Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Covid heeft tien jaar aan banenwinst in het industriële hart van het...

Covid heeft tien jaar aan banenwinst in het industriële hart van het VK weggevaagd, zegt het rapport


Een jaar van de Covid-19-pandemie heeft een decennium van vooruitgang weggevaagd bij het terugdringen van de werkloosheid in het industriële hart van Groot-Brittannië en heeft het werkloosheidscijfer hoger achtergelaten dan na de financiële crisis van de late jaren 2000, een verslag doen van heeft gevonden.

In de eerste uitgebreide studie in zijn soort hebben onderzoekers van de universiteit van Sheffield Hallam de omvang onthuld van de tegenslag als gevolg van dubbele gezondheids- en economische noodsituaties in delen van het VK die de crisis zijn ingegaan en die achterblijven in termen van welvaart en welzijn.

Het rapport van Christina Beatty en Steve Fothergill waarschuwde dat grote delen van de Midlands, het noorden, Wales en Schotland zonder actie van de regering om haar ‘nivellering’-agenda waar te maken, het moeilijk zouden blijven hebben als de economie uiteindelijk herstelt van de pandemie.

Ongeveer een derde van de Britse bevolking woont in de industriesteden, regionale steden en voormalige steenkoolvelden die door de studie worden bestreken – delen van het land die cruciaal waren voor de overwinning van Boris Johnson bij de algemene verkiezingen van 2019.

Fothergill zei: “Toen de economie herstelde van de financiële crisis, was er echte vooruitgang bij het terugdringen van de werkloosheid in het oudere industriële Groot-Brittannië, hoewel het probleem nog lang niet was opgelost, maar in minder dan een jaar sinds het begin van de pandemie, aan de werkloosheid in het oudere industriële Groot-Brittannië heeft deze winsten meer dan gecompenseerd.

“In feite heeft de pandemie de economische vooruitgang van tien jaar in het oudere industriële Groot-Brittannië tenietgedaan.”

Het rapport is opgesteld in opdracht van de Coalfields Regeneration Trust, die is opgericht om voormalige mijnbouwgemeenschappen in heel Groot-Brittannië te ondersteunen, en de Industrial Communities Alliance, een all-party vereniging van lokale autoriteiten in de industriële gebieden van Engeland, Schotland en Wales.

Het vond:

  • In de negen maanden tussen het begin van de crisis in februari vorig jaar en november 2020 steeg de werkloosheid met 310.000 in oudere industriesteden, 100.000 in de voormalige mijnen en 140.000 in de belangrijkste regionale steden.

  • In dezelfde periode is de aanvragende werkloosheid onder 16-24-jarigen in het oudere industriële Groot-Brittannië ongeveer verdubbeld.

  • Als een derde van de arbeiders met verlof eind oktober zijn baan zou verliezen, zou het aantal ontslagen toenemen met 230.000 in de oudere industriesteden, met 80.000 in de voormalige mijnen en met 80.000 in de belangrijkste regionale steden.

  • Tegen het einde van 2020 had de economische neergang de cijfers over alle uitkeringen zonder werk in het oudere industriële Groot-Brittannië tot bijna een op de zes van alle volwassenen in de werkende leeftijd en bij sommige lokale autoriteiten, zoals delen van Middlesbrough, Knowsley, opgedreven. en Blaenau Gwent – wel 20%.

  • Tot begin 2021 lag het percentage bevestigde infecties in het oudere industriële Groot-Brittannië gemiddeld 10-20% boven het Britse gemiddelde, wat door de onderzoekers werd gezien als een bewijs dat er minder mensen thuis konden werken.

  • Het cumulatieve sterftecijfer in oudere industriesteden en de voormalige mijnen lag gemiddeld 30% boven het Britse gemiddelde – een weerspiegeling van een oudere en minder gezonde bevolking.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

Keith Cunliffe, de plaatsvervangend leider van de raad van Wigan en de nationale voorzitter van de Industrial Communities Alliance, zei: “Zoals dit rapport laat zien, liepen onze oudere industriegebieden achter vóór de crisis en werden ze hard getroffen tijdens de economische neergang. Als we eindelijk uit de crisis komen, lopen we nog steeds achterop.

“Vóór de pandemie speelde de premier veel van zijn voornemen om de regio’s te ‘nivelleren’. Het oudere industriële Groot-Brittannië zou naar verwachting de belangrijkste begunstigde zijn van deze nieuwe prioriteit en dit blijft de verwachting van veel kiezers en nieuw gekozen parlementsleden. Er is behoefte aan een nationaal economisch herstel, maar, zoals het rapport laat zien, is er ook een dringende behoefte om vast te houden aan de nivellering-agenda. “

Peter McNestry, de voorzitter van de Coalfields Regeneration Trust, zei: “De overheid moet stevig op de agenda blijven staan ​​en in plaats van over verandering te praten, ervoor zorgen. We hebben gedetailleerde plannen en strategieën opgesteld die generaties lang een blijvend en positief verschil zullen maken, maar we kunnen niet alleen werken. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments