Friday, February 26, 2021
Home Technologie Niemand weet wat iets waard is - TechCrunch

Niemand weet wat iets waard is – TechCrunch


Welkom terug bij The TechCrunch Exchange, een wekelijkse nieuwsbrief voor startups en markten. Het is in grote lijnen gebaseerd op de dagelijkse kolom die verschijnt op Extra Crunch, maar gratis, en gemaakt om in het weekend te lezen. Klik hier als je het elke zaterdagochtend in je inbox wilt hebben.

Klaar? Laten we het hebben over geld, startups en pittige IPO-geruchten.


Het was weer een week van startups die eenhoorns werden die naar de beurs gingen, alleen om hun waardering te zien stijgen. Ze zijn al gemarkeerd door hun IPO-prijzen, omdat zoveel eenhoorns zulke rijke publieke marktwaarderingen hebben gekregen deed ons afvragen wie wie verkeerde.

Het is een kwestie van smaak, een semantisch argument, een storm in een theekopje. Wat belangrijker is, is dat precies niemand weet wat iets is de moeite waard, en dat maakt veel mensen rijk en / of boos.

Dit is geen nieuw thema. Ik heb aangeraakt het al jaren, maar wat voor ons vandaag de dag belangrijk is, is dat er drie verschillende waarderingsklassen voor bedrijven lijken te zijn, en dat de verschillen tussen hen niet klaar lijken om te verkleinen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze groter zijn geworden.

Band 1 is het privékapitaalcohort. Dit zijn de mensen die gewaardeerd Bevestig op $ 19,93 per aandeel in de ronde van september 2020 en Roblox op $ 4 miljard in februari 2020. Nu is Affirm $ 116,58 per aandeel waard, en Roblox is $ 29,5 miljard waard. Oeps?

Band 2 is het cohort van publieke investeringen op lange termijn. Dit zijn mensen die cruciaal zijn in de context van IPO-prijzen. Ze zijn bereid meer te betalen voor startups dan de bemanning van privékapitaal. Affirm was voor deze groep niet minder waard dan $ 20 per aandeel, maar dat was het wel ter waarde van $ 49 per aandeel slechts een paar maanden later. Oeps?

Band 3 is het retailcohort, het / r / WallStreetBets, meme-stock, fintech Twitter-gepeupel dat zowel ongelooflijk leuk is om naar te kijken als het soort persoon aan wie je geen $ 500 zou lenen terwijl je in Las Vegas bent. Ze zijn bereid om bijna oneindig veel geld te betalen voor bepaalde aandelen – zoals Tesla – en vaak veel meer dan het meer conservatieve overheidsgeld. De vraag van de detailhandel kan de waarde van een nieuw beursgenoteerd bedrijf enorm vergroten door de vraag / aanbodcurve volkomen wankel te maken. Dit is hoe je Poshmark meer krijgt dan een verdubbeling een sterke IPO-waardering op de eerste dag.

De meeste investeerders doen het goed in de wereld van vandaag. Hoewel Band 1 Band 2 graag de schuld geeft omdat hij niet bereid is Band 3-prijzen te betalen, klinkt het altijd alsof de mensen van het privékapitaal alleen maar klagen over het delen van een deel van de winsten met een andere partij.

Hoe dan ook, wie weet echt wat iets waard is? Ik was onlangs aan het praten met een oprichter in een vroeg stadium die een geschiedenis heeft van beleggen – ik weet het teruggebracht tot 17.823 mensen – over de prijs van softwarebedrijven, zowel privé als openbaar, en waarom ze al dan niet logisch zijn. Hij zei dat oude waarderingsmodellen bij banken ervan uitgingen dat de groei van softwarebedrijven in de loop van de tijd naar nul zou dalen en dat winsten zeldzaam zouden zijn onder SaaS-zorgen. Beide concepten klopten niet, dus de prijzen gingen omhoog.

Maar ik moet nog iemand hebben laten uitleggen waarom bedrijven die volgend jaar op 10x de inkomsten zouden zijn gewaardeerd, nu kunnen krijgen, bij mediaan, 18,1x. ik een werkende theorie hebben van wat er aan de hand is, maar niets ervan wijst op gezond verstand, of prijzen die te koop zijn door een lens die geen hype is.

(Je kunt op deze e-mail beantwoorden en me vertellen waarom ik dom ben als je wilt. Ik koop de persoon met de beste uitleg over de waardering koffie als de wereld weer werkt.)

Mijlpalen en megarounds

Wat het mijlpaal betreft, was het een enorme week om de privémarkten te verlaten en lid te worden van de Big Kid Club. Namelijk voor Affirm en Poshmark, die goed geprijsd waren en begonnen te handelen. En voor Bumble, die heeft ingediend om openbaar te worden. Ze mikken op een goed IPO-venster.

Maar er was nog veel meer aan de hand, waaronder een mijlpaal die mijn aandacht trok. M1 Financiën, een fintech-startup die veel stukjes van het fintech-playbook samenbrengt in één dienst, bereikte $ 3 miljard aan beheerd vermogen (AUM) deze week. Het bedrijf had afgelopen september $ 2 miljard aan AUM bereikt, nadat het in februari 2020 $ 1 miljard had bereikt.

Waarom kan het ons iets schelen? Het bedrijf eerder vertelde TechCrunch dat het werkt om inkomsten te genereren ter waarde van ongeveer 1% van het beheerd vermogen. Als dat percentage voorbij de serie C van oktober 2020 is gebleven, heeft het bedrijf in minder dan een half jaar ongeveer $ 10 miljoen aan ARR toegevoegd. Dat is een tempo van inkomstencreatie waardoor ik rechtop ging zitten en oplet. (Schreeuw Josh voor nooit zwijgen over het Midwesten.)

Maar ik breng de M1 Finance-mijlpaal echt om een ​​andere reden naar voren. Namelijk dat ik constant verbaasd ben over hoe diep bepaalde markten zijn. Neobanken die nog steeds groeien; de verrassende diepte van de OKR-softwaremarkt; het vermogen van M1 om deposito’s aan te trekken op een markt met zoveel gevestigde bedrijven en goed gefinancierde startups.

Misschien is dit de reden waarom prijzen geen zin hebben; Als je de randgrenzen van TAM niet kunt zien, kan er dan iets te duur zijn?

Verderop, enkele korte opmerkingen over dingen van de week die er toe deden:

  • GitLab is nu $ 6 miljard waard en behaalde vorig jaar $ 150 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten. Het groeide met 75%, veronderstellen we op jaarbasis in het meest recente kwartaal.
  • Fintech start LendingPoint verhoogd $ 125 miljoen tegen een niet bekendgemaakte taxatie.
  • Paige uit NYC $ 100 miljoen opgehaald. Het gebruikt computers om diagnoses te stellen.

Nog een VC Visa-Plaid nemen

Aziz Gilani, algemeen directeur bij Mercury Fund en voorstander van Texas (observeer zijn Twitter-handle), schreef in laat met betrekking tot onze vraag naar notities voor investeerders over het uiteenvallen van Visa-Plaid. De rest lees je hier.

Maar wie zijn wij om u van nuttige aantekeningen te beroven? En Gilani is een aardig persoon. Dus hier zijn zijn $ 0,02:

Mijn grote take-away over het uiteenvallen van de Plaid / Visa-deal gaat over hoe snel alles in 2021 gaat. Het grootste voordeel van SPAC’s ten opzichte van directe noteringen en IPO’s is ongetwijfeld hoe snel die liquiditeitsgebeurtenissen kunnen worden uitgevoerd. In een wereld waarin waardering[s] van week tot week veranderen, de vertragingen veroorzaakt door de DOJ kunnen een deal om zeep helpen – zelfs als de DOJ uiteindelijk voor de rechtbank zou verliezen.

Ik ben filosofisch super negatief over het feit dat de overheid hun wil oplegt, maar ik ben ook persoonlijk opgewonden over de huidige golf van opstandige startups die niet worden opgeslokt door de FAANG’s van de wereld. De afgelopen jaren zijn te veel startups het slachtoffer geworden van de ‘quick exit’-mentaliteit die wordt gepersonifieerd door Mint die zo snel aan Intuit verkoopt. Met snel / goedkoop kapitaal dat gratis beschikbaar is, wordt de huidige start-ups groot.

De moeite waard om op te kauwen.

Odds / Ends

Wat een week. Ik heb nog maar een paar dingen voor je over, waaronder enkele vroege rondes waar ik niet dankzij kon komen zwaait armen in het algemeen maar wilde toch markeren.

  • Goldman Sachs koos Marqeta voor Marcus. Als je weet wat die woorden betekenen, zijn ze belangrijk. Als je dat niet doet, gefeliciteerd met je leven.
  • Nayya haalde $ 11 miljoen op voor wat VentureBeat noemt “Een platform voor het beheer van verzekeringsuitkeringen”, inclusief geld van Felicis.
  • Minna haalde € 15,5 miljoen op voor wat Tech.eu gebeld een ‘app voor abonnementenbeheer’.
  • Muniq sloot een Serie A van $ 8,2 miljoen om een ​​soort shake te verkopen dat zou kunnen helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel.
  • En van TechCrunch nog twee hoogtepunten, dit nette dwarsbalk rond en meer geld voor Moss.

Knuffels,

Alex

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments