Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Eten om mee te nemen? Covid bedreigt de beroemde straatvoedselkarren van...

Eten om mee te nemen? Covid bedreigt de beroemde straatvoedselkarren van Hyderabad


Oop een normale werkdag zou Venkateshwara Rao om 16.00 uur klaar zijn, gestationeerd op de stoep, wachtend tot kantoormedewerkers tevoorschijn kwamen en hun favoriete variëteiten van idli en dosa van zijn bandi, een voedselkar met de grote naam Kavyajyotika Tiffin Center.

“Toen de lockdown werd opgeheven, maar met veel beperkingen nog steeds, kelderde de instroom van klanten. De afgelopen weken waren echter goed met een handjevol werknemers terug op kantoren en mensen die in de rij stonden voor afhaalrestaurants bij mijn bandi, ”Zegt Rao.

Karren zoals die van Rao, bandi genoemd in de lokale Telugu-taal, bieden al lang een betaalbaar ontbijt en een late avondmaaltijd aan duizenden IT-professionals, studenten en arbeiders in de 450 jaar oude stad Hyderabad, de opkomende IT-hub van India.

Hier, slechts een maand voordat de pandemie toesloeg, opende Amazon zijn grootste campus buiten de VS. Microsoft en Google zijn al in de stad en halen mensen uit verschillende regio’s van India binnen.Venkateshwara Rao, eigenaar van Kavyajyotika Tiffin Center. Foto: Madhusudhan J

Deze werknemers vertrouwen op de bandis, bijna 100.000 mobiele voedselkarren en kraampjes verspreid over de steegjes en trottoirs nabij de woon- en commerciële complexen, voor hun dagelijkse eten en drinken. De bandis dienen als hangplek tijdens kantoorpauzes, waar werknemers kunnen bijpraten met hun eten of kopje thee.

Voordat Covid, bandis voorzag in het levensonderhoud van bijna 12% van de stadsbevolking en droeg ertoe bij dat Hyderabad werd uitgeroepen tot Unesco Creatieve stad van gastronomie in 2019.

Volgens een ILO-rapport (2018)vertegenwoordigt de informele sector 88,2% van de Indiase arbeidsmarkt. In stedelijke gebieden zijn deze informele werkers meestal straatverkopers, thuiswerkers, huishoudelijk personeel en afvalverzamelaars; met straatverkopers die 14% van de sector uitmaken.

Het runnen van een bedrijf vanaf de stoep brengt zijn eigen onzekerheden met zich mee, en de pandemie blijkt de grootste van allemaal te zijn.

Tot nieuwe wetten werden ingevoerd in 2014 “was er geen ruimte om de bestaansrechten en sociale zekerheid van straatverkopers in de stad te beschermen”, zegt Arbind Singh, nationaal coördinator van de National Association of Street Vendors in India, een belangenorganisatie die samenwerkt met meer dan een miljoen verkopers.

De pandemische beperkingen hebben de bandi handelaren hard, met velen die hun winkel sloten en terug naar hun dorpen migreerden. “Ons gezin is erin geslaagd om door de lockdown te zeilen met de magere besparingen die we hadden. Veel van de andere verkopers zijn niet zo gelukkig ”, zegt Rao.

De Indiase regering lanceerde in juni 2020 een microkredietregeling om betaalbare leningen te verstrekken aan straatverkopers. Hoewel het plan positief is gereageerd, heeft Rao er niet voor gekozen, omdat hij er zeker van is zijn lockdown-verliezen in de komende maanden goed te maken.

Meer dan 3 miljoen straatverkopers hebben zich aangemeld, waarvan meer dan 50.000 alleen al uit Hyderabad. “Een van de belangrijkste voordelen van dit plan is dat het het stroomlijningsproces versnelt van het identificeren en legitimeren van echte straatverkopers die tot nu toe geen geldige identiteitskaart hebben”, zegt Singh.

Echter, met veel mensen die bang zijn om uit eten te gaan en werknemers die vanuit huis werken, is Hyderabad bandis een onzekere toekomst tegemoet.

“Het is beter om minder klanten te hebben en een beetje te verdienen, dan de bandi sluit en zie dat ons spaargeld afneemt ”, zegt Rao terwijl hij een bestelling gaat voorbereiden voor een consulent die vanuit huis werkt. Hij kan alleen maar hopen dat de klanten terug zullen komen, en snel.

Meld u aan voor de Global Dispatch-nieuwsbrief – een tweewekelijkse samenvatting van onze topverhalen, aanbevolen artikelen en gedachten van ons team over belangrijke ontwikkelings- en mensenrechtenkwesties:
Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments