Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf Frankrijk zegt dat Eurostar Franse en Britse hulp zal krijgen om zijn...

Frankrijk zegt dat Eurostar Franse en Britse hulp zal krijgen om zijn toekomst veilig te stellen


Volgens de Franse regering zal Eurostar hulp krijgen van Frankrijk en het VK om ervoor te zorgen dat het de pandemie overleeft.

De spoorwegdienst over het Kanaal heeft gezegd dat zijn toekomst in gevaar is en deed een beroep op staatssteun, met een passagiersaantal van meer dan 95% ten opzichte van het pre-pandemische niveau. Op de routes Londen-Parijs en Londen-Brussel rijdt hij nu slechts één trein per dag per enkele reis.

De Franse minister van Transport, Jean-Baptiste Djebbari, vertelde donderdag aan een Assemblée Nationale commissie dat de staat “aanwezig zou zijn aan de zijde van Eurostar om deze strategische band tussen onze twee landen te behouden”.

Djebbari zei dat de regering samen met het VK werkte aan “mechanismen voor hulp, in verhouding tot ieders betrokkenheid bij Eurostar”, om het bedrijf draaiende te houden. Hij zei dat hij al enkele weken in gesprek was met de Britse transportsecretaris, Grant Shapps.

De Franse staatsspoorweg SNCF bezit 55% van Eurostar en België 5%. Groot-Brittannië heeft in 2015 zijn belang van 40% verkocht aan particuliere pensioenfondsen.

Eurostar heeft zijn hoofdkantoor in het VK en heeft betoogd dat Groot-Brittannië de rest van zijn spoorwegsysteem te hulp heeft geschoten door miljarden uit te geven om treinexploitanten – inclusief andere buitenlandse staatsbedrijven – vrij te maken van franchises omdat de inkomsten zijn verdwenen. Het heeft ook gewezen op de steun in de vorm van leningen aan de luchtvaart, met het argument dat het spoor de groenste internationale verbinding met het VK biedt.

Hoewel de benarde situatie van Eurostar al enige tijd duidelijk is, met aandeelhouders die 200 miljoen euro extra in het bedrijf hebben gepompt, heeft het pas onlangs toegegeven dat het bestaan ​​ervan twijfelachtig is. De algemeen directeur, Jacques Damas, vertelde maandag aan Agence France-Presse dat “catastrofe mogelijk is”.

Verdere reisbeperkingen, waaronder de noodzaak van Covid-tests vóór vertrek aan beide zijden van het Kanaal sinds maandag, kunnen de passagiersaantallen nog verder verstikken, vreest Eurostar. Een woordvoerder zei dat de situatie “kritiek blijft voor ons en dat er behoefte is aan ondersteuning”.

Het Britse Ministerie van Transport zegt dat het sinds het begin van de Covid-19-uitbraak uitgebreid en regelmatig met Eurostar samenwerkt en zal de financiële situatie van Eurostar met de Franse regering blijven bespreken. Er is echter nog geen overeenstemming bereikt.

Huw Merriman, voorzitter van de commissies van de Commons Transport Select, riep het VK en Frankrijk op om zich gezamenlijk toe te leggen op de steun aan Eurostar. Hij zei dat het bedrijf £ 800 miljoen per jaar bijdroeg aan de Britse economie en een unieke verbinding was met het vasteland van Europa: “We kunnen het ons gewoon niet veroorloven om Eurostar te verliezen aan deze pandemie”, zei hij.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments