Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Eight Roads Ventures Europe schakelt over naar diversiteit en benoemt Lucile Cornet...

Eight Roads Ventures Europe schakelt over naar diversiteit en benoemt Lucile Cornet tot partner – TechCrunch


De wereld van European VC kan deze week weer een overwinning boeken voor diversiteit Lucile Cornet is benoemd tot Partner bij Eight Roads Ventures Europe, een bedrijf dat zich richt op startups in Europa en Israël. Cornet is de eerste vrouwelijke partner. Eight Roads wordt ondersteund door Fidelity en heeft wereldwijd meer dan $ 6 miljard aan activa onder beheer.

Cornet zal zich concentreren op de software- en fintech-sectoren en leidde eerder een aantal investeringen voor het bedrijf, nadat hij binnen vijf jaar van Associate naar Partner was gestegen. Het is een ongewoon loopbaantraject wanneer VC berucht is vanwege het hebben van een cultuur zonder opvolging, tenzij partners effectief in fondsen kopen.

Cornet zei: “Ik ben enorm optimistisch over wat er komen gaat voor Europese technologieondernemers. We zien steeds meer geweldige oprichters en innovatieve bedrijven in de hele Europese regio met ambities en capaciteiten om wereldkampioen te worden, en ik kijk ernaar uit hen te helpen bij het opschalen. “

In een gesprek met TechCrunch voegde Cornet eraan toe: “Ik voel me zo, zo gelukkig omdat ik denk dat we tijdens een eenmalige transformatie in het algemeen in technologie en ook in Europa hebben geleefd. Het was fantastisch om een ​​aantal van die bedrijven op te bouwen en gewoon deel uit te maken van het ecosysteem. Ik weet hoeveel spannender dingen de komende jaren zullen zijn. “

Cornet leidde eerder investeringen in Spendesk, het in Parijs gevestigde platform voor uitgavenbeheer; Thinksurance, de in Frankfurt gevestigde B2B insurtech; en Compte-Nickel, een van de eerste Europese neobanken die met succes werd overgenomen door BNP Paribas in 2017. Ze zit ook in de raden van bestuur van VIU Eyewear, OTA Insight en Fuse Universal.

De in Frankrijk geboren Cornet omvatte onder meer investeringsbankieren, Summit Partners, en ze trad in 2015 toe tot Eight Roads Ventures. Ze was een ‘rijzende ster’ bij de GP Bullhound Investor of the Year Awards 2020.

In een reactie zei Davor Hebel, managing partner bij Eight Roads Ventures Europe: “We zijn verheugd met het succes van Lucile tot dusver bij Eight Roads. Ze heeft een enorme impact gemaakt in Europa en wereldwijd sinds ze bij het bedrijf kwam. Ze heeft een geweldige arbeidsethos en gedrevenheid… de beste Europese bedrijven identificeren en hen helpen op te schalen tot wereldwijde winnaars. Haar promotie weerspiegelt ook onze wens om ons beste investeringstalent te blijven ontwikkelen en van binnenuit te promoten. “

In een interview met mij voegde Hebel toe: “We geloofden altijd in een iets andere benadering en we zeggen dat wanneer we mensen aannemen, zelfs vanaf het begin, we willen dat ze een oordeel hebben, en we willen dat ze die aanwezigheid hebben wanneer ze ondernemers ontmoeten. . Het was dus altijd een onderdeel van het model dat we zeiden dat we misschien niet veel mensen aannemen, maar we willen echt dat ze het potentieel hebben om te groeien en bij ons te blijven en het pad en de potentie hebben om dat te doen. “

In 2020 investeerde Eight Roads Ventures Europe in Cazoo, Otrium, Spendesk, Odaseva en meest recentelijk Tibber, voltooide acht vervolginvesteringen en verliet Rimilia. Het bedrijf zag ook zijn portefeuillebedrijf AppsFlyer een waardering van $ 2 miljard bereiken.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Thailand lanceert jachtquarantaine voor toeristen

Het stelt bezoekers al in staat om hun quarantaine op een golfbaan door te brengen om het toerisme te stimuleren. Source link

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Recent Comments