Saturday, February 27, 2021
Home Technologie Startups op CES lieten zien hoe technologie ouderen en hun verzorgers kan...

Startups op CES lieten zien hoe technologie ouderen en hun verzorgers kan helpen – TechCrunch


De pandemie COVID-19 heeft de uitdagingen waarmee veel ouderen worden geconfronteerd, scherp in de schijnwerpers gezet. Oudere volwassenen zijn onder de hoogste risicogroepen voor het ontwikkelen van gevallen die ziekenhuisopname vereisen en verpleeghuizen waren bijzonder kwetsbaar voor uitbraken. Bij het omgaan met COVID-19 hebben ouderen ook met vele andere problemen te maken gehad, waaronder de moeilijkheid om toegang te krijgen tot medische zorg voor chronische aandoeningen tijdens lockdowns en isolatie.

Veel van deze problemen zullen na de pandemie niet verdwijnen. Volgens de Verenigde Natiesgroeit de wereldbevolking van 65-plussers sneller dan welke andere leeftijdsgroep dan ook. Tegelijkertijd is er een nijpend tekort aan zorgverleners, vooral voor ouderen die thuis willen blijven wonen in plaats van naar verpleeghuizen te verhuizen.

Technologie kan op veel manieren helpen: door zorgverleners te helpen (en burn-out te verminderen), senioren thuis gezondheidsmonitoring te laten uitvoeren en tools te creëren om isolatie tegen te gaan. Tijdens CES waren er verschillende “age-tech” presentaties. Een van de meest opvallende was AARP Innovation Lab, het startup-acceleratorprogramma van de non-profitorganisatie. Het presenteerde negen bedrijven op de virtuele show.

Zibrio’s slimme weegschaal voor het beoordelen van houdingsstabiliteit of balans

Een veelvoorkomend thema in de groep van AARP was technologie die ouderen helpt ‘ouder te worden’ of in hun huizen of gemeenschappen te blijven in plaats van naar een verpleeghuis te verhuizen. Bijvoorbeeld, Wielkussen ontwerpt toegankelijke woon- en werkruimtes die in bestaande structuren en locaties kunnen worden geïnstalleerd. Machtige gezondheid is een app die gebruikers koppelt aan gezondheidscoaches, gecertificeerde trainers en gepersonaliseerde voedingsplannen Zibrio, een schaal die de balans van gebruikers beoordeelt om te voorspellen of ze het risico lopen om te vallen, kan ook worden opgenomen in de thuisroutines.

Andere startups van AARP Innovation Lab richten zich ook op het helpen van zorgverleners. Bijvoorbeeld, FallCall-oplossingen‘maakt Apple Watch-apps die waarschuwingen sturen als er een val wordt gedetecteerd en gezinsleden helpen bij het controleren van gebruikers. Een andere app, genaamd Ianacare, helpt familieleden bij het coördineren van zorgtaken en om ondersteuning te vragen. Planning van het levenseinde is een van de emotioneel moeilijkste processen voor gezinnen, en Taarthelpt een “end-of-life-platform” door hulpmiddelen te bieden voor de planning van nalatenschap en gezondheidszorg, evenals middelen om familieleden te helpen omgaan met zorgkwesties en verdriet.

Andere startups concentreren zich op medische zorg. Voor mensen met chronische aandoeningen, Folia Gezondheid helpt de voortgang van behandelingen te volgen. Aan de klinische kant, EmbleemaMet de software kunnen klinische onderzoekers gegevens delen en studies ontwerpen, waardoor farmaceutisch onderzoek efficiënter wordt.

Andere opmerkelijke age-tech startups op CES inbegrepen Nobi, een slimme lamp die automatisch aangaat wanneer gebruikers opstaan ​​en waarschuwingen stuurt naar familieleden als ze vallen. Nobi kan ook gebruikt worden in woon- en verpleeghuizen.

Caregiver Smart Solution's app voor zorgverleners om taken te coördineren

Caregiver Smart Solution’s app voor zorgverleners om taken te coördineren

Slimme oplossingen voor zorgverleners is een veelzijdig platform dat het gemakkelijker maakt voor senioren om thuis te blijven met een op machine learning gebaseerde app voor vroege detectie van potentiële gezondheidsproblemen, valsensoren, monitoren en noodknoppen. Voor mensen met incontinentie, DFree, een draagbaar apparaat, kunnen stress verminderen door te controleren hoe vol hun blaas is met een ultrasone sensor en door hun gemiddelde tijd tussen badkamerbezoeken bij te houden. Het is beschikbaar voor zowel consumenten als zorginstellingen.

Een diagram van de kenmerken van de begeleidende robot Cutii

Een diagram van de kenmerken van de begeleidende robot Cutii

Voor ouderen die in verpleeghuizen wonen, Eerwaarde is een virtual reality-platform dat isolatie wil helpen verminderen. Het kan worden gebruikt met reminiscentietherapie, die mensen met dementie begeleidt door ervaringen die hen herinneren aan hun verleden, en om virtuele reizen naar oriëntatiepunten mogelijk te maken. Cutii, een begeleidende robot, probeert ook eenzaamheid te verminderen. Terwijl begeleidende robots al jaren een steunpilaar van CES zijn, onderscheidt Cutii zich met entertainment zoals muziek, games en live-evenementen. Het heeft ook functies voor videogesprekken en nachtpatrouilles.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments