Friday, February 26, 2021
Home Technologie Witte Huis, donkere modus: Biden-beheerder vernieuwt de website van het voorzitterschap, belooft...

Witte Huis, donkere modus: Biden-beheerder vernieuwt de website van het voorzitterschap, belooft toegankelijkheid – TechCrunch


WhiteHouse.gov, de officiële website voor alle presidentiële acties en inspanningen, is een van de eerste dingen die onder de pas ingehuldigd president Biden moet worden veranderd. Er verscheen een modieuze donkere modus, een grote tekstschakelaar voor vermoeide ogen, en de webmaster heeft zich ertoe verbonden om de hele site te laten voldoen aan de nieuwste toegankelijkheidsrichtlijnen.

Het uiterlijk verschilt niet zo heel erg van de site van de vorige administratie – het zijn zowel redelijk moderne als minimale ervaringen, met grote foto’s vooraan en nette lijsten met prioriteiten en aankondigingen zodra je een categorie induikt.

Afbeeldingscredits: witte Huis

Maar een grote ontwerpwijziging die door de nieuwe administratie is geïmplementeerd en die velen zullen waarderen, is de opname van een donkere modus of een modus met hoog contrast en een grote schakelaar.

Donkere modi zijn er altijd al geweest, maar werden de rigeur toen Apple zijn eigen systeembrede versies implementeerde op iOS en macOS een tijdje terug. Het is op veel manieren gewoon prettiger voor de ogen, en het is in ieder geval leuk om gebruikers opties te geven.

De donkere modus van WhiteHouse.gov verandert het type kop van een patriottisch blauw in een oogvriendelijk gebroken wit, met links een rustgevende Dijon. Zelfs het logo van het Witte Huis zelf gaat van een donkerblauwe achtergrond naar volledig zwart met een witte rand. Het is allemaal erg smaakvol, en als er iets lijkt op een laag contrastmodus, niet hoog.

De grote lettertypemodus doet wat het zegt, waardoor alles aanzienlijk groter wordt en gemakkelijker te tikken of te klikken is. De schakelaars, het moet gezegd worden, zijn een beetje te prominent aanwezig, maar dat zullen ze waarschijnlijk binnenkort aanpassen.

Belangrijker is de belofte in het onderdeel toegankelijkheid:

Deze toewijding aan toegankelijkheid voor iedereen begint met deze site en onze inspanningen om ervoor te zorgen dat alle functionaliteit en alle inhoud toegankelijk is voor alle Amerikanen.

Onze voortdurende inspanningen voor toegankelijkheid werken eraan om te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1, niveau AA-criteria.

De WCAG-richtlijnen zijn een reeks best practices voor het ontwerpen van een website zodat de inhoud ervan gemakkelijk toegankelijk is voor mensen die schermlezers gebruiken, ondertiteling voor audio nodig hebben of niet gemakkelijk een muis of touchscreen kunnen gebruiken. De richtlijnen zijn niet bijzonder moeilijk om te voldoen, maar zoals velen hebben opgemerkt, is het moeilijker om een ​​website achteraf toegankelijk te maken dan om deze vanaf het begin te ontwerpen voor toegankelijkheid.

Een ding dat me opviel, was dat veel van de foto’s op de website van het Witte Huis alt-tekst of zichtbare bijschriften bevatten – deze helpen visueel gehandicapte bezoekers te begrijpen wat er in een afbeelding staat. Hier is een voorbeeld:

Screenshot met de alternatieve tekst van een foto van VP Kamala Harris en haar familie

Afbeeldingscredits: witte Huis

Normaal gesproken wordt die alternatieve tekst voorgelezen door een schermlezer wanneer deze bij de afbeelding komt, maar wordt deze meestal niet zichtbaar gemaakt.

Tenzij de metadata is verwijderd van de site van de vorige administratie (deze is gearchiveerd hier), had geen van de foto’s die ik controleerde daar tekstbeschrijvingen, dus dit is een grote verbetering. Helaas hebben sommige foto’s (zoals de grote foto op de voorpagina) geen beschrijving, iets dat waarschijnlijk moet worden verholpen.

Toegankelijkheid op andere plaatsen betekent snelle opname van leesbare-tekstversies van beheeritems en aankondigingen (versus pdf’s of andere documenten), bijschriften op officiële video’s en andere media, en zoals het team opmerkt, veel kleine verbeteringen die de site beter maken voor iedereen die bezoeken.

Het is in zekere zin een kleinigheid, vergeleken met de veranderingen die verwacht worden bij de nieuwe administratie, maar kleine dingen stapelen zich op en worden grote dingen.

Zoals Isaac Hepworth van Microsoft dat is genoteerdis er nog veel werk aan de winkel, en daarom heeft US Digital Services een klein bericht in de broncode verborgen:

Sectie van de broncode waarin om hulp wordt gevraagd van de Amerikaanse Digital Services-administratie

Afbeeldingscredits: witte Huis

Als je wilt helpen, Registreer hier.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments