze regering ons problematische ongesorteerde plastic afval over de hele wereld verscheept naar landen die niet de capaciteit hebben om ermee om te gaan. “

Hij vergeleek de praktijk met iemand uit een ‘deftige buurt die je afval in de tuin gooit van iemand uit de minder welgestelde buurt ernaast en het vergeet. Eerlijk gezegd is het onverantwoord en beschamend als we de capaciteit en technologie hebben om ermee om te gaan, als we maar de middelen erin steken ”.

Nieuw VK regelgeving zeggen dat om te voldoen aan de internationale regels voor de aanpak van grensoverschrijdend plastic afval, die in januari is begonnen, al het ongesorteerde of moeilijk te recyclen plastic afval naar niet-OESO-landen kan worden gestuurd, op voorwaarde dat de exporteur en importeur vooraf geïnformeerde toestemming hebben verkregen . De nieuwe regels komen ondanks de toezegging van een conservatieve partij om de praktijk te verbieden, en de beloften dat er na de Brexit geen achteruitgang van de milieunormen zal komen.

Onder verwijzing naar het klimaat en de biodiversiteitscrises die de hoofden van de wetenschappelijke, milieu- en natuurbeschermingsgemeenschap hebben gefocust, zei Packham: “We hebben een enorme capaciteit om het milieu te helpen. In plaats daarvan hebben we de last om de regering te bevechten om niet terug te komen uit de EU-wetgeving ter bescherming van het milieu. “

Het VK is de op een na grootste producent van plastic afval per hoofd van de bevolking ter wereld. Ongeveer tweederde van het plastic afval gaat naar het buitenland.

Het Milieuagentschap schat dat jaarlijks ongeveer 210.000 ton plastic afval vanuit Engeland naar niet-OESO-landen, waaronder Maleisië, Indonesië en Pakistan, wordt gestuurd.

Veel van deze landen hebben geen adequate infrastructuur om het afval, dat verbrand of gestort wordt, te verwerken. Uiteindelijk komt er veel in de oceaan terecht.

Sian Sutherland, mede-oprichter van de internationale campagnegroep A Plastic Planet, zei: “Als de regering blijft terugkomen op belangrijke milieuverbintenissen, zullen we nooit de ‘Groene Brexit’ meemaken die ons allemaal was beloofd.

“Nu Cop26 voor de deur staat, is het nu tijd voor Groot-Brittannië om de wereld te laten zien dat het zaken betekent als het gaat om het aanpakken van de urgente problemen van plasticvervuiling en klimaatverandering, maar we zullen de plasticcrisis nooit echt bestrijden als we ons blijven verstoppen. onze schuld in andermans achtertuinen. “

Rebecca Pow, minister van Milieu, drong erop aan dat de regering niet terugkomt op haar toezeggingen om de export van plastic afval naar niet-OESO-landen te verbieden, maar ze gaf geen tijdschema voor wanneer het verbod zou kunnen worden geïmplementeerd.

Pow zei: “De Britse regering is een wereldleider in het aanpakken van plasticvervuiling en we komen absoluut niet terug op onze verplichtingen op dit gebied. In tegenstelling tot het EU-verbod, is ons manifest om de export van plastic afval naar niet-OESO-landen te verbieden niet beperkt tot slechts één categorie plastic afval. “

De afdeling zei dat het onderzoek had laten doen om de bestaande capaciteit voor het recyclen van plastic afval in het VK beter te begrijpen en te zijner tijd zou overleggen over hoe de toezeggingen van het manifest kunnen worden nagekomen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments