Friday, February 26, 2021
Home Technologie MIT ontwikkelt methode voor in het laboratorium gekweekte planten die uiteindelijk leiden...

MIT ontwikkelt methode voor in het laboratorium gekweekte planten die uiteindelijk leiden tot alternatieven voor bosbouw en landbouw – TechCrunch


Onderzoekers bij MIT heeft een nieuwe methode ontwikkeld om plantenweefsels in een laboratorium te laten groeien – een beetje zoals hoe bedrijven en onderzoekers in het laboratorium gekweekt vlees benaderen. Het proces zou hout en vezels kunnen produceren in een laboratoriumomgeving, en onderzoekers hebben al aangetoond hoe het in concept werkt door eenvoudige structuren te laten groeien met behulp van cellen die zijn geoogst uit zinnia-bladeren.

Dit werk bevindt zich nog in de kinderschoenen, maar de mogelijke toepassingen van in het laboratorium gekweekt plantmateriaal zijn aanzienlijk en omvatten zowel mogelijkheden in de landbouw als in breukmaterialen. Hoewel traditionele landbouw veel minder ecologisch schadelijk is in vergelijking met veeteelt, kan het toch een aanzienlijke impact en kosten hebben, en er zijn veel middelen voor nodig om te onderhouden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat zelfs kleine veranderingen in het milieu een aanzienlijk effect kunnen hebben op de gewasopbrengst.

Bosbouw heeft daarentegen veel duidelijkere negatieve gevolgen voor het milieu. Als het werk van deze onderzoekers uiteindelijk kan worden gebruikt om een ​​manier te creëren om in het laboratorium gekweekt hout te produceren voor gebruik in constructie en fabricage, op een manier die schaalbaar en efficiënt is, dan is er een enorm potentieel in termen van het verminderen van de impact van bosbouw wereldwijd. Uiteindelijk theoretiseert het team zelfs dat je de groei van plantaardige materialen tot specifieke doelvormen zou kunnen overhalen, dus je zou ook een deel van de productie in het laboratorium kunnen doen, bijvoorbeeld door een houten tafel direct te laten groeien.

Er is nog een lange weg te gaan van wat de onderzoekers hebben bereikt. Ze hebben alleen op zeer kleine schaal materialen gekweekt en zullen manieren zoeken om plantaardige materialen met verschillende uiteindelijke eigenschappen te laten groeien als één uitdaging. Ze zullen ook aanzienlijke obstakels moeten overwinnen als het gaat om het opschalen van efficiëntie, maar ze werken aan oplossingen die een aantal van deze problemen kunnen aanpakken.

Vlees van laboratoriumteelt staat nog in de kinderschoenen en plantaardig materiaal dat in het laboratorium is gekweekt, is nog meer in wording. Maar het heeft een enorm potentieel, ook al duurt het lang om daar te komen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments