Sunday, March 7, 2021
Home Binnenland KLM schrapt alle langeafstandsvluchten, nieuwe maatregelen kunnen de doodstraf zijn voor Nederlands...

KLM schrapt alle langeafstandsvluchten, nieuwe maatregelen kunnen de doodstraf zijn voor Nederlands bedrijf – DutchReview


KLM is van plan om tussen de 50 en 60% van hun vluchten te annuleren en het personeel maakt zich zorgen dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij op het faillissement afstevent.

Na de aankondiging van het kabinet gisteren dat er snelle negatieve testen nodig zijn om terug naar Nederland te reizen en verbindingen tussen het VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika zijn verboden, heeft KLM besloten te stoppen. allemaal langeafstandsvluchten.

Een negatieve PCR-test – die bij aankomst in Nederland niet ouder mag zijn dan 72 uur – was voor iedereen die naar Nederland reisde al een vereiste. Maar nu zorgt de extra sneltest, die slechts 15 minuten duurt om een ​​resultaat te geven, voor nieuwe problemen voor KLM.

Gestrande werknemers

De belangrijkste zorg van het bedrijf is dat met de aanvullende testvereiste, werknemers die positief testen op COVID-19 dagenlang vastzitten in verre landen, meldt RTL Nieuws. “Als goede werkgever laten we crew nooit achter in het buitenland”, zegt KLM.

Vluchten naar Europese bestemmingen waar personeel in een hotel moet overnachten, worden ook om dezelfde redenen geannuleerd, meldt NU.nl.

Vakbondsvoorzitter Reinier Castelein is het eens met deze beslissing, verwijzend naar landen als Nairobi en Abu Dhabi. “Daar kun je geen 30-jarige stewardess achterlaten die de taal niet alleen spreekt”, zegt hij. “En met een nog strengere lockdown kom je misschien wekenlang niet meer terug.”

Paniek onder medewerkers

De vakbond vertegenwoordigt ongeveer 2.300 van de 13.000 grondpersoneel van KLM en zegt dat ze veel wanhopige telefoontjes hebben gekregen van bezorgde werknemers die vrezen voor hun baan. “Maar ik krijg ook veel telefoontjes van bezorgde en zelfs huilende stewardessen en piloten”, zegt Castelein. “Er is paniek.”

KLM had bij Den Haag gesmeekt om werknemers van het bedrijf vrij te stellen van de sneltestverplichting, maar dat werd geweigerd. Castelein zegt dat Nederland het enige land is dat dit van de cockpitbemanning vraagt ​​en dat “de overheid op deze manier de hele sector om zeep helpt.”

Onduidelijk precies welke vluchten worden gehakt

KLM maakt nog niet bekend welke vluchten ze precies gaan annuleren of wanneer de vliegtuigen aan de grond gaan. “Er komen een aantal dingen, maar we coördineren momenteel om welke vluchten het gaat”, zegt een woordvoerder van KLM tegen NU.

Welke gevolgen heeft het verbod op langeafstandsvluchten voor u? Vertel het ons in de reacties hieronder.

Feature afbeelding: KLM Royal Dutch AirlinesSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments