Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Het startup-ecosysteem van Israël komt vooruit, te midden van een jaar van...

Het startup-ecosysteem van Israël komt vooruit, te midden van een jaar van verandering – TechCrunch


Uitgebracht in 2011 “Start-up Nation: The Story of Israel’s Economic Miracle” was een boek dat aanspraak maakte op het idee dat Israël een ongebruikelijk soort land was. Het had een enorm aantal technologische startups geproduceerd en was klaar om te produceren, gezien de relatief kleine omvang. De naam werd zo alomtegenwoordig, zowel in binnen- als buitenland, dat “Israel Startup Nation” nu de naam is van de professionele wielerploeg van het land.

Maar het is de afgelopen tien jaar moeilijk geweest om tegen deze positie in te gaan, aangezien het land vooruit kwam en beroemde start-ups produceerde zoals Waze, die uiteindelijk door Google werd opgepikt voor meer dan $ 1 miljard in 2013. De 100 werknemers van Waze ontvingen ongeveer $ 1,2 miljoen gemiddeld, de grootste uitbetaling aan werknemers in de Israëlische hightech op dat moment, en de exit creëerde sindsdien een pool van nieuwe ondernemers en angel-investeerders.

Israëls onstuimige mix van vragende cultuur, traditie van nationale militaire dienst, hoger onderwijs, het wijdverbreide gebruik van Engels, bereidheid tot risico’s en teamgeest zorgt voor een vruchtbare plek voor snel bewegende bedrijven.

En hoewel Israël geen Silicon Valley heeft, noemde het zijn high-tech cluster “Silicon Wadi” (‘wadi’ betekent droge woestijn rivierbedding in het Arabisch en informeel Hebreeuws).

Een groot deel van de hightech-industrie van Israël is voortgekomen uit voormalige leden van de elite militaire inlichtingeneenheden van het land, zoals de inlichtingenafdeling van Unit 8200. Vanaf de leeftijd van 13 worden Israëlische studenten blootgesteld aan geavanceerde computerstudies, en de culturele drang om in technologie te gaan is sterk. Traditionele beroepen trekken lage salarissen aan in vergelijking met softwareprofessionals.

De start-upindustrie van Israël begon eind jaren 19080 en begin jaren negentig in opkomst. Een belangrijke gebeurtenis kwam met de overname door AOL van het door Mirabilis ontwikkelde ICQ-berichtensysteem. Het Yozma-programma (Hebreeuws voor “initiatief”) van de regering in 1993 was baanbrekend: het bood aantrekkelijke fiscale prikkels aan buitenlandse risicokapitaalverschaffers in Israël en beloofde elke investering te verdubbelen met middelen van de regering. Dit kwam decennia voor op de meeste westerse regeringen.

Het duurde niet lang voordat durfkapitaalbedrijven werden opgericht en grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Google en Samsung hebben R & D-centra en accelerators in het land.

Dus hoe gaat het met ze?

Begin 2020 keken Israëlische startups en technologiebedrijven terug op een goed 2019. In het afgelopen decennium was de startfinanciering voor Israëlische ondernemers met 400% gestegen. In 2019 was er een toename van 30% in startersfinanciering en een toename van 102% in fusies en overnames. Het land kende een opwaartse trend in de financiering van zes jaar. En in 2019 investeerden Bay Area-investeerders $ 1,4 miljard in Israëlische bedrijven.

Eind vorig jaar was de jaarlijkse Israeli Tech Review 2020 toonde aan dat Israëlische technologiebedrijven in 2020 een recordbedrag van 9,93 miljard dollar hadden opgehaald, een stijging van 27% op jaarbasis, in 578 transacties, maar de fusies en overnames waren gedaald.

Israëlische startups sloten december 2020 af door $ 768 miljoen aan financiering op te halen. In december 2018 was dat $ 230 miljoen, in 2019 was het iets minder dan $ 200 miljoen.

Bedrijven in een laat stadium haalden $ 8,33 miljard binnen, van $ 6,51 miljard in 2019, en er waren 20 deals van meer dan $ 100 miljoen voor in totaal $ 3,26 miljard, vergeleken met 18 van in totaal $ 2,62 miljard in 2019.

Top IPO’s onder startups waren Lemonade, een op AI gebaseerde verzekeringsmaatschappij, op de New York Stock Exchange; en biowetenschappelijk bedrijf Nanox dat $ 165 miljoen ophaalde op de Nasdaq.

De winnaars in 2020 waren cybersecurity, fintech en internet of things, waarbij foodtechnologie sterk aan het koeren was. Maar terwijl het land beroemd is geworden om zijn startups op het gebied van cyberbeveiliging, is AI nu goed voor bijna de helft van alle investeringen in Israëlische startups. Dat gezegd hebbende, maakt elke sector groei door. Investeerders geven nu ook de voorkeur aan bedrijven die spreken met het Covid-tijdperk, zoals cybersecurity, e-commerce en externe technologieën voor werk en gezondheidszorg.

Er zijn momenteel meer dan 30 technologiebedrijven in Israël met een waarde van meer dan $ 1 miljard. En vier startups passeerden vorig jaar de waardering van $ 1 miljard: ontwikkelaar van mobiele games Moon Active; Cato Networks, een cloudgebaseerd beveiligingsplatform voor ondernemingen; Gett-app-ontwikkelaar met een app-app had $ 100 miljoen hoger dan zijn geruchten IPO; en gedragsbiometrie startup BioCatch.

En er was een herinnering dat Israël echt ‘magische’ technologie kan produceren: het batterijopslagbedrijf StorDot uit Tel Aviv zamelde geld in bij Samsung Ventures en de Russische miljardair Roman Abramovich voor zijn batterij die een motorscooter in vijf minuten volledig kan opladen.

Helaas heeft de pandemie van het coronavirus in 2020 een einde gemaakt aan fusies en overnames, toen de wereldeconomie werd gesloten.

M&A bedroeg slechts $ 7,8 miljard in 93 deals, vergeleken met meer dan $ 14,2 miljard in 143 M & A-deals in 2019. RestAR werd overgenomen door de Amerikaanse gigant Unity; CloudEssence werd overgenomen door een Amerikaans cyberbedrijf; en Kenshoo hebben Signals Analytics overgenomen.

En in 2020 sloten Israëlische bedrijven 121 financieringsovereenkomsten op de beurs van Tel Aviv en de wereldwijde kapitaalmarkten, waarmee in totaal $ 6,55 miljard werd opgehaald, vergeleken met $ 1,95 miljard opgehaald op de kapitaalmarkten in Israël en in het buitenland in 2019, aangezien IPO’s een aantrekkelijk exitalternatief werden. .

Investeringen in de vroege ronde (Seed + A-rondes) vertraagden echter als gevolg van pandemische onzekerheid, maar trokken tegen het einde van het jaar weer aan. Net als in andere landen in ‘Covid 2020’, had VC de neiging zich te concentreren op bestaande portefeuillebedrijven.

Covid bracht onverwachte voordelen: Israëlische startups, die meestal een longvlucht naar Europa of de VS hadden om grotere financieringsrondes binnen te halen, ontdekten plotseling dat Zoom investeerders naar hen toe bracht.

Israëlische startups hebben zich uitstekend aangepast in het Covid-tijdperk en dat lijkt niet te veranderen. Startup Snapshot ontdekte dat 55% geprofileerde startups hun product hadden gewijzigd (of overwogen te veranderen) vanwege Covid-19. Ondertussen maakt werken op afstand – wat vanzelfsprekend is voor Israëlische ondernemers – de wereld ‘plat’, wat een groot voordeel oplevert voor normaal ver verwijderde startup-ecosystemen zoals die van Israël.

Via Transportation haalde $ 400 miljoen op in Q1. Next Insurance heeft in het derde kwartaal $ 250 miljoen opgehaald. Zeven exit-transacties met een waarde van meer dan $ 500 miljoen vonden plaats in Q1-Q3 / 2020, vergeleken met 10 voor heel 2019. Deze omvatten Checkmarx voor $ 1,1 miljard en Moovit, ook voor een miljard.

Er zijn drie belangrijke hubs voor de Israëlische tech-scene, in volgorde van grootte: Tel Aviv, Herzliya en Jeruzalem.

De economie van Jeruzalem en daarmee de opstartscène leed na de tweede Intifada (de Palestijnse opstand die eind september 2000 begon en rond 2005 eindigde). Maar vandaag is de stad veel stabieler en trekt daarom steeds meer startups aan. En laten we het visuele herkenningsbedrijf Mobileye niet vergeten, dat nu $ 9,11 miljard (£ 7 miljard) waard is, kwam uit Jeruzalem.

De Israëlische regering is een groot voorstander van haar high-tech economie. Toen het merkte dat startups in een seed-stage aan het afbreken waren, kondigde de Israel Innovation Authority (IIA) de lancering aan van een nieuw financieringsprogramma om startende en beginnende startups te helpen, waarbij 80 miljoen NIS ($ 25 miljoen) voor het project werd gereserveerd.

Dit zal bieden deelnemen bedrijven subsidies ter waarde van 40 procent van een investeringsronde tot $ 1,1 miljoen en 50 procent van een totale investeringsronde voor startups in het land of waarvan de oprichters afkomstig zijn uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen – Arabisch-Israëlisch, ultraorthodox en vrouwen – in de hoge -tech-industrie.

Investeringen in Israëlische startende startups daalden zowel absoluut als als percentage van de totale investeringen in Israëlische startups (van 11% naar 6%). De achteruitgang kan echter ook een gevolg zijn van het feit dat grote technologiebedrijven incubatiecentra opzetten om talent te verkleinen en op te nemen.

Een ander opmerkelijk aspect van de startups in Israël is de, soms stoperende, poging om in contact te komen met de Arabische Israëlische bevolking. Arabische Israëli’s vertegenwoordigen 20% van de Israëlische bevolking, maar zijn enorm ondervertegenwoordigd in de technische sector. De Hybride programma is ontworpen om deze ongelijkheid aan te pakken.

Het, en anderen vinden het leuk, dit is een herinnering dat Israël geografisch in het Midden-Oosten ligt. Sinds de recente normalisatie pact tussen Israël en de VAE, beginnen de betrekkingen met Arabische staten te ontdooien. Sinds de overeenkomst hebben meer dan 50.000 Israëli’s de Verenigde Arabische Emiraten bezocht.

Eind november tekende het in Dubai gevestigde DIFC FinTech Hive – het grootste financiële innovatiecentrum in het Midden-Oosten – een mijlpaalovereenkomst met het Israëlische Fintech-Aviv. Beide entiteiten zullen nu samenwerken om de grensoverschrijdende uitwisseling van kennis en zaken tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten te vergemakkelijken.

Misschien is het een teken dat Israël zich meer op zijn gemak voelt met zijn plaats in de regio? Zeker, zowel de technische scene van Israël als de Arabische wereld zullen profiteren van deze meer hartelijke betrekkingen.

Ons Israël enquête is hier.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments