Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Deze startup zegt dat de AI een gezond embryo beter kan herkennen...

Deze startup zegt dat de AI een gezond embryo beter kan herkennen – en het succes van IVF kan verbeteren – TechCrunch


Elk jaar begint AI meer gestandaardiseerde niveaus van diagnostische nauwkeurigheid in de geneeskunde te brengen. Dit geldt voor detectie van huidkanker, bijvoorbeeld, en longkanker.

Nu belde een startup in Israël Embryoniek zegt dat zijn AI de kans kan vergroten om met succes een gezond embryo te implanteren tijdens in-vitrofertilisatie. Wat het bedrijf in wezen heeft ontwikkeld, is een algoritme om de waarschijnlijkheid van embryo-implantatie te voorspellen, een algoritme dat ze hebben getraind door middel van IVF-beeldvorming met tijdsverloop van zich ontwikkelende embryo’s.

Het is net begonnen, voor de duidelijkheid. Tot dusverre, in een pilot met 11 vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar, genieten zes van die personen van een succesvolle zwangerschap, en de andere vijf wachten op resultaten, zegt Embryonics.

Toch is Embryonics interessant vanwege het potentieel om een ​​grote markt wakker te schudden die al decennia vastzit en alleen blijft groeien vanwege externe trends, zoals millennial-vrouwen die het krijgen van kinderen uitstellen vanwege economische problemen.

Bedenk dat de wereldwijde markt voor in-vitrofertilisatie naar verwachting zal groeien van ongeveer $ 18,3 miljard naar bijna het dubbele aantal in de komende vijf jaar door enkele schattingen. Maar de tienduizenden van de vrouwen die elk jaar een IVF ondergaan, hebben lang te maken gehad met kosten, waar dan ook vandaan $ 10.000 tot $ 15.000 per cyclus (althans in de VS), samen met kansen op afstand die erger worden met de leeftijd.

Het is inderdaad het vooruitzicht om het aantal IVF-rondes en de bijbehorende uitgaven te verminderen Embryoniek, dat drie jaar geleden werd opgericht door CEO Yael Gold-Zamir, een arts die algemene chirurgie studeerde aan de Hebreeuwse Universiteit, maar toch een onderzoeker werd in een IVF-laboratorium vanwege een blijvende interesse in de wetenschap achter vruchtbaarheid.

Toevallig zou ze worden voorgesteld aan twee individuen met complementaire interesses en expertise. Een van hen was David Silver, die bio-informatica had gestudeerd aan het prestigieuze Technion-Israel Institute of Technology en die, voordat hij vorig jaar bij Embryonics kwam, drie jaar als machine learning engineer bij Apple en drie jaar daarvoor als algoritme-engineer bij Intel werkte. .

De tweede persoon aan wie Gold-Zamir werd voorgesteld, was Alex Bronstein, een seriële oprichter die jarenlang als hoofdingenieur bij Intel heeft gewerkt en die tegenwoordig het hoofd is van het Center for Intelligent Systems bij Technion en betrokken is bij verschillende inspanningen op het gebied van deep learning. AI, ook bij Embryonics en bij Sibylla AI, een ontluikende outfit gericht op algoritmische handel op kapitaalmarkten.

Het is een kleine outfit, maar de drie, samen met Embryonics ‘nu 13 andere fulltime medewerkers, lijken vooruitgang te boeken.

Gedeeltelijk gevoed door $ 4 miljoen aan startkapitaal onder leiding van het Shuctermann Family Investment Office (geleid door de voormalige president van Soros Capital, Sender Cohen) en de Israeli Innovation Authority, zegt het bedrijf dat het op het punt staat te ontvangen regelgevende goedkeuring in Europa, waardoor het zijn software – waarvan het team zegt dat het patronen kan herkennen en afbeeldingen in kleine celclusters met grotere nauwkeurigheid kan interpreteren dan een mens – kan verkopen aan vruchtbaarheidsklinieken over het hele continent.

Met behulp van een database met miljoenen (geanonimiseerde) patiëntendossiers uit verschillende centra over de hele wereld die alle rassen en geografische gebieden en leeftijden vertegenwoordigen, zegt Gold-Zamir, kijkt het bedrijf ook al naar de volgende stappen.

Met name wil Embryonics niet alleen analyseren welke van de verschillende embryo’s het meest waarschijnlijk gedijen, maar ook met vruchtbaarheidsklinieken werken aan het verbeteren van wat hormonale stimulatie wordt genoemd, zodat hun patiënten zoveel mogelijk rijpe eieren produceren.

Zoals Bronstein het uitlegt, doorloopt elke vrouw die IVF of vruchtbaarheidsbehoud doorloopt dit hormonale stimulatieproces – waarbij ze 8 tot 14 dagen met hormonen worden geïnjecteerd – om hun eierstokken ertoe te brengen talloze eicellen te produceren. Maar op dit moment zijn er drie algemene protocollen en “veel vallen en opstaan ​​om de juiste te vinden”, zegt hij. Hoewel Embryonics diep leert, denkt het dat het niet alleen kan beginnen te begrijpen welke hormonen elk individu zou moeten nemen, maar ook op welke verschillende tijdstippen ze zouden moeten worden ingenomen.

Naast embryoselectie heeft Embryonics ook een niet-invasieve genetische test ontwikkeld op basis van analyse van visuele informatie, samen met klinische gegevens, die in sommige gevallen grote chromosomale afwijkingen, zoals het syndroom van Down, kan detecteren, zegt Gold-Zamir.

En er is meer in de maak. “Het doel van Embryonics is om een ​​holistische oplossing te bieden die alle aspecten van het proces omvat”, zegt Gold-Zamir, die opmerkt dat ze zelf vier kinderen grootbrengt en het bedrijf leidt.

Het is te vroeg om te zeggen of de ontluikende outfit natuurlijk zal slagen. Maar het lijkt zeker een voortrekkersrol te spelen in een technologie die snel verandert na meer dan 40 jaar, waarin veel IVF-klinieken over de hele wereld eenvoudig de gezondheid van embryo’s hebben beoordeeld door naar dagen oude embryo’s op een petrischaaltje onder een microscoop te kijken om hun celvermeerdering te beoordelen. en vorm.

In 2019 bijvoorbeeld onderzoekers van Weill Cornell Medicine in New York City gepubliceerd eigen hun conclusie dat AI de morfologie van embryo’s nauwkeuriger kan beoordelen dan het menselijk oog na 12.000 foto’s van menselijke embryo’s die precies 110 uur na de bevruchting zijn genomen, te hebben gebruikt om een ​​algoritme te trainen om onderscheid te maken tussen slechte en goede embryokwaliteit.

De onderzoekers zeiden dat elk embryo eerst een cijfer kreeg van embryologen die rekening hielden met verschillende aspecten van het uiterlijk van het embryo. De onderzoekers voerden vervolgens een statistische analyse uit om de embryonale graad te correleren met de kans op een succesvolle zwangerschapsuitkomst. Embryo’s werden als goede kwaliteit beschouwd als de kans groter was dan 58 procent en van slechte kwaliteit als de kans kleiner was dan 35%.

Na training en validatie kon het algoritme de kwaliteit van een nieuwe set afbeeldingen classificeren met 97% nauwkeurigheid.

Fotocredit: Tammy Bar-ShaySource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments