Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Elon Musk zei dat het 'Geen vlammenwerper' was. - TechCrunch

Elon Musk zei dat het ‘Geen vlammenwerper’ was. – TechCrunch


Na twee dagen opgesloten in een Italiaanse gevangenis, kon de Amerikaan Max Craddock eindelijk zijn zaak aanhangig maken bij een rechter.

‘Het is geen oorlogswapen’, zijn advocaat vertelde de onderzoeksrechter. “Het is speelgoed dat ze aan kinderen verkopen.”

Craddock werd in juni 2018 gearresteerd in de Sardijnse havenstad Olbia nadat hij probeerde aan boord te gaan van een privéfeestbus met een vlammenwerper van Elon Musk’s nieuwste startup, Het saaie bedrijf. Craddock had zijn vlammenwerper zwart geverfd en daarop de naam geschreven van een drijvend muziekfestival in de Bahama’s dat hij vorig jaar had bijgewoond terwijl hij in een reality tv-show speelde Onverankerd.

Gealarmeerd door de aanblik van wat hij dacht dat een pistool was, weigerde de buschauffeur weg te rijden en belde toen de politie.

“Ze waren in het begin erg kil”, vertelde Craddock aan TechCrunch in een recent telefonisch interview. ‘Maar naarmate de nacht vorderde, werd het steeds erger. Ik heb de eerste nacht in de gevangenis in Olbia doorgebracht en daarna hebben ze me naar de gevangenis gebracht. “

Toen Craddock erin slaagde een advocaat te krijgen, vertelde ze hem dat de rechter hem waarschijnlijk gewoon zou laten gaan met een waarschuwing. In plaats daarvan beval de magistraat hem terug naar zijn cel. Dat was het moment waarop Craddock, hieronder afgebeeld, vernam dat het bezit van een vlammenwerper in Italië een gevangenisstraf van 10 jaar kan dragen.

Een paar maanden later zat auteur John Richardson in zijn huis in Londen te werken, toen er luid op de deur werd geklopt. Hij opende het en vijf politieagenten stormden binnen met tasers en tactische uitrusting.

“Ik denk dat een paar van hen ook handvuurwapens hadden,” vertelde Richardson aan TechCrunch. “Maar daar ben ik een beetje wazig over, want mijn benen gingen wiebelig.”

De politieagenten gingen Richardson op zijn bank zitten en vertelden hem dat ze een huiszoekingsbevel hadden. “Ik dacht: wat is hier aan de hand?” Herinnerde Richardson zich. “Toen klikte er iets en ik zei: ‘Gaat dit over de vlammenwerper?'”

De aanval ging inderdaad over zijn vlammenwerper.

Craddock en Richardson zijn niet de enige klanten van Boring Company die het slachtoffer zijn geworden van wetshandhaving.

Bij meer dan 1.000 kopers van vlammenwerpers in het buitenland zijn hun apparaten geconfisqueerd door de douane of de lokale politie, met veel boetes en wapenlasten. In de VS zijn de vlammenwerpers betrokken bij ten minste één lokaal en één federaal strafrechtelijk onderzoek. Er zijn ook ten minste drie gelegenheden geweest waarbij de apparaten van de Boring Company te zien waren in wapenuithalingen die in beslag werden genomen door verdachte drugsdealers.

Het resultaat: wat Musk en zijn leger fans dachten dat het gewoon een van zijn geldverslindende leeuweriken was, heeft reële gevolgen voor mensen en landen die niet bij de grap betrokken zijn.

The Boring Company reageerde niet op gedetailleerde vragen van TechCrunch voor dit verhaal.

De vonk van een idee

Geïnspireerd door het verkeer in Los Angeles, lanceerde Musk in december 2016 The Boring Company. De missie van de startup was om verkeersopstoppingen in de stad op te lossen door auto’s door kleine tunnels te laten rijden. Maar het opnieuw ontwerpen van riooltunnelingstechnologie om een ​​revolutionair ondergronds transportnetwerk te bouwen is niet goedkoop. In een poging om meer bekendheid en fondsen te werven, kondigde Musk in december 2017 een beperkte serie nieuwe vlammenwerpers aan, ontworpen en gemerkt door The Boring Company.

Het was een regeling die eerder dat jaar tot resultaten had geleid. Musk haalde $ 1 miljoen op slechts enkele weken na de lancering van de verkoop van een hoed van $ 20 Boring Company.

“Ik ben een grote fan van Spaceballs, de film,” vertelde Musk Joe Rogan tijdens een beruchte podcast in 2018. “Ze hebben een vlammenwerper in de merchandisingsectie van Spaceballs, en daar zijn de kinderen dol op.”

Het apparaat maakt gebruik van een standaard propaangasfles en is functioneel vergelijkbaar met propaantoortsen voor het smelten van ijs, het doden van onkruid of het aanbrengen van dakbedekkingsmaterialen. Maar met zijn geweerstijl, pistoolgreep en sci-fi-stijl, had de vlammenwerper van de Boring Company een heel andere esthetiek – meer post-apocalyptisch feestaccessoire dan het dagelijkse onderhoud van de tuin.

Musk deed zijn best om de verkoop te hype, tweeten naar zijn Twitter-volgers, die op dat moment ongeveer 22 miljoen telden: “Vlammenwerper is de beste manier om je open haard / BBQ aan te steken. Je hoeft niet langer een sierlijke ‘lucifer’ te gebruiken om aan te steken! “

Hij gaf ook een lanceringsfeest in Los Angeles, waar Craddock een van de eerste 1.000 klanten was die een vlammenwerper verzamelde, net voor zijn Europese reis. “Ik heb de gasfles verwijderd, de vlammenwerper in mijn handbagage gedaan en had geen problemen op de vluchten”, zei hij.

Musk’s invloed en de aantrekkingskracht van het product zorgden voor een winnende combinatie.

“Ik was niet van plan om dingen in brand te steken,” zei Richardson. “Ik dacht gewoon dat het er best gaaf uitzag, en het was iets dat ik later voor veel meer geld zou kunnen omdraaien.”

The Boring Company zou 20.000 vlammenwerpers maken en ze voor $ 500 per stuk verkopen, wat het jonge bedrijf $ 10 miljoen opleverde.

‘Geen’ vlammenwerper

De 20.000 vlammenwerpers waren snel uitverkocht, met bestellingen van over de hele wereld. Toen de verzenddatum naderde, realiseerde The Boring Company zich echter dat haar verzengende nieuwe product ook een legale hete aardappel zou kunnen zijn.

“Er wordt ons verteld dat verschillende landen de verzending ervan zouden verbieden, dat ze vlammenwerpers zouden verbieden”, zei Musk in 2018 tegen Rogan. “Dus om dit probleem voor alle douaneagentschappen op te lossen, hebben we het gelabeld: ‘Geen vlammenwerper.’ ”

“Werkte het? Was het effectief? ” vroeg Rogan. “Ik weet het niet. Ik denk het wel. Ja, ‘antwoordde Musk.

Het juiste antwoord was nee.

In Londen kwam de vlammenwerper onder de aandacht van Operatie Viper, een snel reagerende team dat zich toelegt op de aanpak van wapencriminaliteit. In samenwerking met douanebeambten volgde Viper de vlammenwerpers van Musk op weg naar de hoofdstad van het land. “Er is een discussie gaande of dit vuurwapens zijn”, schreef een van de Viper-officieren in een e-mail aan Richardson. “Soortgelijke vlammenwerpers zijn overal in Londen in beslag genomen.” Een Londenaar zijn laptop en verschillende mobiele telefoons samen met de vlammenwerper in beslag genomen.

Vlammenwerperaanvallen vonden ook plaats in het VK en in heel Europa. Een YouTube-vlogger in Manchester was doelwit van de politie nadat hij de gadget van de Boring Company in een van zijn video’s had opgenomen, tot 1.000 kopers in Zwitserland apparaten geconfisqueerd en boetes opgelegd. Een van hen bracht zijn zaak voor de rechter en zei dat de vlammenwerper weinig verschilde van een bunsenbrander op school. Hij verloor.

Niet alleen een Europees probleem

Zonder de onmiddellijke controle van de douane duurde het langer voordat het verzet tegen de vlammenwerpers van Musk in de Verenigde Staten arriveerde. Maar in juni 2019 diende een democratische wetgever in de senaat van de staat New York een wetsvoorstel in dat het bezit en het gebruik van Musks vlammenwerper strafbaar zou stellen.

“Elon Musk’s Boring Company heeft een nieuwe vlammenwerper uitgebracht … zonder enige bezorgdheid over de opleiding van de kopers of hun redenen om te kopen,” leest S1637. “Dit wetsvoorstel stelt dat het bezitten en gebruiken van een vlammenwerper een misdaad is, tenzij deze wordt gebruikt voor landbouw-, bouw- of historische verzamelingsdoeleinden. Deze gevaarlijke apparaten mogen niet aan burgers worden verkocht en het gebruik moet worden beperkt tot getrainde professionals. “

Niet elke politiemacht gelooft dat nieuwe wetten nodig zijn – ze vinden dat bestaande wetten voldoende zijn. In juni 2020 heeft de politie in Springfield, Massachusetts, stopte een auto voor een ontbrekende keuringssticker. Een van de agenten zag wat hij dacht dat een geweer was dat verborgen was onder een stoel – eigenlijk een vlammenwerper van Boring Company. De eigenaar, passagier Brandon McGee, werd beschuldigd van het dragen van een gevaarlijk wapen en een “helse machine” (een apparaat om levens of eigendommen in gevaar te brengen door middel van vuur).

Dezelfde maand stuitten FBI-agenten die een huiszoekingsbevel tegen een man uit Pennsylvania, Brandon Althof Long, op de vlammenwerper van zijn Boring Company tegen een muur. Lang was aangeklaagd door een federale grand jury op beschuldiging van samenzwering tot oproer en het veroorzaken van burgerlijke wanorde, en samenzwering om vuur te gebruiken om een ​​misdrijf te plegen, tijdens rellen in Ohio die protesteerden tegen politiegeweld.

De agenten grepen de vlammenwerper uit bezorgdheid over hun veiligheid, die later geoorloofd was door een Amerikaanse districtsrechter. “Andere personen zouden zich in het huis kunnen bevinden en de vlammenwerper zou kunnen zijn gebruikt om officieren in gevaar te brengen terwijl ze zich terugtrokken uit het huis van Long”, schreef ze.

Nieuwe items zoals vlammenwerpers worden zelden in de wet gespecificeerd, zegt Ryan Calo, een professor in de rechten en mede-oprichter van het Tech Policy Lab aan de Universiteit van Washington. “Sommige voorwerpen – zoals geweren of veermessen – zijn ‘per se’ wapens, wat betekent dat het altijd wapens zijn. Maar de meeste statuten hebben ook een ‘of ander dodelijk wapen’-clausule, wat inhoudt dat alles wat ernstig lichamelijk letsel kan veroorzaken, zelfs een steen, in de juiste omstandigheden een wapen kan zijn, ”zei hij.

Het probleem is: welke omstandigheden? Een vuurspuwende onkruidverdelger trekt misschien niet de aandacht van de politie, terwijl een soortgelijk apparaat in de vorm van een aanvalsgeweer eerder als bedreigend wordt beschouwd. “En als je het item gebruikt tijdens het plegen van een ander misdrijf, kan dit leiden tot een duidelijke overtreding van het gebruik van een dodelijk wapen om een ​​misdrijf te plegen,” zei Calo.

Ondanks dat Musk de Not a Flamethrower als een onderhoudend stuk speelgoed uitbeeldt, behandelen politiediensten – en criminelen – in Noord-Amerika ze steeds vaker als gevaarlijke wapens. Op het platteland van Wisconsin leidde een tweejarig onderzoek naar verdovende middelen ertoe dat de politie in juli 2020 twee mannen arresteerde met een schat aan drugs, contant geld en wapens. Onder de cocaïne, pistolen en aanvalsgeweren die prominent op de traditionele foto van inbeslagname stonden, bevond zich een vlammenwerper van de Boring Company. Vergelijkbare aanvallen werden vertoond door politie in Canada in december en opnieuw deze maand.

De politie van Guelph legt items uit die in beslag zijn genomen, waaronder Not a Flamethrower, het nieuwe item dat wordt verkocht door The Boring Company. Afbeelding tegoed: Guelph Police

Geen enkel bedrijf heeft volledige controle over wat klanten met zijn producten doen. Dit is echter niet de eerste keer dat een product dat met Musk is verbonden, is misbruikt.

Tesla, de elektrische autofabrikant onder leiding van Musk, is bekritiseerd omdat hij zijn geavanceerde rijhulpsysteem Autopilot heeft genoemd en omdat hij de $ 10.000 add-on-optie Full Self-Driving (FSD) heeft aangeroepen, hoewel de bestuurder te allen tijde betrokken moet blijven en wettelijk aansprakelijk is. . Een Duitse rechtbank heeft verbood het bedrijf van het gebruik van de termen “Autopilot” of “volledig potentieel voor autonoom rijden” op haar website of in ander marketingmateriaal.

Voorstanders van veiligheid hebben betoogd dat het gebruik van termen als Autopilot en FSD de mogelijkheden van het systeem verkeerd voorstelt. De naam, samen met het ontbreken van een camera in de cabine die de bestuurder in de gaten houdt, heeft ertoe geleid dat eigenaren ver buiten de grenzen van het systeem zijn gegaan.

Video’s waarop Tesla-eigenaren te zien zijn die Autopilot en FSD misbruiken, zijn er in overvloed op YouTube. Sommigen hebben ruzie gehad met wetshandhavers. Een Canadese man werd aangeklaagd slapen in zijn Tesla terwijl het over de snelweg reed.

Eeuwige vlam

Afbeeldingscredits: Bryce Durbin

John Richardson kreeg uiteindelijk zijn Not a Flamethrower terug van de Metropolitan Police. Hij is nu van plan het uit het publieke oog te houden, in ieder geval totdat het de moeite waard is om te verkopen. “Ik blijf er maar al te lang op zitten”, zei hij. “En als er een zombie-apocalyps is, dan heb ik er tenminste een.”

Voorlopig blijft Craddock de enige persoon die TechCrunch kan identificeren als een gevangene uitsluitend voor het bezit van een Not A Flamethrower. “Het was een huiveringwekkende ervaring,” zei hij. “Ik zit in de middle of nowhere op Sardinië, op 24-uurs lockdown met een oudere man die maffia-vibes uitstraalt.”

Na bijna een week in de gevangenis, werd Craddock abrupt zijn bezittingen overhandigd (vlammenwerper opzij) en vrijgelaten. “Mijn advocaat vroeg de rechter: ‘Wil je echt de man op het internationale nieuws zijn die een Amerikaan in de gevangenis houdt vanwege dit speelgoed?’,” Zei hij. “Ik denk dat dat de sleutel was om me eruit te krijgen.”

Craddock nam het eerste vliegtuig naar huis. Hij zegt dat hij er nu spijt van heeft de vlammenwerper naar het buitenland te hebben gebracht en hem in het openbaar te dragen: “Ik had die week liever niet in een Italiaanse gevangenis doorgebracht, maar nu heb ik een geweldig verhaal.”

Hij heeft ook nog een vlammenwerper.

“Zodra ik terugkwam, heb ik een nieuwe gebouwd,” zei Craddock. “Je kunt YouTube-video’s volgen met links naar alles wat je nodig hebt. Het is vrij simpel. “

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments