Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Rijke Britse vliegers kiezen voor privéjets om Covid en lockdowns te ontwijken

Rijke Britse vliegers kiezen voor privéjets om Covid en lockdowns te ontwijken


Rijke vliegers in het VK kiezen voor privéjets en chartervluchten om Covid-19 te omzeilen en plotselinge lockdowns te verslaan, blijkt uit gegevens.

Hoewel het aantal commerciële vluchten vanuit het VK met driekwart is gedaald sinds het begin van de pandemie, zijn privévluchten slechts 42% lager dan in 2019, aldus luchtvaartadviesbureau WingX.

In augustus was de vraag naar privéjets terug naar 93% van het normale niveau, terwijl lijnvluchten 65% daalden. Rond Kerstmis was er weer een herstel, met privévluchten die in december ongeveer 70% van het pre-pandemische niveau bereikten.

De relatieve veerkracht van de privéjetsector – ook wel “zakenluchtvaart” genoemd – is des te verrassender gezien het feit dat zakelijke conferenties over de hele wereld zijn afgelast vanwege de pandemie.

Richard Koe, de algemeen directeur van WingX, zei dat de zakenluchtvaart “een on-call en handige connectiviteitsmogelijkheid biedt, essentieel omdat er hiaten optreden in de geplande netwerken”. Hij voegde eraan toe dat de privéjetactiviteiten van het VK meer waren teruggelopen dan die van enig ander land in Europa.

Grafiek van de Britse privévluchtsector en commerciële luchtvaartmaatschappijen

Analyse van gegevens over privévluchten die het VK in december verlieten, toonde een sterke daling aan in traditionele Europese bestemmingen zoals Frankrijk, Italië of Oostenrijk, die hun skigebieden dit seizoen gesloten houden of hun hellingen alleen openstellen voor lokale mensen. Privéreizen vanuit het VK naar zonniger bestemmingen, waaronder de Malediven, de Verenigde Arabische Emiraten en verschillende Caribische eilanden, groeiden echter in volume ten opzichte van december 2019.

Terwijl zakenreizen over de hele wereld grotendeels in de wacht staan, melden exploitanten van privéjetvliegtuigen een toestroom van nieuwe vakantiegangers in de hoop drukke terminals en overvolle vliegtuigen te vermijden.

NetJets, een Amerikaans bedrijf dat fractioneel eigendom van privévliegtuigen verkoopt, zei dat vrijetijdsreizen nu goed zijn voor 80% van zijn vluchten, tegen 60% vóór de pandemie.

Flexjet, ook gevestigd in de VS en met een fractioneel eigendomsmodel, rapporteerde een vergelijkbare trend. “Persoonlijke reizen zijn de belangrijkste motor van de privéluchtvaart sinds het begin van de pandemie”, aldus Marine Eugène, de Europese algemeen directeur van het bedrijf. “We hebben een toenemend aantal first-time flyers gezien, aangetrokken door het feit dat privéjets de kansen op blootstelling aan het coronavirus beperken.”

Sommige private jet-makelaars verkochten in 2020 meer vluchten dan in 2019, waaronder het in Zwitserland gevestigde bedrijf LunaJets, dat het jaar met 15% afsloot. De CEO, Eymeric Segard, zei dat het bedrijf in maart tot wel 200 vluchtaanvragen per dag had ontvangen, omdat klanten haastig terugkeerden uit het buitenland of, omgekeerd, ontsnapten aan lockdown-maatregelen in hun thuisland. Tegen het einde van het jaar was er een golf van Europese, Russische en Amerikaanse klanten die vluchtten naar bestemmingen zoals de Malediven of het Caribisch gebied, zei Segard.

Een chartervlucht voor korte afstanden kan meerdere keren het maandelijks inkomen van het gemiddelde Britse huishouden kosten. Een makelaar, EvoJets, gevestigd in de VS, geeft een geschatte startprijs van $ 6.400 (ongeveer £ 4.700) voor een enkele vlucht van Londen naar Nice. Veel exploitanten bieden sterk afgeprijsde “lege benen” aan op vliegtuigen die tussen luchthavens moeten worden verplaatst en die anders geen passagiers zouden vervoeren.

Een recent brancherapport van het luchtvaartbedrijf Honeywell Aerospace suggereert dat het gebruik van zakenvliegtuigen dat wel zal doen volledig hersteld tegen medio 2021. Uit het rapport bleek dat de vijfjarige aankoopplannen van operators voor nieuwe zakenvliegtuigen in 2020 met minder dan een procentpunt waren gedaald.

Een reiziger die alleen vliegt in de lichtste klasse van een privéjet is verantwoordelijk voor tot 20 keer de CO2-uitstoot van een economy-passagier op een commerciële vlucht, zo blijkt uit een analyse van Guardian.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments