Friday, February 26, 2021
Home Technologie Joe Biden's nieuwe optreden - TechCrunch

Joe Biden’s nieuwe optreden – TechCrunch


Na als campagneleider van Obama-Biden en plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis te hebben gediend en nu in San Francisco te wonen en met de technische sector te werken, heb ik goede hoop over het vermogen van de Biden-Harris-regering om slim beleid en regelgevende stabiliteit in te voeren om verder te ontketenen het enorme potentieel van de industrie – om nog maar te zwijgen van het effect dat hun kalme en afgemeten leiderschap zou kunnen hebben op onze grotere economie.

Met nieuw leiderschap komen echter nieuwe perspectieven voor veel van de meest kritieke problemen waarmee Silicon Valley wordt geconfronteerd. Terwijl de banden tussen de innovatie-economie en de regering-Obama-Biden resulteerden in nationale welvaart, is de technologiesector nu verweven in bijna elk facet van het Amerikaanse leven.

De resulterende spanning betekent dat de nieuwe regering haar rol als toezichthouder serieus zal nemen en dat zowel investeerders als bedrijven niet moeten vergeten hoe snel president Biden het beleid zal doorzetten – vooral omdat het betrekking heeft op de toekomst van werk en het weer op de rails krijgen van de Amerikaanse economie.

Het lijdt geen twijfel dat de gig-bedrijven een groots jaar hadden in 2020. Zelfs met een dramatisch gedaald gebruik van ritten, heeft de kracht van maaltijden, kruidenierswaren en zo ongeveer al het andere geleverd in combinatie met de overwinning in Californië van Proposition 22 de marktkapitalisatie verhoogd en veel startups om naar de beurs te gaan. Maar hoewel de westkust zich misschien aangemoedigd voelt, heeft de Beltway een ander traject in gedachten.

Het congres werkt al maanden aan classificatiewetgeving voor gig-werknemers, de PRO Act genaamd. Het wetsvoorstel weerspiegelt nauwgezet de verguisde California Assembly Bill 5 die Proposition 22 grotendeels terugdraaide. Het wordt breed ondersteund door arbeid en zou dit jaar enige grip kunnen krijgen. Labour werkt al hard om steun te krijgen van de verschillende congrescoalities, en tegelijkertijd maken gig-economiebedrijven zich op om het te bestrijden met hun onbeperkte middelen.

De vraag is – wat gaat president Biden doen? Lang geleden sprak hij zijn steun uit voor AB 5 en legde hij plannen uit om de verkeerde classificatie van werknemers tijdens de campagne op te lossen, maar hij neemt ook personeel aan en benoemt bij de administratie met diepgaande technische ervaring. President Biden regeert al langer dan de meeste oprichters van startups ooit hebben geleefd, hij is een meester in het begrijpen van de krachten in Washington en het bereiken van een compromis. Hij weet dat wat zelden wordt besproken tijdens het wetgevende debat, is hoe de wet daadwerkelijk zal worden geïmplementeerd.

Het zou ons niet moeten verbazen als de Biden-administratie het ministerie van Arbeid en de industrie bijeenroept om te bepalen hoe bedrijven de bescherming van werknemers daadwerkelijk toepassen.

Ondanks dat de meeste rekeningen duizenden pagina’s beslaan, zijn ze zelden prescriptief. Die details worden overgelaten aan agentschappen. President Biden houdt toezicht op het ministerie van Arbeid, dat, als de PRO-wet wordt aangenomen, verantwoordelijk zal zijn voor de uitvoering ervan.

Het zou ons niet moeten verbazen als de Biden-administratie het ministerie van Arbeid en de industrie bijeenroept om te bepalen hoe bedrijven de bescherming van werknemers daadwerkelijk toepassen. De kandidaat van president Biden voor minister van Arbeid, de burgemeester van Boston, Marty Walsh, is weliswaar een fervent voorstander van arbeid, maar wordt ook door het bedrijfsleven goed beschouwd als iemand met wie ze kunnen samenwerken en een compromis kunnen sluiten.

We hoeven alleen maar naar de staten te kijken om te begrijpen waarom deze uitkomst zo plausibel is. De gig-bedrijven hebben al Proposition 22-type campagnes gaande in zes staten en voeren wetgeving in een half dozijn andere. Tegen eind 2021 zal er in bijna een derde van het land een wet in de boeken zijn die de bescherming van werknemers codificeert, naar het model van Proposition 22.

Dit soort momentum is moeilijk te negeren en de arbeid weet het. Hoewel arbeid op één lijn ligt in de ondersteuning van de PRO-wet, wordt de afstemming wazig wanneer overheidsmaatregelen worden overwogen. Veel noordoostelijke staten hebben bijvoorbeeld al decennia een bloeiende zwarte auto- en taxi-industrie.

Dit betekent dat de positie van Labour ten aanzien van gig-wetten in New York en New Jersey heel anders is dan plaatsen als Washington State of Illinois, waar gig-werknemers nog relatief nieuw zijn en de inkt droogt volgens de voorschriften die slechts een paar jaar geleden door Uber en Lyft werden ondersteund. Arbeid is zoveel mogelijk op elkaar afgestemd en genoeg om de PRO Act te steunen, maar er is geen nationale beweging en dat laat ruimte voor compromissen.

Dit is allemaal goed nieuws voor de technische sector. Het is een fantasie om te denken dat regulering uiteindelijk niet zou komen om juist de arbeiders te beschermen die de gig-economie aandrijven. En dat is maar goed ook – tech heeft de morele verantwoordelijkheid om goed te doen door zijn werknemers. Die voorschriften mogen en zullen echter niet aan technologie worden opgelegd. Het zal eerder weken en maanden duren van campagnes en rekeningen die zich een weg banen door de staten en het Congres, met als hoogtepunt onderhandelingen en compromissen.

Of misschien zelfs jaren van vernieuwde regelgevingsprocessen. Dit alles zal onder toezicht staan ​​van een nieuwe president die uit de eerste hand tijdens zijn carrière heeft gezien hoe innovatie de natie kan helpen groeien en herstellen.

Na vier jaar hardnekkige ontkenning, magisch denken en economische schade van Trump, zal Biden beleidsstrengheid, publieke levenslust en vindingrijkheid uit de particuliere sector bevorderen om samen te werken aan innovatieve oplossingen. Het zal hard werken zijn en ik beloof je dat het niet mooi zal zijn, maar we mogen het begin verwachten van een nieuw tijdperk van door technologie aangedreven dynamiek in de VS.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments