Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Britse huishoudens drongen erop aan om zich schrap te zetten voor £...

Britse huishoudens drongen erop aan om zich schrap te zetten voor £ 80 per jaar verhoging van de energierekening


Miljoenen huishoudens zouden zich schrap moeten zetten voor een verhoging van de energierekening van meer dan £ 80 per jaar vanaf april, nu Ofgem het plafond van de standaard energietarieven opheft, aldus de algemeen directeur van de toezichthouder.

Jonathan Brearley zei dat Ofgem plannen zou aankondigen om de energieprijsplafond begin volgende maand voor het eerst in twee jaar op te heffen, en waarschuwde dat de verhuizing de verlaging van £ 84 per jaar die vorig jaar werd ingevoerd zou teniet doen.

In totaal zou de verhoging de facturen voor dual-fuel-energie voor 11 miljoen huishoudens kunnen verhogen tot £ 1.126 per jaar vanaf april, wanneer het banenondersteuningsprogramma van de regering de laatste weken nadert.

Snelgids

Wat is het energieprijsplafond en hoe werkt het?

Tonen

Hoe werkt het energieprijsplafond?

Het plafond, een van de grootste schokken op de energiemarkt sinds de privatisering, trad op 1 januari 2019 in werking voor 11 miljoen huishoudens op standaardtarieven, ook wel standaard variabele tarieven (SVT’s) genoemd. De regering vertelde de energieregulator, Ofgem, om de limiet vast te stellen omdat ministers beweerden dat mensen op SVT’s werden opgelicht door grote energiebedrijven die profiteerden van de loyaliteit van de consument. De limiet is niet absoluut, maar het maximale aantal dat leveranciers kunnen rekenen per eenheid energie en tegen vastrecht. Er is een apart plafond voor 4m woningen op vooruitbetalingsmeters.

Betekent dit dat de energierekening nooit zal stijgen?

Nee. Het is geen vriezer, het is een beweegbare dop. Het energielimiet is sinds de invoering twee keer gedaald, omdat de groothandelsprijs van elektriciteit en gas, de grootste variabele prijzen, is gedaald. Maar als de prijzen op de energiemarkt hoger stijgen, wordt de limiet ook hoger. Huizen kunnen ook te maken krijgen met hogere rekeningen als ze meer energie verbruiken, omdat het plafond van toepassing is op de prijs van elke energie-eenheid en niet op de hele rekening.

Is er een manier om de stijging te vermijden?

Ja. Huizen kunnen honderden euro’s per jaar besparen door een paar minuten door te brengen op een van de vele vergelijkingssites, of u aan te melden voor een automatische overstapservice en over te stappen op een goedkoper tarief, hetzij bij uw bestaande leverancier of een rivaliserende leverancier. Vaste tarieven, die niet onder het plafond vallen, zijn bijna altijd veel goedkoper dan SVT’s, hoewel er uitzonderingen zijn, dus pas op. Verschillende kleinere leveranciers bieden ook een goede klantenservice en variabele tarieven die ver onder de limiet liggen.

Kunnen rekeningen weer vallen?

Kan zijn. Energiemarktdeskundigen denken dat de groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit tot 2020 laag zullen blijven omdat de vraag naar energie lager is dan normaal vanwege de Covid-19-crisis. Maar de groothandelskosten zijn niet de enige factor bij het bepalen van het plafond. Ofgem, de toezichthouder, omvat ook de kosten van het gebruik van energienetwerken en het betalen van overheidsbeleid. Deze kosten zullen naar verwachting blijven stijgen.

“Ik begrijp dat elke verandering in energieprijzen op dit moment niet zal worden verwelkomd door klanten”, zei Brearley.

De baas van Ofgem, die de rol in 2019 op zich nam, gaf de schuld aan de dreigende stijging van de standaard variabele energietarieven voor woningen aan de gestage stijging van de marktprijs voor gas en elektriciteit.

De prijsplafondverhoging kan tot £ 21 voor energieleveranciers omvatten om de kosten van onbetaalde rekeningen tijdens de coronaviruspandemie te helpen dekken, maar een definitieve beslissing over dit bedrag moet nog worden genomen, voegde hij eraan toe.

“Het prijsplafond is bedoeld om klanten te beschermen tegen oneerlijke kosten. Het is nooit de bedoeling dat het de beste prijs op de markt is, ”zei Brearley. “Als je de beste prijs wilt, moet je naar binnen gaan en van leverancier wisselen. Ik heb het net zelf gedaan, en ik doe het elk jaar. Dat is de beste manier om een ​​goede prijs te krijgen. “

Bijna 500.000 energieklanten stapten vorig jaar maandelijks over naar een nieuwe leverancier, volgens cijfers van de industriegroep Energy UK, of een totaal van bijna 6 miljoen van 6,4 miljoen in 2019.

De energieprijsstijging werd algemeen verwacht binnen de energiesector, nadat de marktprijs voor Brits gas de afgelopen weken tot driejaarlijkse hoogtepunten was gestegen, te midden van de sterk stijgende gasimport in Azië en een wereldwijde opkomst van grondstoffen.

Volgens energieadviesbureau Cornwall Insight zou de hausse op de markt £ 66 per jaar kunnen toevoegen aan de gemiddelde energierekening voor dual-fuel.

De grootste energieleveranciers van Groot-Brittannië vragen echter ook om een ​​extra £ 21 per jaar op het plafond om hen te helpen de “slechte schulden” terug te vorderen van huishoudens die tijdens de pandemie hun energierekening niet konden betalen.

De baas van Ofgem zei dat het “elke inzending uit een deel van de industrie met enige scepsis zou behandelen”, maar dat bewijs dat hij tot nu toe heeft gezien, suggereert dat de kostenramingen die worden gebruikt om rekening te houden met de schulden van klanten, moeten worden gewijzigd.

“We gaan heel voorzichtig zijn, vanuit het perspectief van de klant, maar we moeten wel rekening houden met oninbare schulden, omdat dit een van de kosten is waarmee deze bedrijven worden geconfronteerd”, zei Brearley.

Hij voegde eraan toe dat de topprioriteit van de toezichthouder dit jaar zou zijn om energieklanten te helpen de financiële druk van de pandemie te doorstaan, door erop te staan ​​dat leveranciers hun klanten eerlijk behandelen.

De toezichthouder hief in juni vorig jaar, na slechts drie maanden uitstel van betaling, een verbod op om energiebedrijven te gebruiken die incassobureaus gebruiken om onbetaalde rekeningen na te jagen, op voorwaarde dat leveranciers eerst plannen voor schuldaflossing aanbieden aan worstelende klanten.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail

“Wat we tegen leveranciers hebben gezegd, is dat we begrijpen dat je energierekeningen moet maken, we begrijpen dat je kosten moet maken, maar dat moet je op een respectvolle en eerlijke manier doen”, zei hij.

Brearley zei dat Ofgem ook “erg hard kijkt” naar E.On UK, een van de grootste energieleveranciers, die zijn klanten twee keer in rekening bracht in de aanloop naar Kerstmis en zijn klantenservicekanalen bijna twee weken lang niet kon uitvoeren. vanwege een stortvloed aan klachten van klanten.

“E.On kwam heel openlijk naar ons toe en rapporteerde dit zelf, en ze hebben de zaken rechtgezet”, zei Brearley. “Maar wat een tijd dat zoiets klanten overkomt. We zijn niet in de positie om in het openbaar commentaar te geven, maar zoals u zich kunt voorstellen, kijken we heel goed naar wat er is gebeurd en de eventuele schade voor klanten als gevolg daarvan. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments