Friday, February 26, 2021
Home Technologie Menselijk kapitaal: arbeidskwesties bij GitHub, Facebook's nieuwe burgerrechtenmanager en een juridische strijd...

Menselijk kapitaal: arbeidskwesties bij GitHub, Facebook’s nieuwe burgerrechtenmanager en een juridische strijd tegen Prop 22 – TechCrunch


Deze week begon met een rapport van een GitHub-medewerker die werd ontslagen nadat hij zijn collega’s in het DC-gebied had gewaarschuwd om veilig te blijven voor nazi’s tijdens de aanval op het Amerikaanse Capitool. Ondertussen creëerde Facebook een nieuwe uitvoerende rol met betrekking tot burgerrechten en stond Proposition 22 van Californië dit jaar voor zijn eerste juridische uitdaging.

Dat alles en meer in de Human Capital van deze week.

Facebook huurt VP van burgerrechten in

Facebook ingehuurd Roy Austin wordt de allereerste VP Civil Rights en plaatsvervangend General Counsel om een ​​nieuwe burgerrechtenorganisatie binnen het bedrijf op te richten. Austin begint op 19 januari en zal gevestigd zijn in Washington, DC.

Austin was laatstelijk werkzaam als burgerrechtenadvocaat bij Harris, Wiltshire & Grannis LLP. Daarvoor was Austin co-auteur van een rapport over big data en burgerrechten en werkte hij samen met de Task Force van president Barack Obama over 21st Century Policing.

Prop 22 wordt geconfronteerd met een rechtszaak die zijn grondwettigheid betwist

Een groep chauffeurs in Californië en de Service Employees International Union diende een rechtszaak beweert dat Proposition 22 in strijd is met de grondwet van Californië. Het doel van het pak is om Prop 22 omver te werpen, dat gig-werknemers classificeert als onafhankelijke contractanten in Californië.

De rechtszaak, ingediend bij het Hooggerechtshof van Californië, stelt dat Prop 22 het moeilijker maakt voor de wetgevende macht van de staat om een ​​compensatiesysteem voor arbeiders te creëren en af ​​te dwingen. Het stelt ook dat Prop 22 de regel schendt die de stembiljetten beperkt tot een enkele kwestie, en ook ongrondwettelijk definieert wat als een wijziging van de maatregel zou gelden. Zoals het er nu uitziet, vereist Prop 22 een zeven-achten wetgevende supermeerderheid om de maatregel te wijzigen.

Volgens Glassdoor zijn de beste technologiebedrijven om voor te werken

Glassdoor vrijgegeven de jaarlijkse ranglijst van de beste bedrijven om voor te werken in 2021. We hebben de top 10 technologiebedrijven uit de lijst met grote bedrijven (1.000+ werknemers) en uit de lijst van kleine tot middelgrote bedrijven gehaald.

Ondanks recente beschuldigingen van onrechtmatige ontslagen en eisen van betere werkomstandighedenStaat Google op de derde plaats van de lijst van beste technologiebedrijven, terwijl Facebook op de vijfde plaats staat.

Netflix brengt eerste diversiteitsrapport uit

Het was niet de eerste keer dat Netflix dit soort gegevens deelde, maar het bedrijf had er pas een buiging voor gemaakt nu.

Wereldwijd vormen vrouwen 47,1% van het personeelsbestand van Netflix. Sinds 2017 is de vertegenwoordiging van blanke en Aziatische werknemers langzaam aan het afnemen, terwijl de vertegenwoordiging van Hispanic of Latinx, Black, gemengd ras en mensen uit inheemse bevolkingsgroepen toeneemt. In de VS is Netflix 8,1% Hispanic of Latinx, 8% Black en 5,1% van de werknemers is van gemengd ras, terwijl 1,3% van de werknemers Native American, Native Alaskan, Native Hawaiian, Pacific Islander en / of uit het Midden-Oosten is of Noord-Afrika.

Github krijgt te maken met terugslag na het ontslaan van een joodse werknemer die opmerkingen maakte over nazi’s

Op de dag dat een gewelddadige menigte Trump-aanhangers het Capitool bestormde, waarschuwde een bezorgde GitHub-medewerker zijn collega’s in het DC-gebied om veilig te zijn. In een interview met TechCrunch zei de nu voormalige werknemer dat hij oprecht bezorgd was over zijn collega’s in het gebied, naast zijn Joodse familieleden.

TechCrunch stemde ermee in om de identiteit van de ontslagen werknemer vertrouwelijk te houden vanwege de vrees voor de veiligheid van hem en zijn gezin.

Na een opmerking in Slack te hebben gemaakt waarin hij zei: “blijf veilig homies, nazi’s zijn ongeveer”, nam een ​​collega aanstoot en zei dat dat soort retoriek niet goed was voor het werk, vertelde de voormalige werknemer me. Twee dagen later werd hij ontslagen, terwijl een vertegenwoordiger van menselijke relaties een “gedragspatroon dat niet bevorderlijk is voor het bedrijfsbeleid” als grondreden voor zijn ontslag noemde, vertelde hij me.

Nu zegt de ontslagen werknemer dat hij momenteel advies zoekt om ervoor te zorgen dat zijn gezin wordt beschermd, en om erachter te komen of hij schadevergoeding of een andere vorm van verzoening kan ontvangen. De ontslagen werknemer zei dat GitHub contact met hem heeft opgenomen voor hulp bij het interne onderzoek, maar wacht om met het bedrijf in contact te komen totdat hij juridische vertegenwoordiging heeft.

U kunt de volledige verhaal hier.

Dropbox ontslaat 315 mensen

Dropbox heeft 11% van zijn wereldwijde personeelsbestand ontslagen, wat neerkomt op 315 getroffen mensen. In een e-mail aan medewerkersCEO Drew Houston zei dat het bedrijf simpelweg niet zoveel ondersteuning op kantoor nodig heeft vanwege de verschuiving naar werken op afstand, “dus we verlagen die investering en zetten die middelen opnieuw in om onze ambitieuze productroadmap te stimuleren.

In de notitie zei Houston dat de veranderingen Dropbox dit jaar efficiënter en wendbaarder zullen maken.

Apple lanceert programma’s voor raciale rechtvaardigheid en gelijkheid

Apple onthuld een paar belangrijke projecten als onderdeel van zijn toewijding van $ 100 miljoen aan raciale gelijkheid en rechtvaardigheid.

De eerste is een investering van $ 25 miljoen in de Propel Center, een innovatie- en leercentrum voor HBCUS. Als onderdeel van de investering in het Propel Center zullen Apple-medewerkers helpen bij het ontwikkelen van het curriculum en mentorschap aanbieden aan studenten.

In Detroit zal Apple in samenwerking met Michigan State University een ontwikkelaarsacademie voor jonge zwarte ondernemers opzetten. In totaal hoopt Apple 1.000 studenten per jaar in Detroit te bereiken.

Bovendien investeerde Apple $ 10 miljoen in VC-firma Harlem Capital, $ 25 miljoen in het Clear Vision Impact Fund van Siebert Williams Shank en schonk het een niet nader genoemd bedrag aan het King Center.

Magazijnmedewerkers van Amazon zullen vanaf volgende maand stemmen over de vakbond

De National Labour Relations Board heeft gepland een mail-in stemprocedure voor Amazon-magazijnmedewerkers in Bessemer, Alabama, die begint op 8 februari en eindigt op 29 maart. De werknemers van de faciliteit zullen beslissen of ze al dan niet lid worden van de Retail, Wholesale and Department Store Union. De onderhandelingseenheid omvat ongeveer 6.000 werknemers, waaronder fulltime en reguliere parttime uitvoerders per uur, evenals de honderden seizoensarbeiders van Amazon, en anderen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments