Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan


De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding van de regering ten opzichte van het bedrijfsleven.

Aan de ene kant staan ​​de vrije marketeers en auteurs van Britannia Unchained: het manifest van 2012 voor een economie, ontdaan van omslachtige regelgeving.

In het document werpen Dominic Raab, Priti Patel, Liz Truss en Kwasi Kwarteng – nu in het kabinet als respectievelijk minister van Buitenlandse Zaken, binnenlandse secretaris, handelssecretaris en bedrijfssecretaris – zichzelf op als libertaire ‘vrijheidsstrijders’ die strijden, zoals Margaret Thatcher ooit deed, om het VK minder als een ezel te casten in de vorm van Winnie de Poeh’s Iejoor en meer in het beeld van een lenige cheetah.

“De Britten behoren tot de ergste leeglopers ter wereld”, aldus de auteurs. “We werken onder de laagste uren, we gaan vervroegd met pensioen en onze productiviteit is laag. Terwijl Indiase kinderen arts of zakenman willen worden, zijn de Britten meer geïnteresseerd in voetbal en popmuziek. “

In die tijd waren ze erg buitenstaanders die zich haastten om herkend te worden. De Brexit stond centraal op hun agenda, niet in de laatste plaats als een manier om te ontsnappen aan het Europese Hof van Justitie en zijn zogenaamd verstikkende uitspraken over bedrijfsregels en -voorschriften.

Kwarteng, die deze maand is aangesteld om de zakelijke afdeling te leiden, is al gedwongen te ontkennen dat hij van plan is een vreugdevuur aan te steken onder de bescherming van EU-werknemers die de regering van Theresa May heeft omgezet in Britse wetgeving, zoals de maximale werkweek van 48 uur.

De Financiële tijden zei vrijdag dat het begreep dat voorstellen om de regels over pauzes op het werk af te zwakken, het loon voor overuren bij het berekenen van bepaalde vakantiegeldrechten te schrappen en de 48-urige werkweek te beëindigen, allemaal deel uitmaakten van een pakket waarover binnen Kwarteng’s Department for Business, Energy and Industrial Strategie (BEIS).

“We willen de rechten van werknemers in de toekomst beschermen en verbeteren, niet op hen terug roeien” Drong Kwarteng aan.

Maar gezien zijn sympathieën en vrienden in het kabinet, zullen er maar weinigen geloven dat hij meer doet dan spelen voor tijd.

Ed Miliband, Labour’s BEIS-woordvoerder, heeft al gereageerd met waarschuwingen voor een “gedereguleerde race naar de bodem”.

Gelukkig zal er waarschijnlijk weerstand zijn tegen dergelijke bewegingen van meer pragmatische kabinetsministers, zoals minister van Volksgezondheid Matt Hancock, Schotse secretaris Alister Jack en mogelijk zelfs Boris Johnson zelf.

Ze zullen niet zozeer vertrouwen op het betwisten van de claims in Britannia Unchained, zoals de onwaarheid dat Britse werknemers vroegtijdig afklokken wanneer uit alle internationale vergelijkingen blijkt dat ze meer uren werken dan in de ontwikkelde wereld, met uitzondering van de VS.

Belangrijker zullen de praktische implicaties zijn voor de nivelleringagenda van de premier, die al moeite heeft om vooruitgang te boeken terwijl de pandemie een recordaantal mensen doodt.

De ‘rode muur’-parlementsleden – de conservatieven die zetels hebben gewonnen in voorheen rotsvaste Labour-kernlanden in het noorden – vragen Johnson om overheidssteun centraal te stellen in een herstelprogramma voor hun verwoeste gebieden.

Ze willen dat miljarden ponden aan overheidsinvesteringen naar grote regionale steden en dorpen gaan om hun parlementaire standpunten te beschermen vóór de algemene verkiezingen in 2024.

Ze hebben verbeteringen nodig in vervoer, huisvesting en voorzieningen om te laten zien aan hun kiezers om de Tories te eren. Ze hebben hun vervallen winkelstraten nodig om te worden gered en de lokale gezondheids- en zorgdiensten moeten na de pandemie extra geld krijgen.

Ze hebben geen ideologisch gedreven strijd nodig over regelgeving die maar weinigen in de zakenwereld als een belemmering voor groei zien.

Er is ook het risico dat de EU, die bang is dat het VK de Brexit gebruikt om de regelgeving te ondermijnen en goedkopere goederen exporteert, snel vergeldingsmaatregelen zal nemen. Britse arbeiders, gedwongen langer te werken en afgesneden van belangrijke markten, zouden tweemaal te lijden hebben.

In dit debat moet het gevoel zegevieren. Regelgeving moet worden gezien voor wat ze zijn: zwaarbevochten bescherming voor kwetsbare werknemers, die vaak geen vakbond hebben om hun belangen te behartigen.

De stap om Carillion-bazen te verbieden is een positieve stap

Een uitgebreide lijst van organisaties die faalden bij Carillion, het bouw- en aannemersbedrijf dat deze week drie jaar geleden instortte, zou de accountants, de pensioenregulator en de kroonvertegenwoordiger zijn, zogenaamd op zoek naar de belangen van de belastingbetaler. Uiteindelijk beginnen bedrijfsfaillissementen echter meestal in de directiekamer.

Het is daarom terecht dat Kwasi Kwarteng, de nieuwe bedrijfssecretaris, vorige week een procedure startte “in het algemeen belang” om acht voormalige bestuurders van Carillion te verbieden senior bestuursfuncties te bekleden voor een termijn van maximaal 15 jaar.

De financiële details van het falen van Carillion, zoals uiteengezet door twee geselecteerde commissies in 2018, waren buitengewoon. De ineenstorting was “plotseling en vanuit een publiekelijk verklaarde sterke positie”. De rekeningen van 2016 waren zogenaamd zo gezond dat £ 79 miljoen aan dividenden kon worden uitgekeerd, plus bonussen aan leidinggevenden.

Toch kondigde het bedrijf in juli 2017 een verlaging van de waarde van zijn contracten met 845 miljoen pond aan, die in september van dat jaar steeg tot 1,04 miljard pond – een cijfer dat gelijk staat aan de winst van de voorgaande zeven jaar samen. Toen de liquidatie in januari 2018 plaatsvond, bedroegen de verplichtingen bijna £ 7 miljard, tegenover slechts £ 29 miljoen in contanten. Dit was een bedrijf met 43.000 mensen, waarvan 19.000 in het VK.

Men kan een vleugje sympathie voelen voor de backbench niet-uitvoerende bestuurders die in de diskwalificatieprocedure zijn betrokken. Ze zijn, in theorie althans, minder schuldig dan de belangrijkste figuren bij Carillion: Richard Howson, CEO van 2012 tot 2017; Richard Adam, de langzittende financieel directeur; en Philip Green (niet de retailmagnaat), de voorzitter.

Maar de procedure is essentieel, ook al is ze pas laat gestart. Carillion was de grootste mislukking van het bedrijf in een decennium en zorgde voor chaos. Zelfs na drie jaar is verantwoording belangrijk.

Geen franje, economy-vluchten voor lange afstanden kunnen nog een comeback maken

Toen vorig jaar de omvang van de coronaviruspandemie en de gevolgen ervan voor reizen duidelijk werden, was de prognose van de luchtvaartsector somber: slechts een paar winterharde bedrijven zouden de zomer overleven. In plaats daarvan, toen crediteuren, vliegtuigleasemaatschappijen en regeringen werden geconfronteerd met de gevolgen van het innen van schulden, werd de financiering gevonden om de luchtvaartmaatschappijen overeind te houden terwijl ze nauwelijks in de lucht waren. De crisis in de luchtvaart, om een ​​uitdrukking aan te passen die op de Brexit wordt toegepast, bewijst eerder een langzame motorstoring dan een plotselinge crash.

Zelfs de Noor, wiens financiën al lang voordat Covid toesloeg, onzeker was, is door de pandemie heen gestormd. Terwijl de transatlantische Dreamliner-vloot aan de grond lag, leek de aankondiging van de luchtvaartmaatschappij vorige week dat ze nooit meer langeafstandsvluchten zou vliegen een andere marker van verandering, niet in de laatste plaats voor de 1.100 verlof Britse personeelsleden die nu hun baan zullen verliezen.

Coronavirus heeft Norwegian teruggebracht naar het soort lokale werkingssfeer dat ooit werd verwacht voor een klein Scandinavisch bedrijf, voordat het besloot de wereld op het verkeerde been te zetten met een enorm ambitieuze uitbreiding. Een combinatie van internet, globalisering, veranderende consumentenverwachtingen en een stapsgewijze verandering in de brandstofkosten van vliegtuigen creëerde de schijnbare mogelijkheid voor een nieuwe luchtvaartmaatschappij om gevestigde rivalen te ondermijnen en een nieuwe markt te openen van transatlantische vluchten zonder franjes, in positieve of negatieve zin.

Ironisch genoeg zijn de vluchten van concurrerende rivaliserende luchtvaartmaatschappijen nu goedkoper dan ooit, aangezien de meeste potentiële klanten niet mogen reizen. De winst van dergelijke maatschappijen wordt normaal gesproken echter ondersteund door zakelijke tarieven – het soort reizen waarvan de toekomst waarschijnlijk door Zoom zal worden beëindigd. Als en wanneer vakanties weer worden toegestaan, kunnen de tarieven op korte termijn laag blijven om passagiers terug te trekken. Maar het kan zijn dat meer luchtvaartmaatschappijen hun hutten en kosten moeten heroverwegen. All-economy, no-nonsense lange-afstandsvluchten hebben misschien nog zijn tijd – zelfs als het Noors afwezig zal zijn op zijn eigen feest.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Coronavirus: EU dringt erop aan gezamenlijke vaccinpaspoorten aan te nemen

Griekenland en Oostenrijk willen deze zomer toeristen zonder coronavirus, maar andere EU-landen maken zich zorgen. Source link

HMRC-brieven vragen Covid-subsidieclaims voor zelfstandigen

Ongeveer 11.000 mensen zullen brieven ontvangen waarin wordt gevraagd of ze het geld hadden moeten claimen. Source link

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Recent Comments