Saturday, February 27, 2021
Home Technologie PPRO haalt $ 180 miljoen op tegen een waardering van $ 1...

PPRO haalt $ 180 miljoen op tegen een waardering van $ 1 miljard om de gefragmenteerde betalingswereld samen te brengen – TechCrunch


De pandemie heeft de verschuiving van de meeste handel in e-commerce het afgelopen jaar versneld, en dat heeft geleid tot een nieuwe focus op startups die helpen dat proces mogelijk te maken.

In de nieuwste ontwikkeling, PPRO, een in Londen gevestigde startup die een platform heeft gebouwd om het voor marktplaatsen, betalingsproviders en andere e-commercespelers gemakkelijker te maken om gelokaliseerde betalingen mogelijk te maken – dat wil zeggen betalingen doen en accepteren in welke vorm dan ook die lokale klanten het liefst gebruiken, die goed reiken meer dan standaardbetaalkaarten – heeft een ronde van $ 180 miljoen afgerond, waarmee de waardering van PPRO naar meer dan $ 1 miljard wordt gekatapulteerd.

PPRO (uitgesproken als “P-pro”, zoals in betalingsprofessionals) is van plan de financiering te gebruiken om door te gaan met uitbreiden in nieuwere markten.

Simon Black, de CEO van PPRO, zei in een interview dat twee specifieke aandachtsgebieden het komende jaar meer activiteit zullen zijn in Aziatische landen zoals Singapore en Indonesië, evenals Latijns-Amerika, waar het bedrijf een lokale speler heeft overgenomen, allpago, terug in 2019.

In beide gevallen komt de kans in de vorm van een hoge groei als gevolg van meer transacties die online gaan, evenals de chaos die de gefragmenteerde betalingsmarkt is.

Het kapitaal is afkomstig van een groep investeerders waaronder Eurazeo Growth, Sprints Capital en Wellington Management. Het komt op de hielen van $ 50 miljoen rond het bedrijf opgeheven afgelopen augustus van Sprints, samen met Citi en HPE Growth; en nog een $ 50 miljoen opgehaald in 2018 geleid door strategische investeerder PayPal.

PayPal, naast Citi, Mastercard Payment Gateway Services, Mollie en Worldpay behoren tot de 100 grote wereldwijde klanten van PPRO, die de API’s van het bedrijf gebruiken voor een verscheidenheid aan functies, waaronder gelokaliseerde gateway-, verwerkings- en merchant acquirer-services.

Door de vloed aan activiteit van consumenten en bedrijven die meer online kopen – een bijproduct van de pandemie die ertoe leidt dat veel bedrijven hun fysieke activiteiten momenteel stilleggen – heeft het bedrijf de transactievolumes tussen Q4 2020 en hetzelfde kwartaal in 2019 verdubbeld.

PPRO is niet het enige bedrijf dat zich op die mogelijkheid richt.

De fragmentatie van financiële diensten in het algemeen – waar realistisch gezien, is er slechts een handvol soorten transacties die kunnen worden uitgevoerd (meestal: deposito’s, betalingen, krediet), maar letterlijk duizenden permutaties en methoden om ze te maken, met specifieke markten en hun populaties die typisch samenvloeien rond hun eigen gelokaliseerde selecties.

Dat heeft geleid tot de opkomst van een aantal bedrijven die ‘banking as a service’ of ‘fintech as a service’ aanbieden, waarbij een technische aanbieder op de achtergrond een aantal diensten samenvoegt, soms duizenden, en maakt het voor hun klanten gemakkelijker, door middel van een API, om die diensten in te pluggen zodat hun eigen klanten ze gemakkelijker kunnen gebruiken, meestal verbonden met een reeks andere diensten die aan hen worden geleverd, zoals geldbeheer.

Anderen in deze ruimere ruimte die betalingen en andere fintech-diensten omvatten, zijn onder meer Rapyd, Mambu, Gedachte Machine, Temenos, Edera, Adyen, Stripe en nieuwere spelers zoals Eenheid, waarbij veel van deze bedrijven de afgelopen tijd met name grote bedragen hebben opgehaald om te verdubbelen ten opzichte van wat momenteel een snelgroeiende markt is.

Het unieke van PPRO is dat het een early mover was op het gebied van het identificeren van het raadsel van fragmentatie in betalingen voor bedrijven die in meer dan één land of regio actief zijn, en dat het alleen in betalingen is blijven spelen, zonder een sprong naar aangrenzende diensten.

“We zijn ultra gefocust omdat het lokale betalingsprobleem steeds groter wordt”, zei Black, die gelooft dat “de kloof tussen wat een consument wil gebruiken, maar ook hun eetlust en de wildgroei aan betalingsopties” allemaal bijdragen aan meer complexiteit ( met als afweging meer keuzes voor consumenten, maar mogelijk evenzeer te veel keuze?).

Zoals Black het ziet, heeft de focus van het bedrijf op betalingen het meer momentum gegeven om betere technologie te bouwen, specifiek om dat wereldwijd aan te pakken.

“PPRO bouwt oplossingen voor prestaties in industriële kracht. Het groeit snel omdat er geen andere spelers zijn die echt wereldwijd zijn. We globaliseren om de behoeften van klanten die willen nationaliseren te ondersteunen, dus we hebben de mogelijkheid om ons te concentreren op betalingen, om een ​​strategische outsourcepartner te zijn. “

Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor productuitbreiding: naast betalingen benadrukte Black productconformiteit en betere analyses als twee gebieden waarop het bedrijf al actief is en meer voor klanten zal doen.

“Waar we samenwerken en waarde bieden, is het anticiperen op veranderingen in de consumentenvraag”, merkte hij op. “We houden in de gaten hoe klanten deze methoden gebruiken en – of u nu een serviceprovider, een meubel- of reisorganisatie bent – bepalen wat de beste relevante betaalmethoden zijn.” Diensten zoals open bankieren, tools voor banken om betalingen rechtstreeks vanaf de rekeningen van klanten mogelijk te maken, of ‘buy-now-pay-later’-betalingen zijn voorbeelden, zei hij, van gebieden die spreken over verdere kansen.

“We zijn verheugd Simon en het team van PPRO te ondersteunen bij het blijven ontwikkelen van de beste lokale betalingsoplossingen”, aldus Nathalie Kornhoff-Brüls, Managing Director bij Eurazeo Growth, in een verklaring. “Alle tekenen voor de toekomst geven aan dat digitale handel, en nog meer grensoverschrijdende handel, exponentieel zal blijven groeien, terwijl de innovatie in betaalmethoden sterk blijft. Als gevolg hiervan wordt het faciliteren van lokale betalingen steeds complexer. Betalingsdienstaanbieders hebben echter geen keuze meer, aangezien handelaren en hun klanten aandringen op adoptie. “

“PPRO heeft bewezen dé probleemoplosser te zijn op dit gebied, door de lokale betalingstechnologie en expertise te leveren waarop ‘s werelds grootste betalingsspelers vertrouwen. Onze investering weerspiegelt ons vertrouwen in het groeipotentieel voor PPRO en we zijn verheugd om PPRO en zijn team te ondersteunen tijdens hun reis, ”voegde Voria Fattahi, een partner bij Sprints Capital, toe in een afzonderlijke verklaring.



Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments