Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf De strijd tegen de klimaatcrisis die wordt bemoeilijkt door de ongelijkheid van...

De strijd tegen de klimaatcrisis die wordt bemoeilijkt door de ongelijkheid van Covid-19, zegt WEF


Het aanpakken van het existentiële risico van de klimaatcrisis zal worden bemoeilijkt door de groeiende kloof tussen arm en rijk als gevolg van de Covid-19-pandemie, aldus het World Economic Forum.

De instantie die de jaarlijkse bijeenkomst van de mondiale elite in de Zwitserse stad Davos organiseert, zei dat de waarschuwingssignalen van de dreiging van infectieziekten de afgelopen 15 jaar zijn genegeerd, met rampzalige gevolgen.

Ondanks het verlies van bijna 2 miljoen levens aan Covid-19, de WEF’s globaal risicorapport ontdekte dat milieukwesties de komende jaren als het grootste gevaar worden beschouwd, zowel wat betreft impact als waarschijnlijkheid.

Klaus Schwab, de uitvoerend voorzitter van het WEF, zei: “In 2020 werd het risico van een wereldwijde pandemie werkelijkheid. Nu regeringen, bedrijven en samenlevingen de schade onderzoeken die het afgelopen jaar is aangericht, is het versterken van strategische vooruitzichten nu belangrijker dan ooit. “

Schwab voegde toe: “Toenemende maatschappelijke fragmentatie – die zich manifesteert door aanhoudende en opkomende risico’s voor de menselijke gezondheid, stijgende werkloosheid, groeiende digitale scheidslijnen en ontgoocheling bij jongeren – kan ernstige gevolgen hebben in een tijdperk van samengestelde economische, ecologische, geopolitieke en technologische risico’s.”

Het WEF-rapport zei dat de Covid-19-pandemie de langdurige gezondheids-, economische en digitale ongelijkheden had vergroot, waardoor het moeilijker werd om de internationale samenwerking te verzekeren die nodig is om uitdagingen zoals aantasting van het milieu te bestrijden.

Extreme weersomstandigheden werden als het grootste risico beschouwd, gemeten naar de waarschijnlijkheid dat ze zich voordoen, gevolgd door mislukking van klimaatactie, menselijke milieuschade, infectieziekten en verlies van biodiversiteit.

De top vijf risico’s in termen van impact waren infectieziekten, mislukking van klimaatactie, massavernietigingswapens, verlies van biodiversiteit en crises met natuurlijke hulpbronnen.

Voor het eerst beoordeelde het rapport de risico’s op basis van het moment waarop respondenten dachten dat ze een kritieke bedreiging voor de wereld zouden vormen. Gevaren op korte termijn – die zich in de komende twee jaar op elk moment kunnen voordoen – toonden bezorgdheid over infectieziekten, werkgelegenheidscrises, digitale ongelijkheid en ontgoocheling bij jongeren.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail

Op de middellange termijn – drie tot vijf jaar – denken de respondenten dat de wereld zal worden bedreigd door economische en technologische risico’s, waarvan het enkele jaren kan duren voordat ze werkelijkheid worden, zoals het uiteenspatten van de zeepbel, het stuklopen van de IT-infrastructuur, inflatie en schuldencrises. De zorgen op de langere termijn – vijf tot tien jaar – werden gedomineerd door existentiële bedreigingen, zoals massavernietigingswapens, ineenstorting van de staat en biodiversiteit.

Het WEF zei dat het voor regeringen en bedrijven moeilijk was om langetermijnrisico’s aan te pakken, maar de pandemie had aangetoond dat het negeren van de gevaren er niet voor zorgde dat ze minder snel zouden gebeuren.

De wereldwijde risico-enquête wordt normaal gesproken een week voor de jaarvergadering van het WEF vrijgegeven, maar de pandemie heeft ertoe geleid dat alleen een virtuele gebeurtenis mogelijk was. In mei staat in Singapore een fysieke bijeenkomst gepland.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments