Friday, February 26, 2021
Home Technologie Externe werknemers zijn groener, maar hun technologie heeft nog steeds echte koolstofkosten:...

Externe werknemers zijn groener, maar hun technologie heeft nog steeds echte koolstofkosten: TechCrunch


De massale verschuiving naar werken op afstand als gevolg van COVID-19 heeft geresulteerd in een enorme vermindering van de uitstoot van voertuigen en andere bronnen, maar dit brengt zijn eigen kosten met zich mee. Een nieuwe studie zet voorlopige CO2-kosten op de connectiviteits- en data-infrastructuur die thuiswerken mogelijk maakt – en geeft je een excuus om de camera uit te laten.

De onderzoekers van Perdue, Yale en MIT probeerden de koolstof-, land- en waterkosten van internetinfrastructuur te analyseren.

“Om een ​​duurzame digitale wereld op te bouwen, is het noodzakelijk om de ecologische voetafdrukken van internet zorgvuldig te beoordelen en de individuele en collectieve acties te identificeren die de groei het meest beïnvloeden”, schrijven ze in de inleiding van de paper.

Het gebruik van één statistiek is te reducerend, stellen ze: koolstofemissies zijn een nuttige maatstaf, maar het is ook belangrijk om de bronnen van de stroom, de waterkosten (afgeleid van wat nodig is om datacenters te koelen en te exploiteren) en het theoretische ‘land cost ”nodig om het product te produceren. Als het een beetje golvend klinkt, is dat omdat elke schatting in deze richting is.

“Bij elke berekening van dit type op deze wereldwijde schaal, moet je veel aannames doen en veel van de gegevens die je nodig hebt, ontbreken”, zei hoofdauteur van het onderzoek, Yale’s Kaveh Madani, in een e-mail aan TechCrunch. “Maar het is een goed begin en we konden het beste doen met de beschikbare gegevens.” (Madani merkte op dat een gebrek aan transparantie in de industrie, in plaats van een gebrek aan statistische en wetenschappelijke nauwkeurigheid, de grotere belemmering vormt voor de nauwkeurigheid van de studie.)

Een voorbeeld van hun bevindingen is dat een uur HD-videostreaming tot 440 gram kooldioxide-uitstoot produceert – tot 1000 gram voor YouTube of 160 gram voor zoom- en videoconferenties vanwege de verschillende videokwaliteit. Ter vergelijking: de EPA zegt dat een moderne auto 8887 gram per gallon gas produceert. Als je een uur videovergaderingen per dag neemt in plaats van 20 mijl naar je werk te pendelen, sta je als het ware in het groen in een orde van grootte of meer.

Afbeeldingscredits: Madani et al

Maar niemand beweert dat thuiswerk of de toename van digitale consumptie een slechte zaak is. “Natuurlijk is een virtuele vergadering beter voor het milieu dan naar een vergaderlocatie rijden, maar we kunnen het nog steeds beter doen”, aldus Madani.

Het probleem is meer dat we het verplaatsen van stukjes beschouwen als marginale milieukosten – het zijn tenslotte stukjes die worden omgedraaid of via glasvezel worden verzonden, toch? Ja, maar het wordt ook aangedreven door enorme datacentra, transmissie-infrastructuur en natuurlijk de verkwistende eeuwige cyclus van het vervangen van onze apparaten – hoewel die laatste niet in de schattingen van de krant voorkomt.

Als we de kosten van onze keuzes niet kennen, kunnen we ze niet op een geïnformeerde manier maken, waarschuwen de onderzoekers.

“Banksystemen vertellen je de positieve milieu-impact van papierloos werken, maar niemand vertelt je het voordeel van het uitschakelen van je camera of het verminderen van je streamingkwaliteit. Dus zonder uw toestemming vergroten deze platforms uw ecologische voetafdruk, ”zei Madani in een persbericht van Perdue.

Als u uw camera uit laat voor een gesprek waarvoor u niet zichtbaar hoeft te zijn, zorgt u voor een kleine – maar niet triviale – besparing op de CO2-uitstoot. Evenzo kan het verlagen van de kwaliteit van uw streamingprogramma van HD naar SD bijna 90 procent van de energie besparen die wordt gebruikt om het te verzenden (hoewel uw tv en luidsprekers natuurlijk niet minder stroom verbruiken).

Die doomscrollende gewoonte, die al een probleem is, lijkt nog erger als je denkt dat elke beweging van de duim indirect leidt tot een trekje hete, grove lucht ergens uit een datacenter en een lichte stijging van de airconditioningrekening. Sociale media gebruiken in het algemeen niet zoveel data als HD-streaming, maar de opkomst van videogerichte netwerken zoals TikTok betekent dat ze snel een inhaalslag kunnen maken.

Madani legde uit dat, afgezien van het feit dat bladerdeegstukken misleidende samenvattingen van hun onderzoek schrijven, het onderzoek geen eenvoudige remedies voorschrijft, zoals het uitschakelen van je camera. Natuurlijk kan en moet je, betoogt hij, maar de verandering waar we naar moeten zoeken is systemisch, niet individueel. Hoe groot is de kans dat miljoenen mensen zelfstandig en regelmatig besluiten hun camera uit te schakelen of de streamingkwaliteit te verlagen van 4K naar 720p? Vrij laag.

Maar aan de andere kant, als de kosten van deze diensten duidelijk worden gemaakt, zoals Madani en zijn team op een voorlopige manier proberen te doen, kan er misschien druk worden uitgeoefend op de bedrijven in kwestie om veranderingen aan de infrastructuurzijde door te voeren die meer energie besparen. op een dag met een verbeterd algoritme dan 50 miljoen mensen met bewuste beslissingen die ze een beetje kwalijk nemen.

“Consumenten verdienen het om meer te weten over wat er gebeurt. Mensen weten momenteel niet wat er aan de hand is als ze op de Enter-knop op hun computer drukken. Als ze het niet weten, kunnen we niet verwachten dat ze hun gedrag veranderen, ”zei Madani. “[Policy makers] moeten ingrijpen, zorgen over deze sector uiten, proberen deze te reguleren, meer transparantie afdwingen, belasting op vervuiling opleggen en stimuleringsmechanismen ontwikkelen als ze in de toekomst geen andere niet-duurzame, oncontroleerbare sector willen zien. “

De omschakeling naar digitaal heeft tot verbazingwekkende efficiëntieverbeteringen geleid en veel verspillende praktijken verminderd of geëlimineerd, maar in het proces heeft het nieuwe geïntroduceerd. Dat is precies hoe vooruitgang werkt – u hoopt dat de nieuwe problemen beter zijn dan de oude.

De studie was gepubliceerd in het tijdschrift Resources, Conservation, and Recylcling.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments