Friday, February 26, 2021
Home Technologie Cannabis marketing startup Fyllo neemt DataOwl over

Cannabis marketing startup Fyllo neemt DataOwl over


Fyllo is in het bezit gekomen van DataOwl, een bedrijf dat marketing- en loyaliteitstools aanbiedt aan cannabiswinkeliers.

Fyllo zei dat het al werkt met 320 cannabiswinkels in 25 staten (plus Puerto Rico en Jamaica). Volgens Chief Marketing Officer Conrad Lisco stelt deze overname het bedrijf in staat om de ‘eerste end-to-end marketingoplossing’ in de branche aan te bieden, een combinatie van consumentengegevens, digitale advertenties en naleving van regelgeving (dankzij Fyllo’s overname van CannaRegs vorig jaar) en, via DataOwl, CRM en loyaliteit gekoppeld aan het verkooppuntsysteem van een bedrijf.

Zo zei oprichter en CEO Chad Bronstein (voorheen Chief Revenue Officer bij digitaal marketingbedrijf Amobee) dat winkeliers het Fyllo-platform kunnen gebruiken om promotieteksten naar vaste klanten te sturen, terwijl ze er vooral voor zorgen dat die campagnes volledig binnen zijn. naleving van staats- en plaatselijke voorschriften. Hij voegde eraan toe dat het platform uiteindelijk in andere gereguleerde industrieën kan worden gebruikt buiten cannabis.

“Schoonheid, gokken, enz. – dezelfde dingen moeten gebeuren in elke gereguleerde branche, ze zouden allemaal profiteren van loyaliteit en automatisering van compliance”, zei Bronstein.

Bovendien voerde hij aan dat reguliere merken steeds meer geïnteresseerd zijn in het gebruik van gegevens over cannabis- en CBD-consumenten, zoals blijkt een onderzoek van Forrester in opdracht van Fyllo.

Lisco zei dat deze overname op een cruciaal moment komt voor de cannabisindustrie, met apotheken geclassificeerd als essentiële bedrijven in veel staten, net zoals aanhoudende impuls achter de legalisatie van marihuana.

“In 2020 werd cannabis volwassen”, zei hij. “We zouden zeggen dat het binnen 10 maanden van illegaal naar essentieel is geworden … 2021 gaat echt over endemisch kijken [marijuana] merken proberen te schalen, zodat ze kunnen profiteren van de explosieve groei. Ze zijn historisch uitgesloten van de soorten geïntegreerde marketingmogelijkheden die andere niet-endemische zijn [mainstream] merken gebruiken wanneer ze naar de markt gaan. “

Bronstein zei dat Fyllo ernaar streeft om die mogelijkheden naar marihuanamerken te brengen, eerst door de nalevingsmogelijkheden in het DataOwl-product te brengen. Het bedrijf streeft ook naar het creëren van een nationaal platform voor cannabisloyaliteit, waardoor een marihuanadetailhandelaar in de ene staat gemakkelijk zijn marketingcapaciteiten kan uitbreiden naar andere staten op een conforme manier.

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. De medeoprichters van DataOwl Dan Hirsch en Vartan Arabyan vervoegen Fyllo, net als de rest van hun team, waardoor het totale personeelsbestand van het bedrijf op 110 komt.

“Door te integreren met Fyllo, zullen de oplossingen van DataOwl een zo breed mogelijk publiek bereiken via het meest innovatieve marketingplatform in de branche”, zei Hirsch in een verklaring.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments