Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Volgende verlaagt bod om Topshop te kopen na het uiteenvallen van Arcadia

Volgende verlaagt bod om Topshop te kopen na het uiteenvallen van Arcadia


Next heeft zich teruggetrokken uit de race om Topshop over te nemen, het juweel in de kroon van het ingestorte mode-imperium van Sir Philip Green, Arcadia, nadat rivaliserende bieders zijn bod hadden overtroffen.

Arcadia, dat vorig jaar 13.000 mensen in dienst had in 500 verkooppunten toen het onder de regering viel, wordt opgebroken. Aan geïnteresseerden is gevraagd om begin deze week biedingen in te dienen voor het hele bedrijf of voor individuele merken.

Vervolgens, dat samenwerkte met het Amerikaanse hedgefonds Davidson Kempner, zei dat het “zich had teruggetrokken uit het proces om de Arcadia Group geheel of gedeeltelijk over te nemen van de administrateur”.

In een verklaring voegde het bedrijf FTSE 100 toe “ons consortium is niet in staat geweest om aan de prijsverwachtingen van de verkoper te voldoen” en wenste de toekomstige eigenaren het beste bij hun inspanningen om “een belangrijk deel van de Britse detailhandel te behouden”.

Het Next-consortium nam het op tegen Shein, een Chinese online modewinkel en Authentic Brands, de Amerikaanse eigenaar van het warenhuis Barneys, dat is gekoppeld aan een gezamenlijk bod met JD Sports. De online retailers Asos en Boohoo zouden ook bij de mix betrokken zijn.

Shein deed een bod van meer dan £ 300 miljoen voor Topshop en Topman, volgens Sky News, dat de ontwikkeling voor het eerst meldde. Het voegde eraan toe dat er een apart proces werd uitgevoerd voor andere Arcadia-merken zoals Burton en Dorothy Perkins.

Arcadia, dat Green in 2002 voor £ 850 miljoen kocht, is de thuisbasis van een stal van bekende namen, waaronder Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge en Burton. Evans, het kledingmerk van grote maten, is al afgestoten en verkocht aan City Chic Collective, een Australische detailhandelaar, voor £ 23 miljoen.

Arcadia was het grootste bedrijfsslachtoffer van de pandemie, die winkeliers in de winkel heeft geraakt. De sluitingen van winkelstraten bleken de laatste druppel te zijn voor de groep, die jarenlang te kampen had met dalende verkopen te midden van hevige concurrentie van rivalen als Boohoo en Primark. Het vermeed slechts ternauwernood administratie in 2019 nadat verhuurders huurverlagingen en winkelsluitingen waren overeengekomen.

In de nasleep van het BHS-schandaal, waarbij Green uiteindelijk instemde met het betalen van £ 363 miljoen aan de uitgeputte pensioenpot van het bedrijf, heeft het falen van Arcadia de schijnwerpers geworpen op zijn eigen plan, dat een geschat tekort van £ 350 miljoen heeft. De familie heeft een beloofde betaling van £ 50 miljoen een jaar eerder gedaan en heeft ook een aantal eigendommen van Arcadia ondertekend – maar het is nog niet duidelijk of dit voldoende zal zijn om het gat te vullen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments