Friday, February 26, 2021
Home Technologie De hittesonde van InSight is mislukt op Mars. Is de missie...

De hittesonde van InSight is mislukt op Mars. Is de missie een mislukking?


Het heeft nooit echt gewerkt. Het Marsvuil is onverwacht vatbaar voor samenklontering, waardoor het soort wrijving dat de mol nodig heeft om steeds dieper te spitsen, wordt verminderd. Grondpersoneel kwam onlangs met een laatste wanhopige poging om de arm van InSight te gebruiken om wat aarde op de sonde te scheppen om hem vast te maken en voor meer wrijving te zorgen. Na 500 hamerslagen te hebben geprobeerd op 9 januari, realiseerde het team zich al snel dat er geen vooruitgang te boeken was.

Het is ontmoedigend nieuws, aangezien NASA onlangs heeft besloten om de missie van InSight te verlengen tot december 2022. Gedurende die tijd zal er niet veel een rol zijn weggelegd voor de hittesonde. Bruce Banerdt, de hoofdonderzoeker van InSight, zegt dat de temperatuur van de planeet nog steeds aan het oppervlak en enkele centimeters onder het oppervlak kan worden gemeten met behulp van enkele van de instrumenten op InSight die nog steeds werken. “Hierdoor kunnen we de thermische geleidbaarheid van het nabije oppervlak bepalen, die per seizoen kan variëren als gevolg van veranderende atmosferische druk”, zegt hij.

Een illustratie van hoe de mol van InSight op Mars zou worden ingezet.

DLR

En hoewel de mol niet kon bereiken wat werd verwacht, is het niet juist om dit als een mislukking te zien. “We zijn nieuwe bodemeigenschappen tegengekomen die nog nooit eerder op Mars zijn aangetroffen, met een dikke, knapperige oppervlaktelaag die bij het breken aanzienlijk afneemt”, zegt Banerdt. “We begrijpen nog niet alles wat we hebben gezien, maar geologen zullen deze gegevens de komende jaren bestuderen en ze gebruiken om aanwijzingen te vinden voor de geschiedenis van de omgeving van Mars op deze locatie.”

InSight zal doorgaan met enkele van zijn andere onderzoeken, met name het meten van seismische activiteit op Mars. Het blijkt dat de Rode Planeet voortdurend wordt geschud door aardbevingen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments