Saturday, February 27, 2021
Home Technologie Raspberry Pi Foundation lanceert $ 4 microcontroller met aangepaste chip - TechCrunch

Raspberry Pi Foundation lanceert $ 4 microcontroller met aangepaste chip – TechCrunch


Ontmoet de Raspberry Pi Pico, een piepkleine microcontroller waarmee je hardwareprojecten kunt bouwen met wat code die op de microcontroller draait. Nog interessanter is dat de Raspberry Pi Foundation een eigen RP2040-chip gebruikt, wat betekent dat de foundation nu zijn eigen silicium maakt.

Als u niet bekend bent met microcontrollers, kunt u met deze apparaten andere onderdelen of andere apparaten bedienen. Je zou kunnen denken dat je dit soort dingen al kunt doen een gewone Raspberry Pi. Maar microcontrollers zijn specifiek ontworpen om met andere dingen te communiceren.

Ze zijn goedkoop, ze zijn klein en ze verbruiken heel weinig stroom. U kunt beginnen met het ontwikkelen van uw project met een breadboard om solderen te voorkomen. Je kunt hem koppelen met een kleine batterij en hij kan weken of zelfs maanden werken. In tegenstelling tot computers draaien microcontrollers niet op traditionele besturingssystemen. Uw code loopt rechtstreeks op de chip.

Net als andere microcontrollers heeft de Raspberry Pi Pico tientallen invoer- en uitvoerpinnen aan de zijkanten van het apparaat. Die pinnen zijn belangrijk omdat ze fungeren als interface met andere componenten. U kunt uw microcontroller bijvoorbeeld laten communiceren met een LED-lamp, gegevens van verschillende sensoren ophalen, wat informatie op een display weergeven, enz.

De Raspberry Pi Pico maakt gebruik van de RP2040-chip. Het heeft een dual-core Arm-processor (draaiend op 133 MHz), 264 KB RAM, 26 GPIO-pinnen inclusief 3 analoge ingangen, een micro-USB-poort en een temperatuursensor. Het komt niet met wifi of bluetooth. En het kost $ 4.

Als je iets op de Raspberry Pi Pico wilt draaien, is dat vrij eenvoudig. U sluit uw apparaat aan op uw computer via de micro-USB-poort. Je start de Raspberry Pi Pico op terwijl je op de knop drukt. Het apparaat verschijnt op uw computer als een externe schijf.

Naast C kunt u MicroPython gebruiken als uw ontwikkeltaal. Het is een door Python geïnspireerde taal voor microcontrollers. De Raspberry Pi Foundation heeft er een hoop van geschreven documentatie en een data papier voor de Pico.

Interessant is dat de Raspberry Pi Foundation anderen wil laten profiteren van haar eigen chipontwerp. Het heeft contact opgenomen met Adafruit, Arduino, Pimoroni en Sparkfun zodat ze hun eigen boards kunnen bouwen met behulp van de RP2040-chip. Er komt een heel ecosysteem van RP2040-apparaten.

Dit is een interessante zet voor de Raspberry Pi Foundation, omdat het deze weg kan inslaan en zijn eigen chipontwerp kan herhalen met krachtigere varianten. Het biedt twee belangrijke voordelen: de mogelijkheid om precies te bepalen wat u aan boord wilt plaatsen en de prijs.

Afbeeldingscredits: Raspberry Pi StichtingSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments