Sunday, March 7, 2021
Home Technologie Monzo-oprichter Tom Blomfield verlaat de challengerbank en zegt dat hij 'worstelt' tijdens...

Monzo-oprichter Tom Blomfield verlaat de challengerbank en zegt dat hij ‘worstelt’ tijdens de pandemie – TechCrunch


Monzo-oprichter Tom Blomfield verlaat de Britse challenger bank volledig aan het einde van de maand, zo werd het personeel eerder op de dag geïnformeerd.

Blomfield bekleedde de rol van CEO tot mei vorig jaar hij nam de nieuw gecreëerde titel van president aan en nam ontslag bij het bestuur van Monzo. Nu hij echter de tijd en ruimte heeft gekregen om na te denken over zijn toekomst op lange termijn bij de bank die hij zes jaar geleden heeft helpen creëren, en nu een opgefrist executive team aanwezig is, zegt hij dat het tijd is om “het stokje over te dragen”.

In een kort maar openhartig telefonisch interview onthulde Blomfield ook dat de pandemie en de daaropvolgende lockdowns, naast dat hij ongelukkig was tijdens de laatste paar jaar als CEO toen het bedrijf veel verder reikte dan een ‘scrappy startup’, de pandemie en de daaropvolgende lockdowns ergerde druk op zijn eigen mentale welzijn. “Ik ben erg blij om te praten over wat er met me aan de hand is, omdat ik denk dat mensen het niet genoeg doen”, zegt hij.

“Ik ben waarschijnlijk ongeveer twee jaar geleden gestopt met genieten van mijn rol… toen we groeiden van een smerige startup die itereerde en dingen bouwde waar mensen echt van houden, tot een heel belangrijke Britse bank. Ik zeg niet dat de een beter is dan de ander, alleen dat de dingen die ik in het leven leuk vind, werken met kleine groepen gepassioneerde mensen is om dingen vanaf nul te beginnen en te laten groeien, en iets te creëren waar klanten van houden. En ik denk dat dat een heel waardevolle vaardigheid is, maar ik denk ook dat het een bank aanneemt die drie, vier, vijf miljoen klanten telt en er een bank van tien of twintig miljoen klanten van maakt en winstgevend wordt en een beursintroductie, ik denk dat dat enorme opwindende uitdagingen zijn. eerlijk gezegd niet degenen die ik vond dat ik geïnteresseerd was in of waar ik bijzonder goed in was ”.

Begin 2019, nadat hij zich realiseerde dat hij ‘te veel deed en er niet van genoot’, begon Blomfield met Monzo-investeerder Eileen Burbidge van Passion Capital en Monzo-voorzitter Gary Hoffman te praten over het veranderen van rollen en hoe hij meer hulp nodig had. Dan, zegt hij, “Covid irriteerde gewoon dingen”, een periode waarin Monzo ook moest personeel snijden, sluit het kantoor in Las Vegas en overbruggingsfinanciering ophalen in een zeer gepubliceerde neerwaartse ronde.

“I denk [for] veel mensen in de wereld – en jij en ik hebben hierover gesproken – gaan door een pandemie, gaan door lockdown en het isolement dat daarbij komt kijken heeft een impact op de geestelijke gezondheid van mensen ”, zegt Blomfield. “Ik denk niet dat ik anders was, dus ik had het echt moeilijk. Ik had een heel, heel ondersteunend directieteam om me heen en een heel ondersteunende groep investeerders aan boord en ik was echt dankbaar dat toen ik mijn hand opstak en zei: ‘Ik heb hulp nodig’, ze daar super ontvankelijk voor waren ”.

Blomfield komt ook helder over zijn rol als president, een titel die bedoeld was als een manier om hem de tijd en ruimte te bieden om beter te worden en erachter te komen of hij voor langere tijd naar Monzo zou terugkeren of helemaal zou vertrekken. In tegenstelling tot de geruchten, zegt Blomfield dat hij niet door investeerders is weggestuurd. In plaats daarvan oefende de raad van bestuur van Monzo hem zelfs onder druk om langer als CEO te blijven dan hij wilde of misschien had moeten hebben (een versie van de gebeurtenissen die door mijn eigen bronnen wordt bevestigd). “Toen ik die rol van president op me nam, was het op de een of andere manier niet zeker wat er zou gebeuren”, zegt Blomfield, verontschuldigend voor het geval ik het gevoel had dat ik werd misleid toen ik gemeld Het nieuws.

(De waarheid is dat ik binnen enkele weken na het verschijnen van dat nieuwsbericht wist dat het verre van zeker was dat Blomfield ooit zou terugkeren, met meerdere bronnen, waaronder mensen die dicht bij Blomfield stonden en zich zorgen maakten over Blomfield, die me vertrouwden hoe uitgebrand de oprichter van Monzo was. weken veranderden in maanden en na extra sourcing had ik genoeg informatie om veel eerder een vervolgverhaal te schrijven, maar ik koos ervoor te wachten tot er een formeel besluit was genomen).

Steve O’Hear van TechCrunch interviewt Tom Blomfield van Monzo

Ondertussen beschrijft Blomfield zijn ontslag als medewerker van Monzo als “bitterzoet” en wil hij graag prijzen voor wat het Monzo-team al heeft bereikt, ook sinds zijn veel verminderde betrokkenheid. “Ik denk dat het team het afgelopen jaar fenomenaal goed heeft gepresteerd in heel moeilijke omstandigheden”, zegt hij. In het bijzonder noemt hij Monzo’s nieuwe CEO TS Anil als een “fenomenale” baan, terwijl hij Sujata Bhatia beschrijft, die vorig jaar als COO toetraden, als “een absolute machine, een echte operator”.

Daartoe heeft Monzo nu bijna 5 miljoen klanten, tegen 1,3 miljoen in 2019. De totale wekelijkse inkomsten van Monzo zijn nu 30% hoger dan pre-pandemie, ongetwijfeld geholpen door meer dan 100.000 betaalde abonnees op Monzo Plus en Premium in de laatste vijf maanden (bronnen vertellen me dat het bedrijf in december voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan £ 2 miljoen aan wekelijkse inkomsten heeft behaald). Zij het tegen een lagere waardering, ook de uitdagerbank haalde £ 125 miljoen op bij nieuwe en bestaande investeerders tijdens de pandemie.

Blomfield zegt ook dat Anil en Bhatia en andere leden van het directieteam van Monzo specifieke vaardigheden hebben met betrekking tot het opschalen en beheren van een bank die 5 miljoen klanten benadert, wat hij simpelweg niet doet. En zelfs als hij dat deed, heeft hij op de harde manier geleerd dat er aspecten zijn aan het runnen van een groot bedrijf waar niet iedereen van geniet.

“Van een CEO gaan waar jij centraal staat en elke dag met alle verschillende spanningen te maken krijgt, naar een veel lichtere rol is een enorme last van mijn schouders en heeft me de tijd en ruimte gegeven om te herstellen”, voegt hij eraan toe. “Ik voel me nu best goed. Ik geniet weer van het leven ”.

Wat de toekomst biedt voor Blomfield, hij zegt dat hij even wil “chillen” en misschien op vakantie wil gaan. Hij is ook bezig met het afronden van zijn vaccinatietraining, zodat hij als vrijwilliger kan helpen bij de uitrol van de nationale COVID-19-vaccinatie in het VK. Een recente tweet van Blomfield over een zijproject leidde ook tot speculatie dat hij een nieuwe onderneming is begonnen. Dat is niet waar, zegt Blomfield, die me vertelde dat het een vijfdaags project was dat was ontworpen om weer te gaan coderen en te spelen met een robotachtige 2D-printer. En hoewel hij Monzo erg heeft verlaten, zegt hij dat hij het bedrijf van buitenaf zal blijven aanmoedigen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments