Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Porsche en Axel Springer verhogen de investering in hun APX-accelerator tot €...

Porsche en Axel Springer verhogen de investering in hun APX-accelerator tot € 55 miljoen – TechCrunch


Startersfonds in Berlijn APX kondigde vandaag aan dat zijn twee investeerders, de Europese uitgever Axel Springer en sportwagenfabrikant Porsche, hebben hun investering in het fonds verhoogd tot in totaal € 55 miljoen.

Hiermee APX, which gelanceerd in 2018, kan nu tot € 500.000 aan startkapitaal vóór Serie A per bedrijf inzetten. Dat is gestegen van maximaal € 100.000 toen het fonds werd gelanceerd. Tot nu toe heeft de groep in meer dan 70 bedrijven geïnvesteerd en is van plan om dit aantal tegen 2022 te verhogen tot bijna 200.

Toen APX werd gelanceerd, maakte het fonds niet de totale investering van Porsche en Axel Springer bekend. Vandaag zei het team dat de nieuwe investering “het totale bedrag van APX voor investeringen in nieuwe en huidige bedrijven meer dan verdubbelt”. APX benadrukte ook dat het totale volume van het fonds nu “minimaal” € 55 miljoen bedraagt, mede omdat de investeerders altijd extra financiering kunnen toewijzen aan uitschieters.

Naast de nieuwe financiering heeft APX vandaag ook aangekondigd dat het zijn 100-dagen acceleratorprogramma afschaft en in plaats daarvan kiest voor een langetermijnverbintenis met zijn bedrijven, inclusief deelname aan toekomstige rondes.

“We zullen dit jaar proberen te investeren in 50 of meer bedrijven – vorig jaar waren we 35. Dit is dus een behoorlijke groei ”, aldus APX-oprichter en directeur (en volksmuziekliefhebber) Henric Hungerhoff vertelde het me. “We denken dat onze dealflow-systemen en onze hele activiteiten goed genoeg zijn geregeld om kwaliteitsoprichters in onze portefeuille te hebben. Dat is ons doel – en dat kan het jaar erna zelfs oplopen tot 70. […] We zien echt mooie synergieën of netwerkeffecten binnen ons portfolio, waarbij oprichters andere oprichters helpen en van elkaar leren. “

Afbeeldingscredits: APX

Hungerhoff vertelt me ​​dat het team er vrij zeker van is dat het nu kwaliteitsdealstromen kan identificeren. Het team hanteert een datagedreven aanpak. En hoewel het zijn eigen netwerk en dat van zijn oprichters benut, heeft het ook een scoutprogramma opgezet bij vooraanstaande Europese universiteiten om bijvoorbeeld potentiële oprichters te identificeren.

Zoals de oprichter van APX, en de voormalige CEO van Axel Springer’s Plug and Play-accelerator, Jörg Rheinboldt opmerkte, vraagt ​​APX zijn oprichters nooit om te pitchen. In plaats daarvan heeft het team meerdere gesprekken met hen over het product dat ze willen bouwen, hoe ze op het idee kwamen en hoe het in de loop van de tijd veranderde.

“En dan doen we meerdere dingen tegelijkertijd”, zei Rheinboldt. “Een daarvan is dat we kijken naar teamdynamiek. Hoe gaan de oprichters met elkaar om? We benadrukken ze ook een beetje – op een vriendelijke manier – waarbij iemand heel snelle vragen stelt, of we concentreren ons een beetje op één persoon en kijken hoe de anderen hem redden. We willen weten over de teamdynamiek en dan willen we de strategie begrijpen, hoe kunnen we hen het beste helpen? “

Het idee hier is om snel te kunnen investeren. Bovendien kan het team met de nieuwe financiering niet alleen in meer bedrijven investeren, maar ook meer in de individuele bedrijven.

Afbeeldingscredits: APX

“We willen in een heel vroeg stadium dieper investeren per startup”, zei Hungerhoff. “Tot dusver, […] onze typische aanpak was een niet-verwatering, pro-rata vervolgstrategie bij de meeste van onze portefeuillebedrijven. En dit willen we in de toekomst beloven. Kijkend naar het verleden, 100% van de keren in aandelenrondes, doen we de pro-rata follow-on of meer, maar nu hebben we een strategie ontwikkeld die we zullen, voor de snelst groeiende van snelstgroeiende bedrijven, we in een zeer vroege fase aanzienlijk meer geld willen inzetten, wat een bedrag tot € 500.000 betekent. ”

Wat het team zag, was dat de bedrijven in zijn portefeuille een kleine pre-seed-ronde zouden ophalen bij APX en andere investeerders, waarbij APX doorgaans een belang van 5% in de startup zou nemen. De meeste oprichters zouden dan doorgaan en kort daarna uitgebreide pre-seed- of seed-rondes verhogen.

“We hadden meer het gevoel dat we iets misten toen we zagen dat deze bedrijven hele mooie financieringsrondes binnenhaalden en we onze investering deden”, zei Rheinbolt. “We voelden ons erg goed dat we pro rata konden investeren. maar we keken elkaar aan en zeiden: we wisten dit, we wisten dat ze dit 12 weken geleden zouden doen. We hadden ze een cheque kunnen geven en misschien was de ronde over acht weken en misschien wel afgelopen [our stake] zou niet 5% maar 7% zijn. “

Gezien deze nieuwe focus op het ondersteunen van startups gedurende hun levenscyclus, is het geen verrassing dat APX ook het 100-dagenprogramma heeft afgeschaft. Maar het team verwacht nog steeds behoorlijk hands-on te zijn. Met een groeiend netwerk verwachten de partners ook dat oprichters ook van elkaar kunnen leren. “We zien nu de waarde die hieruit voortkomt,” zei Hungerhoff. Een team waarin we twee maanden geleden hebben geïnvesteerd, denken nu bijvoorbeeld aan de engelenronde. Ze kunnen hier eigenlijk het beste advies over krijgen – of gewoon ervaren delen – van een ander team, in plaats van te praten met Jörg die dit misschien 30 jaar geleden deed – geen belediging. “

Het team besteedt ook veel tijd aan het nadenken over zijn gemeenschap, die nu bestaat uit oprichters uit 20 landen. De COVID-pandemie heeft duidelijk de meeste online interacties verplaatst. Vóór COVID organiseerde APX vaak evenementen in zijn kantoren, wat hielp bij het creëren van het soort serendipiteit dat vaak tot nieuwe ideeën en verbindingen leidde. Vooruitkijkend gelooft het team nog steeds dat het veel waarde heeft om persoonlijke ontmoetingen te hebben, maar tegelijkertijd hoeft niet elk bedrijf naar Berlijn te verhuizen en in plaats daarvan zo nu en dan een paar dagen te bezoeken.

Bonus: Hier is Hungerhoffs laatste album met St. Beaufort.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments