Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Creative Fabrica, een platform voor digitale crafting-bronnen, krijgt $ 7 miljoen Series...

Creative Fabrica, een platform voor digitale crafting-bronnen, krijgt $ 7 miljoen Series A – TechCrunch


Roemie Hillenaar en Anca Stefan, de medeoprichters van Creative Fabrica

Creatieve Fabrica is vooral bekend als marktplaats voor digitale bestanden, zoals lettertypen, afbeeldingen en machineborduurontwerpen, gemaakt voor hobbyisten. Nu is de in Amsterdam gevestigde startup van plan om uit te breiden naar nieuwe branches, waaronder garenambachten en projecten voor kinderen, met een serie A-ronde van $ 7 miljoen onder leiding van Felix Capital. FJ Labs en terugkerende investeerder Peak Capital namen ook deel.

De nieuwe financiering brengt het totaal van Creative Fabrica op ongeveer $ 7,6 miljoen, inclusief het is 2019 zaadronde.

Voordat Creative Fabrica in 2016 werd gelanceerd, hadden medeoprichters Anca Stefan en Roemie Hillenaar een digitaal bureau. De startup is gemaakt om het vinden van digitale bestanden voor creatieve projecten gemakkelijker te maken. Het begon als een marktplaats, maar bevat nu ook een etalage voor voltooide projecten, tools voor het maken van lettertypen en woordkunst, en een abonnementsservice genaamd de Craft Club. Het bedrijf claimt momenteel meer dan een miljoen gebruikers over de hele wereld, waarvan ongeveer 60% in de Verenigde Staten en 20% in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

De verkopers van Creative Fabrica verdienen op een aantal manieren geld. Als hun digitale activa afzonderlijk worden gekocht, krijgen ze 50% van de omzet. Bestanden die via de abonnementsservice worden gedownload, krijgen punten toegewezen, waarbij videomakers aan het einde van de abonnementsperiode inkomsten ontvangen op basis van het aantal punten dat ze hebben verzameld.

Hillenaar, de chief executive officer van het bedrijf, vertelde TechCrunch dat Creative Fabrica nieuwe verticals lanceert op basis van wat gebruikers zien delen op hun platform. De ontwerpen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor stansen, en onlangs lanceerde het POD-bestanden (print on demand) en digitale borduurversies op basis van gebruikersinteresse.

Veel van de bestanden die op Creative Fabrica worden verkocht, bevatten een commerciële licentie en ongeveer 35% van de gebruikers verkoopt actief de ambachten die ze maken. Er zijn verschillende andere marktplaatsen die digitale downloads aanbieden voor hobbyisten en ontwerpers, waaronder Etsy en Creative Market. Hillenaar zei dat de geautomatiseerde curatie van Creative Fabrica het meer controle geeft over inbreuk op het auteursrecht dan Etsy, wat betekent dat gebruikers meer zekerheid hebben dat ze dingen die met zijn bestanden zijn gemaakt, kunnen verkopen zonder tegen problemen aan te lopen. Hoewel Creative Market ook lettertypen, vectorafbeeldingen en andere bestanden verkoopt, is het vooral gericht op uitgevers en website-ontwerpers. De focus van Creative Fabrica op hobbyisten betekent dat de bestanden zijn ontworpen om te werken met huishoudelijke apparatuur zoals Silhouette, een stansmachine.

Creative Fabrica richt zich ook op het hele creatieve proces van een crafter of de “full funnel”, voegt Hillenaar toe. Iemand die bijvoorbeeld versieringen wil maken voor een verjaardagsfeestje, kan projecten bekijken die op het platform zijn gedeeld voor inspiratie, digitale materialen downloaden en vervolgens beginnen met knutselen met de tutorials van Creative Fabrica. Omdat veel van de ambachten van Creative Fabrica apparatuur omvatten zoals stansmachines voor desktop of naai- en borduurmachines, biedt het platform een ​​reeks uitgebreide tutorials om handwerkers op weg te helpen.

Naarmate Creative Fabrica zich uitbreidt naar verticale markten zoals garenambachten (het biedt al brei- en haakpatronen) en kinderprojecten, zal het directer concurreren met sites zoals Ravelry, waar veel garenmakers op vertrouwen voor patronen en diensten zoals Kiwi Crate die materialen en instructies voor kinderen. Hillenaar zei dat de waardepropositie van Creative Fabrica zich richt op de vele mensen die deelnemen aan verschillende soorten ambachten.

Volgens een rapport van de Vereniging voor Creatieve Industrieënhoudt ongeveer 63% van de Amerikaanse huishoudens zich bezig met een of andere vorm van vaartuig. Van dat aantal nemen de meesten deel aan meerdere soorten projecten.

“Iemand die aan het breien is, zal waarschijnlijk ook stansen of hout bewerken, of een ander soort ambacht”, zei hij. “Wij geloven dat we met onze holistische kijk op deze markt tegemoet kunnen komen aan uw hele creatieve knutselkant in plaats van ons te concentreren op slechts één niche.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments