Friday, February 26, 2021
Home Technologie Blijf goud, 'Plaid for X'-startups - TechCrunch

Blijf goud, ‘Plaid for X’-startups – TechCrunch


Een mislukte acquisitie roept meestal dezelfde reeks vragen op: wat betekent dit voor beginnende startups in de sector? Zal er een huiveringwekkend effect optreden en de waarderingen schaden? Zullen VC’s stoppen met het financieren van deze categorie? Hoe ziet de exit-omgeving eruit?

Deze week gaf dat verhaal een bullish draai. Visa en Plaid hebben aangekondigd dat ze een onderlinge overeenkomst hebben bereikt om niet langer een fusie na te streven. De deal van $ 5,3 miljard stond onder antitrustonderzoek van de DOJ en eindigde uiteindelijk temidden van deze regelgevende uitdagingen.

Fintech-VC’s en startups reageerden op de gevallen deal met agressief optimisme over de toekomst van Plaid als een onafhankelijke fintech-startup.

De meest voorkomende argumenten?

  • De prijs van Plaid op dit moment is veel meer dan $ 5,3 miljard, dus nu het een vrije vogel is, zal het een veel grotere exit nastreven
  • Plaid zal via SPAC openbaar worden omdat het de leiding heeft over zijn eigen lot.
  • En mijn favoriet: op een dag zal Plaid Visa kopen.

In een interview met TechCrunch, Plaid CEO Zach Perret zou niet te veel details geven over de toekomst (en of er een SPAC bij betrokken is), maar hij zei wel dat hij nieuwe ‘duidelijkheid’ vooruit gaan.

Het feit dat fintech optimistisch is over de toekomst van fintech is niet geheel verrassend. Ik zal zeggen dat, hoewel één deal nooit een sector kan maken of breken, een geflopte fusie zeker de huidige temperatuur in de markt aan de oppervlakte kan brengen. Startups Wekelijkse lezers zullen het onthouden de editie van vorige week over hoe de beslissing van P&G om Billie niet over te nemen de uitstapmogelijkheden van DTC zou kunnen schaden. Fintech lijkt ongemoeid en in feite feestelijk. Het enige tegenargument dat ik via Twitter DM kreeg, is dat het een slecht precedent zou kunnen scheppen voor grote fintech-fusies.

“Of misschien … bedrijven leren hiervan en proberen eerder in de levenscyclus van een bedrijf risicovollere overnames te doen, omdat ze weten dat als ze het bedrijf te groot laten worden, ze de kans zullen verliezen,” Rami Essaid, oprichter van Finmark, vertelde het me.

Pas in 2021 zou een uiteenvallen van $ 5,3 miljard en een DOJ-onderzoek als een zegen kunnen worden beschouwd. Rock on, ‘Plaid for X’-startups.

Volg mij voordat we verder gaan Twitter voor mijn slechte grappen en dekking in een vroeg stadium bij het opstarten. Je kunt me ook altijd bereiken op natasha.m@techcrunch.com.

Columbus is het nieuwe Miami dat nieuw is in San Francisco

Ik hoop dat die sub-hed je hoofdpijn bezorgde, want dat is precies wat debatteert over waar de beste plek om een ​​bedrijf te starten met mij doet. De opkomst van Werk overal heeft VC’s aangemoedigd om San Francisco te verlaten en naar markten zoals Miami of Austin te gaan op zoek naar de volgende onbezongen held in hun portefeuille.

Voor beleggers is het financiële voordeel van een overstap naar een opkomende markt misschien niet binnen enkele maanden, maar in plaats daarvan jaren duidelijk. Ondernemen is een lang spel (in ieder geval meestal).

Hier is wat u moet weten, per Silicon Valley-redacteur Connie Loizos: Drive Capital, een durfkapitaalbedrijf gevestigd in Columbus, Ohio, en opgericht door twee ex-Sequoia-investeerders, heeft nu meer dan $ 1,2 miljard aan activa. Maar voordat het doorbraakbedrijven had zoals Root en Olive AI, moest Drive de ongebruikelijke rol spelen van investeren in een regio zonder essentiële investeringsinfrastructuur.

Enzovoort: Oprichter Chris Olsen legde uit hoe ze hun wortels vestigden:

“We hebben veel tijd moeten besteden aan het bezoeken van universiteiten en het opzetten van nieuwe zaadmanagers en hen helpen geld in te zamelen en al deze infrastructuur vanaf nul op te bouwen, zodat de volgende ondernemer hier is. [versus moves away], en het werkt. In ons eerste jaar hadden we inkomende rente vanaf 1.800 [startups], toen ging het naar ongeveer 3.000 en nu naar ongeveer 7.000, wat meer is dan ik andere venture-ondernemingen heb horen zeggen dat ze in Californië zien. En ik denk niet dat het komt omdat we geweldig zijn. Ik denk dat dat meer is [a reflection of the] schaal van de kans die er nu is. Een van de dingen waar we graag meer van zouden willen zien, is dat er meer durfkapitalisten komen, want er zijn zeker meer kansen dan waarin we kunnen investeren. “

Afbeeldingscredits: Paula Dani / ABlse (opent in een nieuw venster) / Getty-afbeeldingen

De CFO Tech Stack

Als je een bedrijf wilt starten, ga dan naar een startup en kijk waar medewerkers nog bezig zijn met een Excel-sheet. De beste producten worden gevoed door frustraties, toch?

Hier is wat u moet weten per hoofdredacteur Danny Crichton: Voor een drietal Palantir-alumni lieten 15 collectieve jaren bij het nu openbare overheidstechnologiebedrijf een enorm technologisch gat zien voor CFO’s. Dus begonnen ze Mosaic, een techstack om financiële functionarissen te helpen beter communiceren en hun werk uitvoeren.

Enzovoort: Mede-oprichter Bijan Moallemi beschrijft de fout andere platforms maken:

“Iedereen wil strategisch zijn, maar het is zo moeilijk om te doen, omdat 80% van uw tijd gegevens uit deze ongelijksoortige systemen halen, opschonen, in kaart brengen, uw Excel-bestanden bijwerken en misschien 20% [your time] eigenlijk een stap terug doet en begrijpt wat de gegevens u vertellen. “

GettyImages 946391800

Afbeelding via Getty Images / alashi

De toekomst van startups voor consumentenhardware buiten Peloton

Zijn wearables nog steeds spannend? Zal consumentenhardware ooit gemakkelijker worden? Wat was de strategie die Peloton zo succesvol maakte?

Deze en meer vragen worden in de laatste versie beantwoord consumenthardwaregerichte Extra Crunch-enquête, dat VC’s van SOSV, Lux Capital, Shasta Ventures en meer samenbrengt.

Hier is wat u moet weten: Iedereen bestudeert het succesrecept van Peloton. Maar de grote vraag voor startups van consumentenhardware is of de hausse op de thuisfitnessmarkt zich vertaalt naar andere use-cases.

Enzovoort: Cyril Ebersweiler van SOSV merkte op dat verstoring van de distributie van de supply chain tijdens COVID-19 moeilijk was voor startups in de categorie, maar de behoefte aan innovatieve nog nooit zo duidelijk geweest.

“Iedereen wacht op nieuwe en verbluffende ervaringen, en ik denk dat we allemaal de tekortkomingen of de magie van sommige IoT-producten hebben ervaren via de shelter-in-place [orders]. Ruimtelijke en ambient-technologieën die goed werken, zullen in trek zijn (audio of visueel), terwijl “holografische Skype” huishoudens zal binnendringen dankzij Looking Glass. “

Ook: In een andere enquête onder investeerders wogen vijf risicokapitaalverantwoordelijken over de toekomst van cannabis in 2021.

3D render, visualisatie van een man met een virtual reality-bril, elektronisch apparaat, hoofd omringd door virtuele gegevens met neon groen raster. Speler één klaar voor de VR-game. Virtuele ervaring.

Pop gaat naar de openbare markt

We hadden weer een luidruchtige week van particuliere startups die naar een Very Warm Wall Street-receptie gingen. Het meest weelderige verhaal van de week was absoluut Bevestig het debuut, die zijn reeds verhoogde prijs verdubbelde toen het officieel begon te handelen.

Hier is wat u moet weten, volgens onze vaste IPO-verslaggever Alex Wilhelm, die The Exchange schrijft:

Enzovoort:

GettyImages 1155292858

NEW YORK, NEW YORK – 11 JUNI: Max Levchin, medeoprichter en CEO van PayPal, bezoekt “Countdown To The Closing Bell” in Fox Business Network Studios op 11 juni 2019 in New York City. (Foto door John Lamparski / Getty Images)

Rond TechCrunch

Extra Crunch Live keert op grote schaal terug in 2021. We zullen VC / oprichters-duo’s interviewen over hoe hun Series A-deals zijn verlopen, en Extra Crunch-leden krijgen de kans om live feedback te krijgen op hun pitchdeck. U kunt uitchecken onze plannen voor ECL in 2021 hier, of klik op dit formulier om je pitchdeck in te dienen. Afleveringen worden elke woensdag uitgezonden om 15.00 uur ET / 12.00 uur PT vanaf februari.

En als je je extra gul voelt, vul deze enquête in om de toekomst van TechCrunch vorm te geven

De hele week door

Gezien op TechCrunch

Glassdoor: de beste technologiebedrijven om voor te werken in 2021

Brian Acton van Signal vertelt over exploderende groei, het genereren van inkomsten en de verontwaardiging over het delen van WhatsApp-gegevens

De tweejarige NUVIA verkoopt aan Qualcomm voor $ 1,4 miljard

Loop lanceert uit heimelijkheid om autoverzekeringen rechtvaardiger te maken

Nucleaire fusie-technologieontwikkelaar General Fusion heeft nu Shopify en de oprichters van Amazon steunen het

Gezien op Extra Crunch

Lessen uit de acquisitie van Top Hat

12 ‘flexibele VC’s’ die actief zijn waar het eigen vermogen en het inkomstenaandeel samenkomen

Beste Sophie: Wat is het nieuwe minimum salaris dat vereist is voor H-1B visumaanvragers?

Eigen vermogen (en een bonusvermogen)

Het nieuws blijft maar komen, dus we blijven opnemen. Deze week is het trio babbelde over de Plaid-Visa deal, maar ook over de Palantir-maffiais de volgende grote gok. In het vroege nieuws had ik betrekking op een fintech-accelerator die draaide tot een edtech-accelerator en een nieuwe startup komt uit Austin dat maakt autoverzekeringen rechtvaardiger. We hebben ook een tijdje over SPAC’s gedebatteerd en Danny was … optimistisch?

Luister naar onze aflevering, volg de pod op Twitter, en als u dat wilt, stem dan af op onze bonus Equity-aflevering die net vandaag is uitgekomen. Het is een aflevering die volledig is gewijd aan het spervuur ​​van betalingen en e-commerce-financiering die deze week naar buiten kwam.

Tot volgende week,

Natasha

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments