Friday, February 26, 2021
Home Technologie EU-chef waarschuwt voor 'ongefilterde' haatzaaiende uitlatingen en roept Biden op om regels...

EU-chef waarschuwt voor ‘ongefilterde’ haatzaaiende uitlatingen en roept Biden op om regels voor big tech te steunen – TechCrunch


In een toespraak aan het Europees Parlement vandaag ter gelegenheid van de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft de president van de Europese Commissie Europa en de VS opgeroepen hun krachten te bundelen bij het reguleren van technische reuzen, waarbij hij waarschuwt voor de risico’s van ‘ongefilterde’ haatzaaiende uitlatingen en desinformatie die worden bewapend tot democratieën aanvallen en ondermijnen.

Ursula von der Leyen wees op de schokkende bestorming van de Amerikaanse hoofdstad eerder deze maand door aanhangers van de vertrekkende president Donald Trump als een voorbeeld van hoe wilde claims die online worden verspreid en versterkt, tastbare gevolgen kunnen hebben in de echte wereld, ook voor democratische instellingen.

‘Nog maar een paar dagen geleden, een paar honderd [Trump supporters] bestormden het Capitool in Washington, het hart van de Amerikaanse democratie. De televisiebeelden van die gebeurtenis schokten ons allemaal. Dat is wat er gebeurt als woorden aanzetten tot actie, ”zei ze. “Dat is wat er gebeurt als haatzaaiende uitlatingen en nepnieuws zich als een lopend vuurtje verspreiden via digitale media. Ze worden een gevaar voor de democratie. “

Europese instellingen zijn ook het doelwit van “haat en minachting voor onze democratie die zich ongefilterd via sociale media naar miljoenen mensen verspreidt”, waarschuwde ze, wijzend op soortgelijke verontrustende aanvallen die de afgelopen jaren in de regio hebben plaatsgevonden. Zoals een poging van rechtsextremisten in Duitsland om afgelopen zomer het Rijksdaggebouw te bestormen en de moord op de Britse politicus Jo Cox in 2016 door een fascistische extremist.

‘Natuurlijk is de bestorming van de [US] Capitol was anders. Maar ook in Europa zijn er mensen die zich achtergesteld voelen en erg boos zijn, ”zei ze, suggererend dat gevoelens van uitsluiting en onrechtvaardigheid mensen die kwetsbaar zijn voor het geloven van de “ongebreidelde” samenzweringstheorieën die platforms hebben toegestaan ​​om vrij online te circuleren, en die ze typeerde als “vaak een verwarde mengeling van volledig absurde fantasieën”.

“We moeten ervoor zorgen dat berichten van haat en nepnieuws niet langer ongecontroleerd kunnen worden verspreid”, voegde ze eraan toe en herhaalde de pleidooi voor het reguleren van sociale media door te pleiten voor het opleggen van “democratische grenzen aan de onbelemmerde en ongecontroleerde politieke macht van de internetreuzen. ”.

De Europese Commissie heeft haar blauwdruk voor het herzien van het digitale rulebook van de regio al uiteengezet toen ze vorige maand het ontwerp van Digital Services Act en Digital Markets Act onthulde. Hoewel het geen harde wettelijke limieten voor desinformatie in het pakket zal opnemen – liever doorgaan een vrijwillige, maar versterkte gedragscode voor inhoud die in een grijs gebied valt waar deze schadelijk kan zijn, maar in feite niet illegaal is.

von der Leyen zei dat het doel van de regelgeving is om ervoor te zorgen dat “als iets offline illegaal is, het ook online illegaal moet zijn”. De Commissie heeft ook gezegd dat het technologiebeleidspakket gaat over het dwingen van platforms om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoud die ze verspreiden en waarmee inkomsten worden gegenereerd.

Maar het is nog niet duidelijk hoe de voorgestelde wetten uiteindelijk de lastige kwestie zullen aanpakken van hoe beoordelingen worden gemaakt om spraak te verwijderen (of te herstellen); en of platforms die oordelen zullen blijven vellen (onder leiding en waakzaam oog van een toezichthouder), of dat ze uiteindelijk volledig onafhankelijk worden van platformcontrole.

Wat de Commissie heeft voorgesteld, ligt dichter bij het eerste, maar het voorstel moet het medewetgevingsproces van de EU doorlopen – dus dergelijke details zullen waarschijnlijk worden besproken en kunnen worden gewijzigd voordat ze in de wet worden aangenomen.

“We willen dat de platforms transparant zijn over hoe hun algoritmen werken. We kunnen een situatie niet accepteren waarin beslissingen die een brede impact hebben op onze democratie, worden genomen door computerprogramma’s zonder enige menselijke supervisie, ”vervolgde Von der Leyen. “En we willen dat duidelijk wordt vastgelegd dat internetbedrijven de verantwoordelijkheid nemen voor de inhoud die ze verspreiden.”

Zij ook herhaalde de bezorgdheid die de afgelopen dagen was geuit over de unilaterale acties van techreuzen om de megafoon van Trump te sluiten – in navolging van opmerkingen van politieke leiders in heel Europa eerder deze maand die de weergave van onbewerkte platformkracht, van bedrijven als Twitter, als ‘problematisch’; en zei dat het moet resulteren in regelgevende gevolgen voor techreuzen.

“Hoe goed het ook mag zijn geweest dat Twitter vijf minuten na middernacht het account van Donald Trump heeft uitgeschakeld, een dergelijke ernstige inmenging in de vrijheid van meningsuiting moet gebaseerd zijn op wetten en niet op bedrijfsregels”, zei ze en voegde eraan toe: gebaseerd op beslissingen van politici en parlementen en niet van managers in Silicon Valley. “

In de toespraak sprak de EU-president ook de hoop uit dat de regering-Biden geneigd zal zijn naar de Europese agenda voor digitale regelgeving te gaan – als onderdeel van de verwachte herstart van de betrekkingen tussen de EU en de VS na Trump.

De Commissie heeft onlangs een nieuw aangenomen transatlantische agenda waarin het een aantal beleidsterreinen uiteenzette waarvan het hoopt samen te werken met de VS – waarbij technologisch bestuur een van de belangrijkste gebieden is waarop wordt gehoopt op beleidssamenwerking.

Von der Leyen herhaalde het idee dat een gezamenlijke Handels- en Technologieraad “een eerste stap” zou kunnen zijn in de richting van de EU en de VS om een ​​”regelboek voor de digitale economie te creëren dat wereldwijd geldig is”.

“Het is op dit digitale gebied dat Europa de nieuwe regering in Washington zoveel te bieden heeft”, stelde ze voor. “De weg die we in Europa zijn ingeslagen, kan een voorbeeld zijn voor benaderingen op internationaal niveau. Zoals al lang het geval is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

“Samen zouden we een regelboek voor de digitale economie kunnen opstellen dat wereldwijd geldig is: van gegevensbescherming en privacy tot de beveiliging van technische infrastructuur. Een geheel van regels gebaseerd op onze waarden: mensenrechten en pluralisme, inclusie en bescherming van privacy. “

Hoewel er in de EU klaarblijkelijk een grote honger is om de Amerikaanse betrekkingen na Trump te resetten, valt nog te bezien hoeveel van een beleid dat de regering-Biden opnieuw opstart, zal inluiden ten opzichte van grote technologie.

Hij is niet zo’n uitgesproken criticus van platformreuzen als andere democratische uitdagers voor het presidentschap. En de regering-Obama, waar hij natuurlijk in diende, had heel gezellige banden met Silicon Valley.

Er is ook bezorgdheid geuit in de afgelopen dagen over Biden’s mogelijke keuzes voor een belangrijke benoeming bij het justitiebureau – in het licht van antitrustonderzoeken van grote technologie versus de diepe banden van de toekomstige aangestelden met technische reuzen en / of de bevordering van historische fusies. Het ziet er dus nauwelijks uit als een model voor een volledige en schone reset.

Terwijl de netelige kwestie van pro-privacy hervorming van Amerikaanse toezichtwetten – die EU commissarissen hebben gewaarschuwd zal nodig zijn om de rechtsonzekerheid vertroebelt gegevensoverdrachten van de regio naar de VS. (en die technologiegiganten zelf grotendeels hebben vermeden in hun eigen lobbywerk) – lijkt waarschijnlijk wetgeving van het Congres nodig te hebben, in plaats van een verandering te zijn die alleen door de regering Biden zou kunnen worden aangedreven.

De kans dat de aanstaande president geneigd is om zo’n relatief onhandige kwestie van technologiebeleid te verdedigen terwijl hij zoveel andere dingen in zijn ‘dringende aandacht nodig’ in-tray heeft, lijkt ook relatief klein. Maar zelfs kleine kansen kunnen er later veelbelovend uitzien het Trump-tijdperk.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments