Friday, February 26, 2021
Home Technologie HiPeople haalt $ 3 miljoen zaad op om referentiecontroles te automatiseren -...

HiPeople haalt $ 3 miljoen zaad op om referentiecontroles te automatiseren – TechCrunch


Hoi mensen, een in Berlijn gevestigde HR-tech startup die het referentiecontroleproces wil automatiseren, heeft $ 3 miljoen aan startkapitaal opgehaald.

De ronde leiden is Moonfire van Mattias Ljungman, met deelname van Capnamic Ventures, en Cherry Ventures. Het volgt op een pre-seed van $ 1,1 miljoen eind 2019. Met name werd de seed-ronde volledig op afstand afgesloten, zonder persoonlijke ontmoetingen. “Net als de wervingsprocessen van de klanten van HiPeople”, vertelden de oprichters Jakob Gillmann en Sebastian Schüller me in een e-mail.

HiPeople zegt dat de investering zal worden gebruikt om groei te ondersteunen, zodat meer recruiters op afstand kunnen inhuren met behulp van geautomatiseerde referentiecontroles. Op de langere termijn ontwikkelt het bedrijf een analyseplatform voor kandidaten om rijke gegevens en inzichten over elke kandidaat te bieden en mogelijk te maken wat het omschrijft als ‘datagestuurde’ werving.

“Abstract gesproken zit HiPeople in de business van talentinzichten”, zeggen Gillmann en Schüller. “Het is de missie om een ​​betere werving mogelijk te maken door automatisch talentgegevens te verzamelen en te analyseren en rijke inzichten te bieden. HiPeople lost dit momenteel op door het automatiseren van referentiecontroles van kandidaten, van aanvraag tot verzameling en analyse. Hierdoor kunnen bedrijven de informatie die ze over een kandidaat hebben, uitbreiden zonder extra handmatig werk ”.

Het idee achter de software-as-a-service is dat de aanpak van HiPeople een naadloze gebruikerservaring creëert voor de recruiter en “geverifieerde, diepgaande referentiecontroles die ze kunnen vertrouwen”. Als gevolg hiervan beweert de startup dat zijn gebruikers gemiddeld in 50% van de tijd 2x zoveel referenties over een kandidaat verzamelen. “Traditioneel worden referentiecontroles onderbenut vanwege het zeer handmatige proces, en vaak alleen gebruikt voor het aannemen van leidinggevenden. HiPeople stoft referentiechecks uit en biedt rijke talentinzichten door opnieuw na te denken over hoe ze worden gedaan ”, aldus de oprichters van HiPeople.

De klanten van HiPeople variëren van snelgroeiende startups tot tech scale-ups en meer gevestigde bedrijven in het middensegment. Zo gebruikt procesmijnbedrijf Celonis, dat zijn personeelsbestand in de afgelopen 12 maanden heeft verdubbeld tot 1.200 werknemers wereldwijd, HiPeople gebruikt om de wervingskwaliteit te verbeteren voor functies in San Francisco, München en Tokio. “Door programmatisch referentiechecks uit te voeren, neemt het bedrijf talent aan op basis van geverifieerde inzichten over onderwerpen als verbeterpunten, vaardigheden, teamwerkstijl of werkwaarden”, legt HiPeople uit.

Mattias Ljungman van Moonfire voegt eraan toe: “Workflowautomatisering van repetitieve processen en inzichten over de kandidaat die verder gaan dan de beperkingen van het cv, zijn een duidelijke pijn voor iedereen bij het werven. De door Covid beïnvloede realiteit van werken op afstand, en dus ook van wervingspraktijken op afstand, heeft de complexiteit van het vinden van het juiste talent vergroot. HiPeople creëerde een manier om iedereen die aan het werven is in staat te stellen betere beslissingen te nemen, terwijl de processen worden verbeterd en de wervingssnelheid wordt verhoogd ”.

Gillmann en Schüller vertellen me dat HiPeople in Europa vooral concurreert met de bestaande infrastructuur en processen die recruiters gebruiken om handmatig referentiecontroles uit te voeren. In de VS zijn bedrijven als Xref of Crosschq meer directe concurrenten als het gaat om het automatiseren van referentiecontroles.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments