Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Cineworld wordt geconfronteerd met opstand van aandeelhouders met een aandelenplan van £...

Cineworld wordt geconfronteerd met opstand van aandeelhouders met een aandelenplan van £ 208 miljoen


De grootste bioscoopketen van Groot-Brittannië wordt geconfronteerd met een reactie van aandeelhouders op een regeling die ertoe zou kunnen leiden dat topbazen tot £ 208 miljoen aan aandelen worden toegekend, terwijl duizenden personeelsleden op verlof blijven, aangezien alle 127 locaties in het VK gesloten blijven.

De aandeelhouders van Cineworld zullen volgende week op een speciale vergadering stemmen over een nieuw beloningsbeleid en een langetermijnbonusplan (LTIP). De aandeelhoudersadviesgroepen Glass Lewis en ISS hebben investeerders echter aanbevolen tegen de plannen te stemmen.

Glass Lewis zei dat de structuur van het voorgestelde LTIP, dat een aandelenpakket voor drie jaar zou opleveren, betekende dat leidinggevenden “in aanmerking kwamen voor een vrijwel onbeperkte vergoeding”.

De 5.500 Britse medewerkers van Cineworld zitten zonder werk sinds oktober, toen het bedrijf al zijn locaties voor onbepaalde tijd sloot na de aankondiging dat de release van de volgende James Bond-film zou worden uitgesteld tot april. Het personeel van Cineworld is sinds november met verlof, hoewel er ook een aanzienlijke ronde van vrijwillige en verplichte ontslagen is geweest op verschillende managementniveaus, van supervisors tot bioscoopmanagement.

De voorgestelde LTIP zal de topmanagers van het bedrijf belonen als de aandelenkoers van Cineworld binnen drie jaar terugkeert naar £ 1,90p. Als dit niveau, dat dicht bij het pre-pandemische niveau van £ 1,97 pence ligt, wordt bereikt, zullen de bazen £ 104 miljoen delen met de chief executive, Mooky Greidinger, en zijn broer en plaatsvervanger, Israël, in de wachtrij voor een beloning van £ 33m elk.

Als de aandelenkoers echter de bovengrens van £ 3,80 bereikt, zouden de uitvoerende bestuurders gezamenlijk aandelen ontvangen met een totale waarde van £ 208 miljoen, waarbij de twee broers Greidinger elk £ 65 miljoen ontvangen.

“Op jaarbasis weerspiegelt de maximale uitbetaling onder het plan ongeveer 3.400% van het basissalaris van de CEO”, zei Glass Lewis in een notitie tegen beleggers. “Deze potentiële uitbetaling is buitensporig en overtreft ver de maximale kansen die beschikbaar zijn voor Britse collega’s.”

De aandelen van Cineworld worden verhandeld tegen € 0,80 en hebben nooit een prijs van £ 3,80 bereikt.

ISS merkte op dat, gezien de controle van de familie Greidinger 20% van Cineworld, er een vraag was of er “een echte behoefte was om de eigenaren verder te stimuleren”.

De voorgestelde regeling, die de steun van 50% van de investeerders van Cineworld vereist om te worden geïmplementeerd, betaalt volledig uit als er een eigendomsoverdracht plaatsvindt bij het bedrijf.

In de ISS-nota, die voor het eerst werd gerapporteerd door Sky News, voegde de aandeelhoudersadviesgroep toe dat het ook een “kwestie van uitzonderlijk slechte praktijk op de Britse markt was dat toekenningen automatisch onvoorwaardelijk zouden worden bij een wijziging van zeggenschap”.

In november verzekerde Cineworld financiële levenslijnen van geldschieters ter waarde van $ 750 miljoen (£ 560 miljoen) om de coronavirus-pandemie te doorstaan, zolang het zijn bioscopen in mei kan heropenen.

Tijdens de pandemie stemden de uitvoerende bestuurders er vrijwillig mee in om de betaling van hun salarissen en bonussen uit te stellen. “Het feit dat salarissen zijn verlaagd en bonussen niet worden uitbetaald, zal waarschijnlijk niet worden gezien als een dwingende reden voor een dergelijke grote blokbeloning”, merkte ISS op.

Cineworld weigerde commentaar te geven.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Airbnb voorspelt een ‘aanzienlijk’ reisherstel

Maar het boekingsplatform waarschuwt dat het nog te vroeg is om te voorspellen hoeveel reizigers er in 2021 zullen terugkeren. Source link

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Recent Comments