Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Softr scoort $ 2,2 miljoen seed voor zijn no-code website en webapp-platform,...

Softr scoort $ 2,2 miljoen seed voor zijn no-code website en webapp-platform, mogelijk gemaakt door Airtable – TechCrunch


No-code – software waarmee u taken kunt uitvoeren waarvoor voorheen codeervaardigheden nodig waren – wordt steeds populairder, ook al is het uitgangspunt beloofd en al jaren niet volledig gerealiseerd. Hieraan gerelateerd zijn bedrijven als Airtable, die proberen om het bouwen van relationele databases en het ondervragen ervan net zo eenvoudig te maken als het maken van een spreadsheet. Nu Softr, een startup uit Berlijn, wil het no-code-concept verder pushen door het gemakkelijk te maken om websites bovenop Airtable te bouwen zonder code te hoeven schrijven.

Onlangs zacht gelanceerd op Product Hunt, maakt het jonge bedrijf vandaag $ 2,2 miljoen aan startkapitaal bekend, nadat het eerder werd opgestart door zijn twee Armeense oprichters, CEO Mariam Hakobyan en CTO Artur Mkrtchyan. Aanvoerder is Atlantic Labs, samen met Philipp Moehring (Tiny.VC) en oprichters van GitHub, SumUp, Zeitgold, EyeEm en Rows.

Softr is gestart in 2019 en heeft een no-code-platform gebouwd waarmee iedereen websites en web-apps kan bouwen op basis van gegevens in Airtable. Het idee is om Airtable het database-gruntwerk te laten doen, gecombineerd met Softr’s relatief flexibele maar sjabloongestuurde benadering van het maken van websites en webapps.

Hakobyan van Softr legt uit dat de startup standaard sjablonen biedt voor alles, van een eenvoudige marketingwebsite tot web-apps voor een e-commerce winkel, vacaturesite, marktplaats en meer. Die applicaties kunnen functies bevatten zoals gebruikersauthenticatie, gated content, betalingen, upvoting en commentaar enz.

“Softr heeft geen leercurve en kan letterlijk worden gebruikt door iedereen zonder technische achtergrond, omdat het alle technische aspecten abstraheert en de gebruiker focust op productopbouw en inhoud, in plaats van op technologie”, legt ze uit. “Softr gebruikt Airtable als de database, omdat het het gemakkelijk maakt om relationele databases te maken en te delen, zonder SQL of scripting te hoeven leren. Airtable is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden en wordt niet alleen door particulieren maar ook door Fortune 500-bedrijven gebruikt ”.

Afbeeldingscredits: Softr

Daarom zegt Hakobyan dat de magie van Softr is dat het het concept van “vooraf gebouwde bouwstenen” (lijsten, gebruikersaccounts, betalingen enz.) En bedrijfslogica gebruikt om het meeste van het zware werk namens de maker van de website af te handelen. “Bij het gebruik van blokken en sjablonen …, Is 70% van het werk al voor de gebruiker gedaan”, legt ze uit.

Bovendien maakt Softr verbinding met populaire services zoals Stripe, Paypal, Mailchimp, Zapier, Integromat, Hotjar, Google Analytics, Hubspot, Drift en anderen.

Softr wordt momenteel gebruikt door “enkele duizenden makers en startups”. Voorbeelden van applicaties die klanten op Softr hebben gebouwd, zijn onder meer een taalschool met lidmaatschap, een boekingsmarktplaats voor babysitters en een community met gated content en online cursussen.

Gewapend met kapitaal is Softr van plan om zijn klantenbestand uit te breiden naar niet-technische functies van het MKB om hen te helpen bij het bouwen van interne tools, zoals personeelsgidsen, productinventarissen, onroerendgoedvermeldingen enz., En om handmatige processen te automatiseren.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments