Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf JD Wetherspoon heeft geen biergeld meer nodig van Sunak | Nils...

JD Wetherspoon heeft geen biergeld meer nodig van Sunak | Nils Pratley


JDe pubs van D Wetherspoon zijn gesloten, dus je twijfelt eraan dat voorzitter Tim Martin minder chagrijnig is dan normaal. Hij zou zijn pint echter als halfvol moeten beschouwen. De aandelenmarkt koopt duidelijk zijn stelling dat de omstandigheden rijp zijn voor grote spelers, waaronder Wetherspoon, om te gedijen door boozers te kopen tegen lage prijzen.

Kijk naar de reactie op de laatste £ 93,7 miljoen fondsenwerving van het bedrijf. Je zou kunnen hebben aangenomen dat een tweede pandemische aandelenpositie, plus de bevestiging dat er nog steeds contant geld wordt verbrand tegen een tarief van £ 4 miljoen per week, de aandeelhouders zou drukken. Verre van lt. De aandelen stegen met 5% tot £ 12,44, waarmee ze hun gestage herstel vanaf dieptepunten van 600p in maart vorig jaar voortzetten. Plots lijkt de pre-pandemische aandelenkoers van Wetherspoon van £ 15 niet ver weg. Mitchells & Butlers, die nog steeds aan zijn plan voor claimemissie werken, steeg met 9% in sympathie.

“Extra kapitaal zal de verwerving van nieuwe eigendommen vergemakkelijken, die waarschijnlijk tegen gunstige prijzen beschikbaar zullen zijn als gevolg van de pandemie”, zei Wetherspoon in zijn pitch. “Op basis van de eerdere ervaring van het bedrijf is het wellicht mogelijk om een ​​hoger dan gemiddeld rendement op het kapitaal te behalen op het vastgoed dat in de komende jaren is verworven.”

Ja, het is een eerlijke gok dat de grote spelers van publand zullen opduiken in een gevaccineerde, sociaal niet-afstandelijke wereld met verbeterde concurrentieposities. Kleinere niet-beursgenoteerde rivalen hebben doorgaans niet dezelfde gemakkelijke toegang tot kapitaal. Sommige achterblijvers redden het niet. Anderen zijn misschien zo geschokt dat ze wanhopig hun eigendommen willen verkopen, zelfs tegen prijzen lager dan 2019. Vergunningverlenende autoriteiten die leegstaande winkels in winkelstraten overwegen, zijn wellicht eerder geneigd om verbouwingen tot pubs goed te keuren.

Dezelfde gedachte lijkt te zijn opgekomen bij de voormalige Greene King-baas Rooney Anand die dat wel was gerapporteerd door Sky News deze week om £ 200 miljoen aan US private equity-geld op te halen voor een spot van koopjesjacht in de Britse pubssector. Het ziet eruit als een kopersmarkt.

Dit voelt natuurlijk nauwelijks eerlijk. Aan de ene kant van de industrie hangt een brok kleinere pubs ‘aan een zijden draadje’ en wacht ze op schamele subsidies om te overleven, aldus de British Beer & Pubs Association. Aan de andere kant worden oorlogskisten in elkaar gezet om te profiteren van de kans dat sommige draden breken.

Alle exploitanten hebben natuurlijk overheidssteun ontvangen in de vorm van verlofbetalingen, btw-vakantiedagen en zakelijke tarieven. Maar men kan begrijpen waarom de Schatkist aarzelt om een ​​verlenging voor iedereen te bevestigen. Als de beurssignalen kloppen, hebben de nationale ketens niet meer biergeld uit de openbare portemonnee nodig.Jack Ma’s terugkeer was geen verrassing, maar het onverklaarbare deel was de annulering van de beursgang van Ant Group van $ 37 miljard (£ 27 miljard). Foto: Aly Song / Reuters

Pulled IPO suggereert meer aan het verhaal van Jack Ma Beijing

Jack Ma is terug en tot niemand verbaast het thema van de video van de Chinese miljardair niet de zoveelste analyse van de tekortkomingen van de bankregulatoren van het land en hun “pandjeshuismentaliteit”.

In plaats daarvan verklaarde de mede-oprichter van Alibaba, die niet in het openbaar was gezien sinds diezelfde toezichthouders de oprichting van de spin-off Ant Group stopzetten, zijn toewijding aan de zaak van het Chinese plattelandsonderwijs. Heel flauw, heel diplomatiek.

Wat betekent de hele saga voor Alibaba, Ant en de algemene bewegingsvrijheid voor de technische titanen van China? James Anderson, de medebeheerder van FTSE 100 investeringsfonds Scottish Mortgage, dat enorm veel succes heeft gehad door het steunen van hoogvliegende Chinese technologiebedrijven, waaronder Alibaba, probeerde vorige week hierop te reageren. “Wat we denken dat er aan de hand is, is dat China voornamelijk overgaat op een beleid met strengere antitrustvereisten op een manier die eigenlijk, denk ik, gunstig zou zijn geweest in Amerika en Europa”, zei hij.

Hij heeft misschien gelijk dat er in China een ruw en klaar proces van concurrentiebeleid aan de gang is (en let op, hij excuseerde het politieke systeem niet). Zo bezien is Ma er alleen maar aan herinnerd wie de baas is. En Alibaba, het dominante online platform, heeft simpelweg zijn vleugels geknipt op een manier die Facebook bijvoorbeeld in het westen nooit serieus heeft genomen. Dat zou inderdaad als concurrentiebevorderend kunnen worden beschouwd.

Maar er is nog een onverklaard deel. De beursgang van $ 37 miljard (£ 27 miljard) van Ant Group zou ‘s werelds grootste fondsenwerving zijn geweest. Het was bedoeld als een paradepaardje, niet alleen voor Ma’s imperium, maar ook voor de Chinese aandelenmarkt. Toch werd het op het 11e uur afgelast, schijnbaar vanwege een enkele toespraak. Dat detail rook naar paniek. Er komt nog meer over dit verhaal, vermoedt men.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments