Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Curtsy, een app voor het doorverkopen van kleding voor vrouwen van Gen...

Curtsy, een app voor het doorverkopen van kleding voor vrouwen van Gen Z, haalt $ 11 miljoen Series A – TechCrunch op


Curtsy, een app voor wederverkoop van kleding en een concurrent van onlangs IPO’d Poshmark, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 11 miljoen heeft opgehaald in Serie A-financiering voor zijn startup gericht op de Gen Z-markt. De app, die is voortgekomen uit een eerdere poging om jurken te huren, stelt vrouwen nu in staat hun kleding, schoenen en accessoires te vermelden voor wederverkoop, terwijl ook veel van de wrijvingen die gepaard gaan met het typische wederverkoopproces worden verminderd.

De nieuwe ronde werd geleid door Index Ventures en omvatte deelname van Y Combinator, eerdere investeerders FJ Labs en 1984 Ventures, en angel-investeerder Josh Breinlinger (die Jackson Square Ventures verliet om zijn eigen fonds te starten).

Tot op heden heeft Curtsy $ 14,5 miljoen opgehaald, inclusief meer dan twee eerdere rondes waarin ook investeerders CRV, SV Angel, Kevin Durant, Priscilla Scala, en andere engelen.

Net als andere online wederverkoopbedrijven voor kleding, wil Curtsy tegemoetkomen aan de behoeften van een jongere generatie consumenten die op zoek zijn naar een duurzamer alternatief bij het kopen van kleding. In plaats van constant nieuwe te kopen, zullen veel Gen Z-consumenten hun kledingkast in de loop van de tijd laten rouleren, vaak door gebruik te maken van apps voor wederverkoop.

Afbeeldingscredits: Curtsy

Het huidige proces voor het vermelden van uw eigen kleding in doorverkoopapps kan echter tijdrovend zijn. EEN recent rapport van Wired, bijvoorbeeld, gedetailleerd hoeveel vrouwen hun wielen ronddraaiden terwijl ze contact hadden met Poshmark in de hoop geld te verdienen met hun kasten, zonder resultaat. De Poshmark-verkopers klaagden dat ze meer moesten doen dan alleen hun items opsommen, verkopen, verpakken en verzenden – ze moesten ook deelnemen aan de gemeenschap om hun items te laten ontdekken.

Curtsy heeft een heel andere kijk. Het wil het voor losse verkopers gemakkelijker en sneller maken om items op de lijst te zetten door de hoeveelheid werk die nodig is om te verkopen te verminderen. Het maakt ook niet uit hoeveel volgers een verkoper heeft, waardoor zijn marktplaats aantrekkelijker wordt voor nieuwe verkopers.

“Het grote gat in de markt is echt voor losse verkopers – mensen die niet geïnteresseerd zijn in professionele verkoop”, legt Curtsy CEO David Oates uit. “In vrijwel elke andere app waarover je hebt gehoord, verdringen professionele verkopers de alledaagse vrouwen echt. Een deel daarvan is de wrijving van het hele proces ”, zegt hij.

Op Curtsy is het noteringsproces veel meer gestroomlijnd.

De app maakt gebruik van een combinatie van machine learning en menselijke beoordeling om verkopers te helpen hun items te verkopen, waardoor hun verkoopkansen toenemen. Wanneer verkopers hun item voor het eerst in de app vermelden, zal Curtsy een prijs aanbevelen en vervolgens details invullen zoals het merk, de categorie, de subcategorie, het verzendgewicht en de voorgestelde verkoopprijs, met behulp van machine learning-systeemtraining over de eerder verkochte items op zijn marktplaats. Menselijke beoordeling lost eventuele fouten in dat proces op.

Ook voordat items worden gepost, verbetert Curtsy de afbeeldingen en snijdt ze deze bij, evenals eventuele andere problemen met de lijst, en modereert lijsten op spam. Dit proces helpt om de vermeldingen in de app voor alle verkopers te standaardiseren, waardoor iedereen een eerlijke kans krijgt om hun items te laten ontdekken en kopen.

Een ander uniek kenmerk is hoe Curtsy de generatie Z bedient van jonge millennials (leeftijd 15-30), die vaak geen verzendbenodigdheden of zelfs een printer hebben om een ​​verzendetiket te produceren.

Nieuwe verkopers ontvangen een gratis starterkit met Curtsy-merkartikelen voor het thuis verpakken van hun items, zoals poly-mailers in verschillende formaten. Omdat ze meer benodigdheden nodig hebben, worden de kosten daarvan in de verkoopstroom ingebouwd, zodat u er niet expliciet voor hoeft te betalen – het wordt gewoon van uw inkomsten afgetrokken. Curtsy helpt verkopers ook bij het plannen van een gratis USPS-ophaling om een ​​reis naar het postkantoor te besparen, en het zal verkopers zelfs een verzendlabel sturen, indien nodig.

“Een van de dingen die we ons snel realiseerden, is dat Gen Z niet echt printers heeft. We hebben dus eigenlijk een labelservice en we sturen je het label gratis per post vanuit centra in het hele land ”, zegt Oates.

Later, wanneer een koper van een artikel dat bij Curtsy is gekocht, klaar is om het door te verkopen, kan hij dat met één tik doen – hij hoeft het niet te fotograferen en opnieuw te beschrijven. Dit versnelt ook het verkoopproces.

Over het algemeen kan het gebruik van technologie, uitbestede teams die aanbiedingen verbeteren en extra functies zoals benodigdheden en labels duur zijn. Maar Curtsy gelooft dat het eindresultaat is dat ze meer losse verkopers naar de wederverkoopmarkt kunnen brengen.

“Welke kosten we ook hebben, ze moeten in dienst staan ​​van een grotere liquiditeit, zodat we sneller kunnen groeien en meer mensen kunnen toevoegen”, zegt Oates. “In het geval van de labelservice zijn dat mensen die anders niet zouden kunnen deelnemen aan online verkopen. Er is geen andere app waarmee ze zonder printer kunnen verkopen. “

Dit systeem lijkt tot nu toe te werken. Curtsy heeft nu enkele honderdduizenden mensen die kopen en verkopen via de iOS-app, met een gemiddeld transactietarief van drie gekochte of verkochte items per maand. Toen de nieuwe ronde eind 2020 werd afgesloten, rapporteerde het bedrijf een GMV-omzet van $ 25 miljoen en een gemiddelde maandelijkse groei van ongeveer 30%. Tegenwoordig genereert Curtsy inkomsten door 20% commissie op verkoop (of $ 3 voor items onder $ 15.)

Het team bestond tot voor kort uit slechts vijf mensen, waaronder mede-oprichters David Oates, William Ault, Clara Agnes Ault en Eli Allen, plus een contractueel personeelsbestand. Met de Serie A zal Curtsy uitbreiden, met name door te investeren in nieuwe rollen binnen product en marketing om het te helpen opschalen. Het zal zich ook richten op het ontwikkelen van een Android-versie van zijn app in het eerste kwartaal van 2021 en het verder uitbouwen van zijn aanwezigheid op het web.

“Nooit eerder hebben we zo’n sterke overlap tussen kopers en verkopers op een consumentenmarkt gezien”, zei Damir Becirovic van Index Ventures over de investering van het bedrijf. “Wij geloven dat de ongelooflijke liefde voor Curtsy een indicatie is van een grote markt in wording,” voegde hij eraan toe.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

10 nummers die herinneringen oproepen aan mijn reizen: de afspeellijst van Emma John

Keane O'Hara door John Doyle, John McCusker, Mike McGoldrickIk ontmoette het trio achter deze baan voor het eerst in een hotel aan de...

Hit tv-show Frasier om na 20 jaar nieuw leven in te blazen

Kelsey Grammer, die Frasier Crane speelde, zal terugkeren, maar het is niet bekend of andere castleden dat ook zullen doen. Source link

Chinese elektrische auto van £ 3.200 neemt het op tegen Tesla

Het elektrische mini-voertuig dat wordt gemaakt door de grootste autofabrikant van China, verkoopt nu Tesla twee tegen één. Source link

Zijn Australiërs verliefd geworden op Sydney en Melbourne?

Uit cijfers blijkt dat Australiërs de grote steden verlaten op zoek naar een betere levenskwaliteit. Source link

Recent Comments