Friday, February 26, 2021
Home Technologie Alibaba-aandelen springen omhoog bij Jack Ma's eerste optreden in 3 maanden -...

Alibaba-aandelen springen omhoog bij Jack Ma’s eerste optreden in 3 maanden – TechCrunch


De oprichter van de miljardair van Alibaba dook weer op toen hij drie maanden na zijn laatste openbare optreden in oktober met 100 leerkrachten op het platteland sprak via een videogesprek, waarmee hij de aandelen van het e-commercebedrijf met meer dan 8% in Hong Kong liet stijgen.

Een opname van het gesprek werd eerst gepost op een nieuwsportaal gesteund door de regering van Zhejiang, de oostelijke provincie waar het hoofdkantoor van Alibaba is gevestigd, en de video is geverifieerd door een woordvoerder van Alibaba.

Speculaties dwarrelden rond Ma’s verblijfplaats nadat media in december meldden dat hij het opnemen van een tv-programma dat hij had gemaakt, had overgeslagen. Ma, bekend om zijn liefde voor de schijnwerpers, zag zijn e-commerce-imperium Alibaba en fintech-gigant Ant Group de afgelopen maanden steeds meer in het vizier van de Chinese autoriteiten staan.

Ma verscheen voor het laatst in het openbaar op een conferentie waar hij het financiële reguleringssysteem van China hekelde voor een kamer van hooggeplaatste functionarissen. Zijn controversiële opmerking, volgens rapporten, bracht de Chinese toezichthouder ertoe abrupt te stoppen Ant’s beursintroductie, die de grootste openbare aandelenverkoop aller tijden.

Ant heeft sindsdien gewerkt aan herstructurering van bedrijven en naleving van de regelgeving onder leiding van de overheid. Alibaba, het grootste e-commerceplatform van China, kwam ook onder de loep toen marktregulatoren een onderzoek begonnen naar zijn vermeende monopolistische praktijken.

Sommigen beweren dat de recente onderdrukking van het internetimperium van Jack Ma een teken is van het groeiende onbehagen van Peking over de superrijke en particuliere machtsmakelaars in het land.

“Tegenwoordig controleren Alibaba en zijn aartsrivaal Tencent meer persoonlijke gegevens en zijn ze nauwer betrokken bij het dagelijks leven in China dan Google, Facebook en andere Amerikaanse tech-titanen in de Verenigde Staten. En net als hun Amerikaanse tegenhangers, pesten de Chinese giganten soms kleinere concurrenten en doden ze innovatie, ” schreef Li Yuan voor de New York Times.

“Je hoeft geen lid van de Communistische Partij te zijn om redenen te zien om ze in toom te houden.”

In de clip van 50 seconden zie je Ma rechtstreeks in de camera praten tegen wat lijkt op decoratieve schilderijen die een typisch Zhejiang waterstadje uitbeelden. Tussen een stapel boeken wordt een kunstgeschiedenisboek getoond, naast een vaas met verse bloemen en een keramisch beeldje van een stevige, liggende man die er ontspannen en tevreden uitziet.

Ma sprak de 100 leraren toe die de Jack Ma Rural Teachers Award ontvingen, die werd ingesteld door de Jack Ma Foundation om elk jaar uitstekende leraren op het platteland te identificeren. De video laat ook kort zien dat Ma op 10 januari een kostschool op het platteland in Zhejiang bezoekt. De prijsuitreiking is dit jaar online gezet vanwege de pandemie, vertelde Ma aan de ontvangers van de prijs.

Toen Ma zijn pensioenplan aankondigde, beloofde hij terug te keren naar zijn onderwijswortels en meer tijd besteden aan filantropie op het gebied van onderwijs, hoewel de oprichter nog steeds een aanzienlijke macht heeft over Alibaba door plaats te nemen in de machtigen Alibaba-partnerschap. De legendarische miljardair begon zijn carrière als leraar Engels in Hangzhou, en op Weibo, het Chinese Twitter-equivalent, noemt hij zichzelf de “ambassadeur voor leerkrachten op het platteland”.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments