Friday, February 26, 2021
Home Technologie Waarom de cyberorder van Trump op het laatste moment een beperkte impact...

Waarom de cyberorder van Trump op het laatste moment een beperkte impact kan hebben


Het nieuws: Uren voordat hij het presidentschap verliet, vaardigde Donald Trump een uitvoerend bevel uit dat Amerikaanse cloud computing-bedrijven verplicht om meer te doen om de identiteit van hun buitenlandse klanten te verifiëren. Het gestelde doel is om hackoperaties tegen de Verenigde Staten te helpen voorkomen, hoewel de timing en de omvang van de order met onzekerheid omgeven.

Wat het zegt: De bestellen instrueert het ministerie van Handel om binnen zes maanden nieuwe voorschriften voor klantenonderzoek te schrijven voor “infrastructuur als een service” -producten die worden aangeboden door Amerikaanse technologiegiganten zoals Google, Microsoft en Amazon. De nieuwe regels zouden minimumnormen voor het verifiëren van de identiteit van de klant en vereisten voor het bijhouden van gegevens vastleggen voor cloudbedrijven die verkopen aan buitenlandse klanten. Het omvat verkopen via wederverkopers, die hackers hebben gebruikt om hun identiteit te verbergen voordat ze misbruik plegen.

Laat op de dag: De timing van het uitvoerend bevel – dat werd aangekondigd op de avond van 19 januari, het einde van Trumps laatste volledige dag in functie – is uitzonderlijk. Het kwam niet alleen op het moment dat de gordijnen voor zijn presidentschap dichtgingen, maar het kwam ook in de nasleep van een buitengewone hackcampagne tegen Amerikaanse overheidsinstanties en grote bedrijven. Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat de Russische regering “waarschijnlijk” achter de spionagecampagne zit, een aanklacht die Moskou ontkent. De volledige impact van de operatie wordt nog berekend.

Onzekere impact: In een verklaring die gisteravond werd vrijgegeven, zei National Security Advisor Robert C. O’Brien dat aanvallen van deze aard “een rol hebben gespeeld bij elk cyberincident in de afgelopen vier jaar, inclusief de acties die hebben geleid tot het binnendringen van de Amerikaanse firma’s FireEye en SolarWinds. ” Maar of dit soort regels buitenlandse hackers in de praktijk zou tegenhouden, is een bron van discussie. En aangezien het bevel zo laat werd ondertekend en het maanden zal duren voordat het enige impact heeft, valt de vraag of het in zijn huidige vorm blijft bestaan ​​bij Joe Biden’s inkomende administratie. Elk van de uitvoerende bevelen van Trump kan worden ingetrokken of aangepast door de nieuwe president, van wie wordt verwacht dat hij snel een golf van dergelijke bevelen zal ondertekenen wanneer hij aantreedt.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments