Friday, February 26, 2021
Home Technologie SpaceX levert 60 extra Starlink-satellieten bij de eerste lancering van 2021 en...

SpaceX levert 60 extra Starlink-satellieten bij de eerste lancering van 2021 en vestigt een nieuw Falcon 9-raketrecord voor hergebruik – TechCrunch


SpaceX heeft zijn 17e batch Starlink-satellieten gelanceerd tijdens zijn eerste missie van 2021, met behulp van een Falcon 9-raket die voor de achtste keer vloog, en die opnieuw landde, waarmee hij een record opnam voor zijn herbruikbaarheidsprogramma. Dit brengt de totale grootte van de Starlink-constellatie op bijna 1.000, aangezien het bedrijf zijn bètatoegangsprogramma voor de service heeft uitgebreid naar het VK en Canada, met een eerste implementatie in het laatste bedrijf voor een landelijke First Nations-gemeenschap in een afgelegen deel van de provincie. van Ontario.

De lancering vertrok om 8:02 uur EST (5:02 uur PST) vanuit Florida, en de levering van de satellieten volgde zoals gepland ongeveer een uur na de lancering. De booster op deze lancering vloog zeven keer eerder, zoals vermeld – inclusief net in december, toen hij werd gebruikt om een ​​SiriusXM-satelliet in een baan om de aarde te brengen om het satellietradionetwerk van dat bedrijf te ondersteunen.

De lancering van vandaag was ook opmerkelijk omdat het een landingspoging omvatte in zogenaamde ‘envelopuitbreiding’-omstandigheden, wat betekent dat de winden in de landingszone waar het drone-herstelschip van SpaceX op zee was gestationeerd, de eerder gedefinieerde veiligheidsperiode van het bedrijf overschreden voor het maken van een landingspoging.

Als gevolg van het succes van vandaag zal SpaceX waarschijnlijk hogere toleranties voor windsnelheden hebben om te proberen te herstellen, wat zich zou moeten vertalen in minder annuleringen van lanceringen op basis van weersomstandigheden in de landingszone.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments