Friday, February 26, 2021
Home Technologie Afrikaanse edtech-startup uLesson haalt een Series A-TechCrunch van $ 7,5 miljoen binnen

Afrikaanse edtech-startup uLesson haalt een Series A-TechCrunch van $ 7,5 miljoen binnen


ULes, een in Nigeria gevestigde edtech-startup die digitaal curriculum aan studenten verkoopt via SD-kaarten, heeft $ 7,5 miljoen opgehaald in Serie A-financiering. De ronde wordt geleid door Owl Ventures, die is gesloten meer dan een half miljard aan nieuw fondsgeld slechts maanden geleden. Andere deelnemers zijn onder meer LocalGlobe en bestaande investeerders, waaronder TLcom Capital en Founder Collective.

De financiering komt iets meer dan een jaar geleden dat uLesson haar afsloot $ 3,1 miljoen seed-ronde in november 2019. Het grootste verschil van de startup tussen nu en dan zijn niet alleen de miljoenen die ze op de bank hebben staan, het is de impact van de coronaviruspandemie op haar hele waardepropositie.

ULesson kwam op de markt, enkele weken voordat de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus een pandemie verklaarde. De startup, die SD-kaarten gebruikt als een manier om inhoud met lage bandbreedte te leveren, zag een golf van slimme apparaten in heel Afrika huizen binnendringen terwijl studenten zich aanpasten aan onderwijs op afstand.

“De grond werd nat op een manier die we niet eerder zagen”, zei oprichter en CEO Sim Shagaya. “Het opent de wereld voor ons om allerlei werkelijk verbazingwekkende dingen te doen die we wilden doen in de wereld van edtech die je niet strikt offline kunt doen”, voegde de oprichter toe.

Net als veel andere edtech-startups heeft uLesson geprofiteerd van de snelle adoptie van onderwijs op afstand. Dankzij zijn positionering als hulpmiddel voor aanvullend onderwijs kon het maand op maand een groei van 70% realiseren, zei Shagaya. De oprichter zegt dat de winst op het gebied van digitale infrastructuur hen in staat zal stellen “dit jaar volledig online te gaan tegen het tweede kwartaal”.

Het kost een jaarlijkse vergoeding van $ 50, en de app is meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Met een nieuwe vraag ziet Shagaya uLesson evolueren naar een live, online platform in plaats van een offline, asynchrone inhoudsspel. De startup experimenteert al met live tutoring: het testte een functie waarmee studenten vragen konden stellen terwijl ze door vooraf opgenomen materiaal gingen. De startup kreeg elke dag meer dan 3.000 vragen en de vraag was zo hoog dat ze de testfunctie moesten onderbreken.

“We willen dat je op een knop kunt drukken en onmiddellijke steun krijgt van een student die ergens op het continent zit en die in feite een meester is in wat je studeert”, zei hij. De trend van inhoudgerichte startups die een live tutoring-laag toevoegen, zet zich voort als je kijkt naar Chegg, Quizlet, Brainly en anderen.

Het bredere landschap

Startups met e-learning zijn enorm in opkomst na het coronavirus. Het heeft geleid tot een toestroom van bijlesmarktplaatsen en inhoud die studenten belooft te dienen. Een van de meest waardevolle startups in edtech is Byju’s, dat online leerservices aanbiedt en studenten voorbereidt op tests.

Maar Shagaya denkt niet dat concurrenten, zelfs die van Byju, de moer hebben gekraakt over hoe dit op een digitale manier voor Afrikaanse markten moet worden gedaan. Er zijn stagebureaus in Zuid-Afrika en Kenia en offline bijlesmarktplaatsen die mensen naar studentenhuizen sturen, maar geen duidelijke leider vanuit het perspectief van een digitaal curriculum.

“Iedereen ziet dat Afrika een grote kans is”, zei Shagaya. “Maar iedereen ziet ook dat je een lokaal team nodig hebt om dit uit te voeren.”

Shagaya denkt dat de kansen in Afrikaanse edtech enorm zijn vanwege twee redenen: een jonge bevolking en een diepe penetratie van particuliere scholieren. Gecombineerd kunnen die feiten een schat aan studenten opleveren die over het geld beschikken en bereid zijn te betalen voor aanvullend onderwijs.

De grootste hindernis voor uLesson, en elke edtech-startup die profiteerde van pandemische winsten, is de distributie en de resultaten. ULesson heeft geen gegevens over effectiviteit en resultaten gedeeld, maar zegt dat het bezig is met het uitvoeren van een onderzoek met de Universiteit van Georgia om meesterschap te volgen.

“Inhoudelijke inspanningen en producten [will] leef of sterf bij het altaar van distributie, ‘zei Shagaya. De oprichter merkte op dat in India bijvoorbeeld vooraf opgenomen video’s het goed doen vanwege sociale nuances en cultuur. ULesson probeert de perfecte saus te vinden voor video’s in markten in heel Afrika en die in het product te integreren.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments